UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Inženiertīkli :
Building.Lv Forums
Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Pašreizējā: 2 no 3
Re: Ieksejais sadales skapis
Autors:
nv
()
Datums: 15/01/2008 19:58
Bubulis Wrote:
-------------------------------------------------------
> Jā un
> vēl ja visus vadus vilkt līdz pat pašai sadalei
> (nevis vaidot sazarojumus kautkur pusceļā, tad
> ir iespējams panākt ka elektroinstalācijā nav
> nevienas nozarkārbas un visi vadu savienojumi
> izvietoti rozešu un slēdžu kārbās.
>
Nūūū, vai tas nav bikiņ overkills?! Ja man katrā telpā (izņemot virtuvi un toleti) ir 4 rozešu grupas, tad tur kur vadi sāk paralēli iet (it sevišķi sadales tuvumā) tāds blāķītis ar vadiem sanāk, ka maz neliekas. Un ja vēl paralēli TV, LANa un telefona kabļi...
-------------------------------------------------------
> Jā un
> vēl ja visus vadus vilkt līdz pat pašai sadalei
> (nevis vaidot sazarojumus kautkur pusceļā, tad
> ir iespējams panākt ka elektroinstalācijā nav
> nevienas nozarkārbas un visi vadu savienojumi
> izvietoti rozešu un slēdžu kārbās.
>
Nūūū, vai tas nav bikiņ overkills?! Ja man katrā telpā (izņemot virtuvi un toleti) ir 4 rozešu grupas, tad tur kur vadi sāk paralēli iet (it sevišķi sadales tuvumā) tāds blāķītis ar vadiem sanāk, ka maz neliekas. Un ja vēl paralēli TV, LANa un telefona kabļi...
Autors:
Andza
()
Datums: 15/01/2008 21:00
Nju man uz visu dzivokli sanaca 8 drosinataji.... 1x10A un 7x16A....
Virtuve plitij tomer vajag savu.. vannas istaba boilerim ari un ari velas masina + siltas gridas + apgaismojums sava drosinataju gruppa...un tt.
Rekinaju tas 20A sanaca man ta...
P = 230*0.93*20 = 4278 W / 1000 = 4.2 kW
Ar k = 0.65 sanaca ap 6.5kW slodze... saprotu pats, ka no elektriskas plits ar 4 rinkiem un cepeskrasnis varu atteikties jau uzreiz un aizmirst... tacu 3 fazu elektribu pievilkt nav reali... tip javelk ~ 20 km un laikam jau 100Ls tas nemaksas :))))
2 TV un 2 LAN kabeli ir jau ievilkti ari ;)
Jebklura gadijuma... japieremonte.. lai gasma vismaz ir uz 10A un tad jau bus okei :)
Virtuve plitij tomer vajag savu.. vannas istaba boilerim ari un ari velas masina + siltas gridas + apgaismojums sava drosinataju gruppa...un tt.
Rekinaju tas 20A sanaca man ta...
P = 230*0.93*20 = 4278 W / 1000 = 4.2 kW
Ar k = 0.65 sanaca ap 6.5kW slodze... saprotu pats, ka no elektriskas plits ar 4 rinkiem un cepeskrasnis varu atteikties jau uzreiz un aizmirst... tacu 3 fazu elektribu pievilkt nav reali... tip javelk ~ 20 km un laikam jau 100Ls tas nemaksas :))))
2 TV un 2 LAN kabeli ir jau ievilkti ari ;)
Jebklura gadijuma... japieremonte.. lai gasma vismaz ir uz 10A un tad jau bus okei :)
Autors:
EjTakTu
()
Datums: 16/01/2008 03:39
Optiku aizmirsi ievilkt :D
Autors:
spk
()
Datums: 16/01/2008 18:02
Man tāda problēma saistībā ar šo tēmu. Ievada kabelis nāk no apakšas, savukārt kabeļu tīkls izvilkts pa griestiem. Cik esmu redzējis sadales skapjus, visiem paredzēts, ka ievads nāk no aukšas, savukārt tīkla vadi apakšā. Ko darīt tādos gadījumos? Griezt skapi un drošinātājus otrādi - nesmuki. Ielaist ievadu no aukšpuses, un tīkla kabeļus no apakšpuses - it kā nekas, bet atkal nesmuki. Varbūt tomēr ir kāds ražotājs, kurš piedāvā atbilstoša risinājuma drošinātājus un skapi?
