UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Latvenergo lidzfinansejums
Autors: gribumaju ()
Datums: 04/01/2008 06:26

Vai kads ir dzirdejis par Latvenergo lidzfinansejuma 40/60 "nostopesanu" jaunajiem pieslegumiem?

Re: Latvenergo lidzfinansejums
Autors: Vito Karleone ()
Datums: 04/01/2008 15:36

Lai vai kā ar to finansējumu ir patreiz, bet arī agrāk tā bija tikai tāda "smuka pretīmnākšana". Tobiš, projektā tiek iekļautas dažādas "Latvenergo" noderīgas lietas - trafi, pieslēgumi, atzari u.t.t. ar skatu nākotnē un jauniem abonentiem, kuru izbūve tad arī sastāda minētos procentus, bet Tev kā patērētājam un jaunās līnijas būvētājam no tiem nav nekāda labuma. Gala rezultātā Tu esi pilnībā nomaksājis savu līniju, rosinot "enerģētiķiem" domāt soli uz priekšu sava biznesa vajadzībām. Un ja tā ir kautkāda "lauku vinsēta", tad viņiem no Taviem pārdesmit latiem mēnesī par elektrību nu galīgi nav nekāda ekonomiskā efekta vilgt kabeļus vai stutēt stabus. Tātad - līniju izbūvē par Tavu naudu un "Latvenergo" būvniecības gaitā pieliek kautko klāt no saviem fondiem, kas nākotnē būtu noderīgs "Latvenergo". A dabā izskatās, ka esat būvējuši kopīgi - kā brālis ar māsu :-)

Re: Latvenergo lidzfinansejums
Autors: elektriķis ()
Datums: 04/01/2008 16:49

Spriežot pēc Saeimas mājas lapā pieejamās informācijas 40/60 procentu nostopēšana neattieksies uz mājsaimniecībām.

Re: Latvenergo lidzfinansejums
Autors: gribumaju ()
Datums: 06/01/2008 06:11

Musu gadijums, protams, nebus iznemums un to jau mes zinam sobrid, jo esosa linija jau kadu laiku pasam Latvenergo ir projekta uz pilnigu atjaunosanu, jo vairs nevelk. Mes esam kopa uzreiz 6, tacu lai galigi neapbizo, ja pasiem jafinanse, pieprasijam katrs 40A un ja kaiminiem vajadzes - ludzu, maksajiet!!!!

Re: Latvenergo lidzfinansejums
Autors: carcinoma ()
Datums: 06/01/2008 06:38

Tā kā dokumentu "Sistēmas pieslēguma noteikumi elektroenerģijas sistēmas dalībniekiem" ir apstiprinājis Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija, tad viņi zinās vislabāk.
Zinu tikai to, ka jau pagājušā gada beigās LE aptrūkās nauda šim pasākumam, jo nebija rēķinājušies ar tādiem būvniecības tempu pieaugumiem. Uz doto brīdi tiek kladzināts par 40/60 atcelšanu, taču dokumentāla apstiprinājuma tam nav.

Re: Latvenergo lidzfinansejums
Autors: Juris_F ()
Datums: 06/01/2008 19:25

40/60 proprocija ir savā ziņā nevienlīdzīgi nosacījumi, jo piem. telekomam, kā arī ūdenspagādē vai kanalizācijā šāda lieta nav paredzēta. Tad jau vajag visiem šādu komunikāciju pakalpojumu sniedzējiem.
Un naudas tiešām nav ne šiem jaunajiem pieslēgumie, ne pat uzturēšanas darbiem tik cik vajadzētu dēļ ši visa. līdz ar to faktiksi cieš tie, kas jau esošie klienti, kaut vai to pašu vētru laikā.

Re: Latvenergo lidzfinansejums
Autors: EjTakTu ()
Datums: 06/01/2008 20:28

Te nu atkožās sadales tīklu zonējuma nepārklāšanās princips. Tā kā vismaz ar sakaru pakalpojumu sniedzējiem salīdzināt nebūtu korekti.

Re: Latvenergo lidzfinansejums
Autors: Juris_F ()
Datums: 07/01/2008 00:21

Neviens jau arī nesaprot to, ka visi pārējie lietotāji jau samaksās to maksu, ko nebūs samaksājis tas jaunais klients par pieslēgumu, un proporcionāli tā ir milzīga summa. Parēķini, ja laukos pieslēgums maksā, teiksim 10 000Ls. Pieņemot, ka klients notērētu kādus 20Ls mēn., gadā tie ir ~250Ls. 4 gados klients būs nomaksājis 1000Ls. Bet tas ieskaitot visus nodokļus utml. Pēc kādiem 30 gadiem uzņēmums varbūt sāks pelnīt no ši pieslēguma. Bet tad jau tr viss būs tūlīt atkal kapitāli jārekonstruē. Un tad nav ko brīnīties, ka tarifu visu laiku ceļ.

Re: Latvenergo lidzfinansejums
Autors: UMKA Elektriķim ()
Datums: 07/01/2008 18:25

(Spriežot pēc Saeimas mājas lapā pieejamās informācijas 40/60 procentu nostopēšana neattieksies uz mājsaimniecībām.) Kaut ko par to esmu dzirdējis, vai nevari iepeistot linku?

Re: Latvenergo lidzfinansejums
Autors: elektriķis ()
Datums: 07/01/2008 23:23

[www.saeima.lv]

Uzliec uz meklētāja "Grozījumi Elektroenerģijas tirgus likumā" un apskaties pēc otrā lasījuma...

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.