UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Junkers Eurostar silta udens problema
Autors: wer ()
Datums: 04/05/2008 14:33

Varbut kads saskaries - Man ir katls Junkers Eurostar ZWE 23-3 MFK. Pedeja laika nesilda karsto udeni vasaras rezima (apkure izslegta). Cik sapratu pec shemas, katls kontrole tikai izejoso temperaturu un udens caurpludi kas izpildits parasta udens sledza varianta (membranas tipa). Uz vadibas bloku iet informacija tikai no viena miskrosledza. Fiziski so sledzi iesledzot, katls sak stradat... Doma ka vienkarsi jaiztira si uzparikte, bet ir aizdomas uz smadzenem, jo katlam atrodoties komforta rezima vajadzetu ik pa bridim slegties ieksa, lai nodrosinatu atraku karsta udens padevi (to tas nedara) netkarigi no udens lietosanas. Kadas idejas? wer

Re: Junkers Eurostar silta udens problema
Autors: katlinieks ()
Datums: 04/05/2008 18:46

Ja ieslēdzot mikroslēdzi aizdegās deglis, tad ar smadzenēm viss kārtībā. Visas problēmas ar to uzšparikti, kam sānos mikroslēdzis: varbūt plīsusi membrāna, salūzusi vai vienkārši nogurusi atspere, aprūsējis vai nokaļķojies bīdstienis, sen nav iztīrīts sietiņš vai vienkārši pārāk zems pienākošais ūdensspiediens.
Par komforta režīmu grūti ko pateikt, ja nav zināmi elektroniskie ieregulējumi un konkrētā Bosch Heatronic versija.
P.S. Junkers nekad nav izlaidis nevienu Eurostar katlu ar jaudu 23kw

Re: Junkers Eurostar silta udens problema
Autors: wer ()
Datums: 05/05/2008 12:44

Paldies par info. Tiesam sajaucu 24 kW. Udens netirs (melnas nogulsnes, kaut kas lidzigs maliem), mehaniskais filtrs uzlikts 10 mikroni, bet tapat laiz cauri, vel vienu smalkaku nav jegas likt aizies ciet paris dienas. Laikam bus janonem tas udens sledzis un japatira, stoks it ka staiga un atspere ari kartiba (ja lust atspere, tad ir pretejais efekts - sledzis visu laiku ieslegta stavokli). No shemas var saprast ka ieksa ir kaut kada viltiga varstu sistema (Venturi varsts). Kur atrodas sietins? Redzams nekur nav, ja nu vienigi pasa sledzi, bet shema tads nav pieminets. Katls gan vectetins jau 1998 g. Vel ir doma izmazgat pasa siltumaina trubas (par skadi nenaks). Lasiju viena krievu saita ka uztaisijushi specialu uzparikti. Visticamak tas ir suknis ar kaut kadu kimijas tilpni, piesledz pie ievada un izvada (nenonemot siltummaini), dzen cauri kimiju. Iznemu temperaturas deveju un atkalkoju, kalkis izreageja, bet melnumi palika. Bus janem kas niknaks.

Re: Junkers Eurostar silta udens problema
Autors: katlinieks ()
Datums: 05/05/2008 15:48

Ja jau taupi uz filtriem, kas aiziet ciet pāris dienās, tad no 98 tas viss ir gājis caur siltummaini...
Lai izņemtu siltummaini, vajag tikai divas skrūvītes vairāk atskrūvēt un liec kaut vannā, bet iespējams ka skalot jau ir par vēlu...
Tādas skalojamās uzšpariktes izgatavošana izmaksās vismaz jaunu siltummaini, šobrīd skalošana ap 50ls, no kuriem vismaz pusi sastāja speciālā šķīduma izmaksas.
10 gadi sienas katlam ir labs mūžs, Euroline katli aiziet uz nomaiņu jau pēc 5-7 gadiem...

Re: Junkers Eurostar silta udens problema
Autors: wer ()
Datums: 05/05/2008 22:11

Aizgaja:) Iztiriju to udens sledzi (sietins dzivo vina ieksa). Majas metajas no vecas velasmasinas suknis, nogriezu 4l kannai pakalu un uzmaucu uz sukna ieejas (ar karsto limpistoli pielimeju). Izeja slauku, siltummainim noskruveju pievadus un to vieta lokanas slaukas. Vienu pie sukna izejas otru vienkarsi trauka. Par cik visu taisiju no ta kas majas bija pieejams, tad skalosanu veicu ar tejkannnu atkalkotaju pec tam ar Calgonit, naca melns ara. Ik pa bridim iesledzu katlu lai tas viss notiek ar karstu udeni. Bus vairak laika panemsu kadu stipraku kimiju, bet pagaidam strada. Vel viena vienkarsa, bet svariga lieta - iztiriju visiem kraniem sietinus:) Mana versijaa uzparikte neko nemaksaja (1h darba). Ja interese bildes varu nomest.

Re: Junkers Eurostar silta udens problema
Autors: katlinieks ()
Datums: 05/05/2008 23:05

Nedēļu atpakaļ nomainīju Eurostar siltummaini, bija skalots ar ko "stiprāku", izrādījās par stipru... Jauns siltummainis 175 ls + izsaukums + darbs ... skalotājs skolā par skābju neitralizāciju dzirdējis gan bija, bet savas zināšanas praksē pielietot bija par slinku.
p.s. Siltummainim pa tām resnākajām caurulēm iet primārais loks, pēc tā skalošanas katls paliek klusāks un jūtami palielinās siltumatdeve.

Re: Junkers Eurostar silta udens problema
Autors: wer ()
Datums: 06/05/2008 00:03

Atstat skabi apkures cilpa nav prata darbs... Doma laba, sajugsu virkne siltummaina abus konturus un paskalosu ari apkures konturu.



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **   *******   ********  **     **   ******   
 **     **  **     **  **    **  **     **  **    **  
 **     **         **      **    **     **  **        
 **     **   *******      **     **     **  **   **** 
  **   **          **    **       **   **   **    **  
   ** **    **     **    **        ** **    **    **  
    ***      *******     **         ***      ******   

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727