Autors:
Andza
()
Datums: 16/01/2008 22:49
To spk.
A tev skapis ir zemapmetuma jeb virsapmetuma? Ja ir iespeja ielikt zemapmetuma skapi.. tad tu talak vari vinu sagraizit, ka nepieciesams. Vismaz es sev nemu zemapmetuma skapi 10 vietam laikam.. ieks DEPO.
A tev skapis ir zemapmetuma jeb virsapmetuma? Ja ir iespeja ielikt zemapmetuma skapi.. tad tu talak vari vinu sagraizit, ka nepieciesams. Vismaz es sev nemu zemapmetuma skapi 10 vietam laikam.. ieks DEPO.
Autors:
spk
()
Datums: 17/01/2008 00:17
Skapis būs zemapmetuma. Graizīt netīk, gribu gatavu risinājumu.
Autors:
elektriķis Māris
()
Datums: 17/01/2008 00:42
spk, nevienam netraucēs, ja vienosi vadus tā kā tie savilkti bez nekādām ķīmijām, ja gribi kā raksti, tad iekal dziļāku bedri un izlaid tos kabeļus skapim pa apakšu un tad iekšā!
parastajām din sadalnēm neesmu manījis, ka būtu īpaši norādīts no kura gala ko vilkt. Izejot no situācijas pats mēdzu vilkt gan šā gan tā, it sevišķi virsapmetuma instalācijas risinājumos, kur atrīk variants ar vēl kādām tur cilpām apkārt kastei!
Nezinātājs vispār neko nesapratīs, bet spečuki pēc kopņu novietojuma uzreiz sapraatīs kur pienāk kur aiziet!
parastajām din sadalnēm neesmu manījis, ka būtu īpaši norādīts no kura gala ko vilkt. Izejot no situācijas pats mēdzu vilkt gan šā gan tā, it sevišķi virsapmetuma instalācijas risinājumos, kur atrīk variants ar vēl kādām tur cilpām apkārt kastei!
Nezinātājs vispār neko nesapratīs, bet spečuki pēc kopņu novietojuma uzreiz sapraatīs kur pienāk kur aiziet!
Autors:
spk
()
Datums: 17/01/2008 01:08
Skaidrs, ka netraucēs, droši vien arī risinājums gan skapi gan automātus instalēt kājām gaisā arī nevienam neko sāpīgu nenodara. Tai pat laikā, ja jau iesāku - tad gribu iet līdz galam :) daba tāda, saproties. Gribu, lai gala rezultātu varētu saprast jebkurš nedaudz zinošs muļķis, tai skaitā es pats. Buģem iskaķ, tā teikt ...
Autors:
gandrizelektriķis
()
Datums: 17/01/2008 05:17
a kas teica,ka ievads paredzēts no augšas un aizejošie no apakšas?pats izdomāji vai??kaut ko tādu pirmo reizi dzirdu...kabeļus velk atkarībā no situācijas..
Autors:
elektriķis Māris
()
Datums: 17/01/2008 07:53
neesmu dzirdējis, ka automātu var arī ar kājām gaisā(ar zināmu loģiku) uzlikt, nav taču nekāds pusvadītājs ibio.
un kā jau rakstīju, tad "muļķim" būs vienalga jebkurā gadījumā ;)
un kā jau rakstīju, tad "muļķim" būs vienalga jebkurā gadījumā ;)
Pašreizējā: 2 no 3