UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2
granulu katls
Autors: esence ()
Datums: 17/03/2008 15:27

Kaadas atsauksmes par granulu katliem? kaadu razhotaaju labaak izveeleeties? kaa ar izdeviigumu kurinot ar granulaam? Man tik ieteica ar grandeg nesasieties!!! ka ir ar granulu iegaadi? nav deficiits???Nesakiet tik lai mekleeju caur mekletaaju, tur jau skatiijos, bet taapat to ko veeleejos iisti neuzzinaaju!!!

Re: granulu katls
Autors: Sapieris ()
Datums: 17/03/2008 15:35

kurināmā izmaksas apmēram kā dabas gāzei. dūmeju tīrīšana (nopisīsi...s līdz nelabumam). un nolādēsi visus ieskaitot savu māti. ievilksi gāzi- nolādesi visus un vēl + savai mātei arī oligarhus.

paskati šajās diskusijās tur ir gana daudz par granlām.

Re: granulu katls
Autors: Taapat ()
Datums: 19/03/2008 00:22

Lietoju pirmo sezonu, īsi- esmu apmierināts.
Kā Talsinieks saklausoties atsauksmes iegādājos SIA "DIVI" www.divi.lv katlu. Grandegiem dzirdēju, ka mēdz nogriesties šneki.
Plusi- nosacīta automātika. Kurinot ar DIVI fasētām granulām rodas uzdegums no smiltīm kuru reizi dienā bakstu no degļa nost (it kā Latvijā vienīgās granulas ar mazu smilšu saturu esot Inčukalnā) un jārēķinās ka neatkarīgi no tvertnes lieluma, garnulas sablīvējas un visas neiebirst šnekā(iebirts tāda stāva piltuve virs šneka), tādēļ arī tās ik pa laikam jāpamaisa. Varētu katlam arī nepieiet trīs dienas, bet tas, manuprāt, maksimums, jo būs sakrājies pamatīgs uzdegums un tvertnē granulas uz šneku nebirs. Tomēr neatsverams ieguvums, ka pie tā katla varu pieiet tad kad gribu, un tas neprasa daudz laika un pūļu.
Vēl pluss- nevajadzēja pārāk uztraukties par skursteņa izmēriem un vilkmi, jo pūšot pieplūdes ventilatoram, dūmiem būs vien jāpazūd skurstenī.
Mīnus- izmaksas 90m2 ķieģeļu māja ar nesiltinātām sienām, bet siltinātām grīdām un griestiem man vidēji tērē 25-30kg diennaktī (tonnu pirku par Ls95). Kad šoziem bija lielākie sali tad pat 35-40kg. Jūtmi mazāku patēriņu ieguvu nogriežot automātikas temperatūru uz 66 grādiem (katlā staigā no 61-75), zinu ka zem 62 grādiem sākas katla svīšana, bet cik tad to granulu rīmu var barot. Trejgaitnieks man ar roku grozāms un nogriests lai pēc iespējas mazāk iet uz radiatoriem jo mājā ir silti, ja būtu vadāms ar automātiku tērētu noteikti mazāk.
Vēl mīnuss- pelnu nav daudz, bet reizi mēnesī, divos katls jātīra, un tad gribot vai negribot iznāk nomūrēties. No pašām granulām rodas putekļi, bet to nav tik daudz lai būtu jāstreso.

Re: granulu katls
Autors: v_t ()
Datums: 19/03/2008 08:35

šitāda dziesma man ienāca prātā: "bet ārpus tā, ak cienījamā kundze, viss kārtībā, viss kārtībā."
tas nekas, ka čakars (neliels) ar degli, granulām, pelniem. tas nekas ka dārgi jāmaksā - šadā ziemā, sotaks un vairāk, par 90 m2 (man ar ss divreiz lielāka māja izmaksā divreiz mazāk), bet īsi - cilvēks ir apmierināts.

