UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Gaisa siltumsūknis.
Autors: Azdna ()
Datums: 24/03/2008 20:00

Vai kāds var padalīties pieredzē par gaisa siltumsūkni.
Visu ko esmu uzzinājis par šiem tas ir tikai no www.siltumpumpis.lv, bet kā tas strādā reāli.Ikmēneša IZMASAS...........

Re: Gaisa siltumsūknis.
Autors: kriksens ()
Datums: 25/03/2008 09:36

Pirms 1.5 mēneša uzstādīju savā mājā gaisa siltumsūkni.
2x stāvu māja, apkurināmā platība apm. 150m2. Manā gadījumā nācās uzstādīt 2gb. (viens pirmajā stāvā, otrs-otrajā). Esmu apmierināts ar šo. Mājā ir silts un vairs nav neesmu piesiets kurtuvei. Pgaidām nav bijuši lieli mīnusi, lai pārbaudītu sūkņu iespējas pilnībā. Par pirmo mēnesi mans elektrības rēķins nepārsniedza 50.Ls. Ja ņemam vērā to, ka tika darbināts el. ūdens sildītājs un visas pārējās el ierīces, tad tīrais rēķins par apkuri varētu būt ap 40.Ls.
Galvenais ieguvums ir silta māja brīdī, kad ierodos no darba, varēju atļauties bez kreņķiem aizbraukt slēpot uz nedēļu, nedomājot par kurināšanu prombūtnes laikā. Man ir uzstādīts sūknis no www.ekoplus.lv

Autors: Modzha ()
Datums: 25/03/2008 09:58

kaa siltais gaiss izplataas pa maaju? piemeeram ja es pa nakti guljamistabas durvis taisu ciet? par cik man driiz buus jaaliek apkure ir interese par shaadu izstraadaajumu. tieshaam interisee cik efektiigi gaiss izplataas pa maaju, man dziivojamaa platiiba 120m2. kada ir aptuvenaa cena shaadam suuknim?

Autors: kriksens ()
Datums: 25/03/2008 10:07

Gaiss izplatās pa telpām bez speciālām palīgierīcēm (trubas, šahtas). Durvīm būtu jābūt atvērtām, pretējā gadījumā jādomā kādi citi gaisa novadīšanas paņēmieni.Noteikti ļoti svarīgs ir telpu izvietojums, lai vispār sāktu domāt par šādas ierīces uzstādīšanu.
Manā mājā otrā stāva sūknis ir uzstādīts pie vienas gala ārsienas, bet pirmā stāva sūknis pie pretējās gala ārsienas. Iznāk tāda kā pretplūsma. Pirmajā stāvā ir uzstādīts mazliet jaudīgāks sūknis.
Man abi šie sūkņi izmaksāja 2650,Ls (sūkņi + darbs).

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.