UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Inženiertīkli :
Building.Lv Forums
Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Vēlreiz par silto grīdu jeb tās konstrukciju
Autors:
veide.deko
()
Datums: 16/01/2008 01:34
Jautājums par pareizu konstrukciju (pamatnes sagatavošanu) siltajām grīdām.
No apakšas : smilts, plēve, siltumizolācija, melnais betons, vēlreiz futiks vai folijs un tad apkures caurules kuras iebetonē vēlreiz 5-7cm betonā kārtā??
Skatos ka štatos dzeki liek pa taisno uz siltumizolācijas armatūras sietu, pie kā tad arī stiprina apkures caurules ?!
kādi komentāri?
No apakšas : smilts, plēve, siltumizolācija, melnais betons, vēlreiz futiks vai folijs un tad apkures caurules kuras iebetonē vēlreiz 5-7cm betonā kārtā??
Skatos ka štatos dzeki liek pa taisno uz siltumizolācijas armatūras sietu, pie kā tad arī stiprina apkures caurules ?!
kādi komentāri?
Re: Vēlreiz par silto grīdu jeb tās konstrukciju
Autors:
sers gejs
()
Datums: 16/01/2008 01:46
nu tā arī ir! nav ko brīnities!!!!
Autors:
veide.deko
()
Datums: 16/01/2008 01:56
..ko nozīmē TĀ ARĪ IR ??
un te neviens nebrīnas bet jautā kuru variantu ļaudis ieteiktu.
un te neviens nebrīnas bet jautā kuru variantu ļaudis ieteiktu.
Autors:
vecukins8
()
Datums: 16/01/2008 02:03
Noblietēta,izlīdzināta smilts,plēve,puķiks,armatūras siets,caurules,betons,
Autors:
Rol
()
Datums: 16/01/2008 04:11
Man veči pirmo kārtu uz šķembām nobetonēja, tad lika pa virsu plēvi, puķiku un tad vēl betona virskārtu. Palasot dažādus komentus, izskatās, ka tā apakšējā betona kārta ir lieka greznība, vai tā? Vai tiešām viņai nav nekādas praktiskas nozīmes?
Autors:
X
()
Datums: 16/01/2008 04:33
Rol, mani ir tiesi tapat, tikai virs smilts vel uzbera skembas, pleve (lai betons nesalist skembas) un B15 betons. Talakais pirags laikam ka standarts - pleve, ekstrudetais putiks, armatura, trubas, 7cm betons, gridas segums. Vienigi vel man pasam nav skaidrs cik biezu putiku likt!
Autors:
vecukins8
()
Datums: 16/01/2008 14:11
"pleve (lai betons nesalist skembas)"-tu vispār saproti ko raksti!!!???
Autors:
veide.deko
()
Datums: 16/01/2008 18:51
.to X.
man ir 2x pa 3mm futiks, bet man rodas sajūta, ka ir krietni pa maz. vismaz nākošā māju sev taisot noteikti likšu 100-200mm. man liekas, ka tā ir pozīcija uz ko nevajag taupīt. tagad reāli jūtu, kā siltums aiziet zemē.
un svarīgi ir novērst aukstuma tiltu starp pamata lentu un grīda klāja betonu. man liekas ka var arī likt, virējo klāju, kā atsevišķu nodalot ar futoplastu, lai nenāk aukstums no pamatiem uz grīdas.
man ir 2x pa 3mm futiks, bet man rodas sajūta, ka ir krietni pa maz. vismaz nākošā māju sev taisot noteikti likšu 100-200mm. man liekas, ka tā ir pozīcija uz ko nevajag taupīt. tagad reāli jūtu, kā siltums aiziet zemē.
un svarīgi ir novērst aukstuma tiltu starp pamata lentu un grīda klāja betonu. man liekas ka var arī likt, virējo klāju, kā atsevišķu nodalot ar futoplastu, lai nenāk aukstums no pamatiem uz grīdas.
Autors:
vgy7
()
Datums: 16/01/2008 20:41
Siltinājums ir tā joma uz ko savā mājā taupīt nevajadzētu, jo vairāk ietaupam uz siltināšanu, jo dārgākas apkures izmaksas, būvējam vienreiz, bet kurinam visu mūžu...
vgy7
vgy7
Autors:
Profs
()
Datums: 16/01/2008 21:34
Silto grīdu (ar ūdeni) izveidošana pēc manas prakses, kas iegūta Dānijā ir šāda:
1.Smiltis noblietē un izlīdzina,(izved vai pieved vajadzīgo daudzumu).
2.Ieklāj putupolistirola plāksnes 200mm (vai 2x100mm)EPS-100.
3.Ieklāj armatūras sietu 6x150x150mm, (ar pārlaidumu 200mm).
4.Piestiprina pie sieta 20mm sarkanās caurules,(izmanto arī baltās).
5.Noizolē pamatus (keramzītbloks) ar 15mm putupolistirolu.
6.Ielej betonu 8-10cm,izlīdzina ar līmeni(mazās telpās),vai vibrolatu(lielās telpās).
7.Nolīdzina ar rīvdēli un metāla lāpstiņu(mazās telpās),lielās telpās ar slīpēšanas iekārtām.
...ļjoti svarīgi ir pareizi aprēķini smilšu izlīdzināšanā (lai netiek izņemts par maz vai par daudz), jo pretējā gadījumā betons būs jālej vai nu vairāk, vai mazāk.
...svarīgi ir cauruļu ieklāšana pareizajā attālumā vienai no otras.
...pareiza betona izvēle
...un citi ļoti svarīgi faktori.
Nekādas dubultās grīdas,plēves,folliji un tamlīdzīgi materiaļi netiek izmantoti.
1.Smiltis noblietē un izlīdzina,(izved vai pieved vajadzīgo daudzumu).
2.Ieklāj putupolistirola plāksnes 200mm (vai 2x100mm)EPS-100.
3.Ieklāj armatūras sietu 6x150x150mm, (ar pārlaidumu 200mm).
4.Piestiprina pie sieta 20mm sarkanās caurules,(izmanto arī baltās).
5.Noizolē pamatus (keramzītbloks) ar 15mm putupolistirolu.
6.Ielej betonu 8-10cm,izlīdzina ar līmeni(mazās telpās),vai vibrolatu(lielās telpās).
7.Nolīdzina ar rīvdēli un metāla lāpstiņu(mazās telpās),lielās telpās ar slīpēšanas iekārtām.
...ļjoti svarīgi ir pareizi aprēķini smilšu izlīdzināšanā (lai netiek izņemts par maz vai par daudz), jo pretējā gadījumā betons būs jālej vai nu vairāk, vai mazāk.
...svarīgi ir cauruļu ieklāšana pareizajā attālumā vienai no otras.
...pareiza betona izvēle
...un citi ļoti svarīgi faktori.
Nekādas dubultās grīdas,plēves,folliji un tamlīdzīgi materiaļi netiek izmantoti.