Re: granulu katls
Autors: xxx ()
Datums: 19/03/2008 15:33

Nutad atliek no skapīsha panjemt minimums 7000 Ls un nopirkt siltumsūkni. Nebūs jādara nekas.
Ja nav nepieciešamā summa pērc granulu katlu ~ 2500 Ls. 1x nedēļā tas būs jātīra un arī granulas jāatved, jāglabā un jāieber! Vismaz labāk par malku, oglēm vai DD.
Palasies iepriekš diskusijas gan par ss gan granulu katliem.

Re: granulu katls
Autors: andris123456 ()
Datums: 20/03/2008 11:20

Esmu runājis ar cilvēkiem, kam ir granulu katls , un kuriem ir siltumsūknis , un šobrīd vēl pirms elektroenerģijas cenu kāpuma, siltumsūkņa ikmēneša izmaksas sanāk par 30 - 40 % lielākas, kā granulu katla ( granulu izmaksām ). Pēc cenu celšanās domāju starpība būs 50%. Plus siltumsūkņa iegāde un izbūve ( jāierok zemā pietikami garu trubu režģi ) nu būs 4 - 5 x dārgāka par granulu katlu ( vislabāko ) . Tā kā arī es domāju pirkt granulu katlu.

Re: granulu katls
Autors: Taapat ()
Datums: 20/03/2008 12:44

Nav bijis iespējas salīdzināt vienādas mājas (m2, siltinājums, ekspluatācijas režīms), bet domāju ka siltumsūknim ekspluatācijā vajadzēt būt nedaudz lētākam, vai vienādām ar granulu katlu. Tas protams nekad nekompensēs 4-5x dārgākās izbūves izmakas, bet ja apkures veidam pieiet kā automašīnas iegādei- man tādu komfortu un ekstras vajag, un es to varu atļauties, tad jau siltumsūknis būs ērtāks un labāks. Ja man skapītī būtu bijuši tie liekie Ls7000 un uz augšu + vietas kur izbūvēt, tad arī iespējams izvēlētos siltumsūkni, bet paņēmu garnulu katlu par Ls 2000, un zinot ar ko būs jārēķinās, īsi- esmu apmierināts.

Re: granulu katls
Autors: v_t ()
Datums: 20/03/2008 13:35

"Nav bijis iespējas salīdzināt................., bet domāju............ Tas protams nekad nekompensēs........."

bet tagad ir tāda iespēja! es rakstīju, ka par divreiz lielāku māju man ir divreiz mazāki maksājumi. tas nozīmē, ka 1 m2 apkure man iznāk 4 reizes lētāk. pamatskolas aritmētika.

Re: granulu katls
Autors: JanisJanis ()
Datums: 20/03/2008 14:03

Es briinos vai veel kaut kur Latvijaa ir ar roku regulejami 3-gaitnieki ??!!!

Honeywell HMC82 (HMC80) maksaa ~ 180 Ls un atmaksaajas apkures sezonas laikaa un nav jaavelk kabeli uz telpaam jo tas darojaas ar radio signaalu!

[www.siltumnieks.lv]


Re: granulu katls
Autors: Sapieris ()
Datums: 20/03/2008 16:07

Jāni ja tavs kantoris veiktu plašāku izskaidrojošo darbu, vērstu uz gala pasūtītāju tad nevajadzetu brīnīties ka kāds vel kaut ko regulē ar roku.

Pats es zinu kas jums tur ir. Bet vajag apstrādāt arī projektēšanas birojus. Jo ja ir projekts tad cenšos ielikt objektā un tāmē to kas ir projektā. Nafig man ko salīdzināt un čakaret smadzenes ja ir projektā Danfoss ar kuru ir pietiekama pieredze (laba).

pats gan uzskatu- jo mazāk navaroti jo labāk.

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
  ******   **     **        **        **  **      ** 
 **    **  **     **        **        **  **  **  ** 
 **        **     **        **        **  **  **  ** 
 **        **     **        **        **  **  **  ** 
 **         **   **   **    **  **    **  **  **  ** 
 **    **    ** **    **    **  **    **  **  **  ** 
  ******      ***      ******    ******    ***  ***  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727