UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2
Trubas šņāc
Autors: nv ()
Datums: 18/03/2008 09:02

Kas bij pa vainu, ja šņāc trubas, kad atsit radiatorus vairāk vaļā? Trubas pa tievu? Līkumu pa daudz?

Re: Trubas šņāc
Autors: uldisj ()
Datums: 18/03/2008 09:34

O, vēl viens uzrāvies paļaujoties uz santehniķi, kas vienreiz podu redzējis radiatora izskatā. Cauruļvadu diametri nepareizi izrēķīnāti,par maziem, nezinot pareizās siltumslodzes, tas ir ēkas siltuma zudumu sadalījumu pa telpām un attālumu starp punktiem, to pareizi nemaz izdarīt nevar.

Re: Trubas šņāc
Autors: soseds1 ()
Datums: 18/03/2008 10:35

Vel gadas, kad abratku samaina ar padevi, tad ari snac!

Re: Trubas šņāc
Autors: Sapieris ()
Datums: 18/03/2008 10:48

ja tas tev privatmajai tad pamēgini cirkulācijas sūknim uzlikt mazāku ātrumu. bet vispār cauruļvadi par tievu un tādēļ palielinas plūsmas ātrums vai arī sistēma nav nobalansēta un tādēļ dažados cauruļvadu posmos ir dažāds plūsmas ātrums

Re: Trubas šņāc
Autors: JanisJanis ()
Datums: 20/03/2008 14:09

Atvainojos ka atkal nodarbojos ar reklamu bet lai viss buutu droshi un iespeejami ietekmeet procesus peec uzbuuveeshanas jaalieto:

[excel5000.net]

Uzstaadishasnas piemeeri sheit:
[excel5000.net]

Re: Trubas šņāc
Autors: Sapieris ()
Datums: 20/03/2008 16:00

labas štelles Jānim. no pieredzes var ieteikt.

Re: Trubas šņāc
Autors: nv ()
Datums: 25/03/2008 00:29

Atgādiniet, kurā kantorī tas Jānis darbojās? "Centrālo" (stāva) siltummezglu Jāņa spečuki varēs sakonfigurēt izejot no esošās situācijas?

Sapieris Wrote:
-------------------------------------------------------
> labas štelles Jānim. no pieredzes var ieteikt.



Re: Trubas šņāc
Autors: to Sapieris ()
Datums: 25/03/2008 11:16

Info gala klientiem:

1) Parasti cilvēki nesaprot, ka apkures sistēma sastāv no divām daļām – siltuma avota (katls, siltumsūknis utt.) un siltuma patērētājiem (radiatori, siltās grīdas, kārstā ūdens boileri). Ir jānošķir šīs divas, savstarpēji saistītas un tomēr atšķirīgas lietas. Siltuma avots (katls, siltumsūknis, u.c.) mūsdienās ir sasniedzis samērā augstus lietderības rādītājus. Piemēram, apkures katliem ražotāji sola lietderības koeficientu virs 100% un par katru jauno pusprocentu informē visu pasauli, siltumsūkņu sistēmas it kā ir attīstītas līdz tādam līmenim, ka no 1 kW elektriskās enerģijas var iegūt 4,5 kW siltuma enerģiju, BET ja atbilstoši aprīko siltuma patērētājus var iegūt 30% ekonomiju!

Piemeram, vadoties pēc vienkārša principa – sildīt tikai tās telpas kuras ir nepieciešams, bet pārējās automātiski samazināt temperatūru par pāris grādiem! Atcerieties 1’C telpas temperatūras ir 6..8% patērētā kurināmā. Siltuma avota automātika vadās pēc vienas telpas temperatūras un tas lieliski noder dodoties ceļojumā, bet lai naktī apkurinātu tikai guļamistabu un no rīta, pirms celšanās, uzsildīt virtuvi, vajag ko vairāk. Katlus bez automātikas uzstādīt nevar, jo tie vienkārši nedarbosies, bet radiatori? Par laimi ir pieejami regulatori, kas aprīkoti ar bezvadu tehnoloģijām un ļauj tos uzstādīt arī vēlāk.

2) HVAC projektētāji un arhitekti nerēķinās ar kvalitātes problēmām būvniecības sektorā. Projektētāji un arhitekti neparedz drošības pasākumus kļūdainas vai nekvalitatīvas sistēmas uzstādīšanas gadījumā. Projektēšanas stadijā jāparedz papildus automātikas elementus un armatūru, kas nodrošinātu temperatūras un gaisa kvalitātes komfortu, kā arī sistēmas radīto trokšņu atbilstību normām. Piemēram, pārlieku liela apsildāmās grīdas temperatūra, ko varētu atrisināt ieprojektējot radiatoru.


3) Apkures sistēma būvē pārāk primitīvas vai pārāk sarežģītas, kas nav saprotamas gala patērētājam vai ēkas iedzīvotājiem. Latvijas tirgū ir pieejami automātiskās vadības risinājumi, kas nodrošina ekonomisku un lietderīgu sistēmas darbību un vienlaicīgi ir saprotami un ērti lietošanā, bet tajā pašā laikā lietotājam neredzamā līmenī ir apslēptas augsts tehnoloģijas, kas analizē ēkas inerci un apkures sistēmas dabu. Piem. Honeywell HMC82 temperatūras regulatoram ir tikai divas pogas: „+” un „-” telpas temperatūrai, kamēr pašā blokā ir uzkrāta informācija, kas precīzi „zin”, kas jādara lai ekonomiski un precīzi nodrošinātu pieprasīto.

Karlis Krumins
cm-zone@#$%&filter.lv


Re: Trubas šņāc
Autors: magicpipe ()
Datums: 25/03/2008 11:17

a kas tas ir par verkji, kkads parsspiedienaparaats

Re: Trubas šņāc
Autors: JanisJanis ()
Datums: 25/03/2008 13:19

Tas ir parspiedienatspervarsts. Taa ir primitiiva uzparikte, kas "lieko" udeni nedzen caur vieniigo atveri (radiatoru, mazo caululi), bet izlaizh caur sevi atpakal katla atpakalgaitaa.

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **      **  **    **  **    **  **     **  **    ** 
 **  **  **   **  **    **  **   ***   ***   **  **  
 **  **  **    ****      ****    **** ****    ****   
 **  **  **     **        **     ** *** **     **    
 **  **  **     **        **     **     **     **    
 **  **  **     **        **     **     **     **    
  ***  ***      **        **     **     **     **    

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727