UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
kamīna kurtuves
Autors: li ()
Datums: 13/05/2008 16:32

Esam apjukuši. Viens celtnieks ieteica kā ļoti labu, salīdzinoši lētu alternatīvu krāsns apkurei. Kamīna malkas kurtuves ar trubām, kas izvilktas pa visu māju. Mums ir 2 stāvi, ir esošs skurstenis. Domajam likt ventilātoru+filtru un laist cauri visai mājai. Bijām uz veikalu, kas ir Deglava ielā - Kamīnemeistars. Nu bāc, krāsns maksā sākot no 800 LVL visas trubas, restes u.c. pričentāļi vēl vismaz tikpat.
Mums ir kādi 80m2 1.stāvā un 40m2 2.stāvā (ar slīpo jumtu) Cik kW krāsni vajadzētu? Vai tādā veidā varēsim nodoršināt siltumu visā mājā. 1.stāvs nav siltināts. Šobrīd izteikam ar 2 krāsnīm 1.stāvā, 2.stāvu vēl tikai remontējam.
Varbūt kāds zin, kur ir lētāk bet ne mazāk labi?
Jotul saprotām, ka tas nekas labāks nav. Cits princips, bet siltums tas pats. Tā ir?

Re: kamīna kurtuves
Autors: kurinatajs ()
Datums: 11/07/2008 14:26

kamīns mājas apkurei - rezltātā jūs kļūstat par kurinātāju savā mājā. Vienkāršāk būs uzlikt apkures katlu vai krāsni ar apkures sistēmu un akumulācijas jeb karstā ūdens tvertnēm, bet kamīnu, ja vēlaties likt tad tikai un vieīgi izklaidei un priekam. Silti iesaku par to padomāt. tas nebūt nebūs dārgāk un nākotnē atmaksāsies.

Re: kamīna kurtuves
Autors: rm67 ()
Datums: 23/07/2008 16:24

1.Ja liksiet kamīnu kā pamat apkures katlu, tad rēķinaties ar lielu daudzumu putekļu tanī telpā (kā jau tīrot katlu kačigarkā) kur stāvēs kamīns. Parasti kamīns ir noskaņas veidošanai: kurinu kad gribu, te Jums būs jākurina nepārtraukti līdz arto nevarēs tas atdzist pilnībā un tīrot pelnus pie 40 grādiem tie forši lido pa māju.
2.Ja izmantosiet gaisa apkuri, kuras pamatprincips nošpikots no ziemeļvalstīm rēķinaties ar lielu gaisa mikseri (ja vienā telpā žāvēsiet veļu, bet otrā romantiski sēdēsiet ar vīna glāzēm, tad ieejot trešajā bērnu istabā liksies, ka tie izlijuši un sadzērušies ielīduši gultiņās jo abu iepriekšējo istabu kokteilis nonāk līdz kamīnam uzsilst un tiek izdzīts pa visām telpām). Ar to arī atškiras Latvija, ka tādas gaisa sagatavošanas ierīces kā lieto ārzemēs neviens neliek (jo tas tak ir nevajadzīgi dārgi). Parasti meh.filtri smakas neaiztur. Šāda apkure pieņemama vasarnīcā, kur ierodas tikai reizi mēnesī.
3. Un vēl iespējams būs jāpierod gulēt ar galvu zem segas jo neciešma būs piespiedu gaisa cirkulācija ko veiks ventilators (it sevišķi ja kamīns padzisis gaiss liksies pilnīgi augsts).

Ieteikums: ja šogad nevariet vēl atļauties normālu ūdens apkuri, tad uzliekiet gaisa siltumsūkni, vai el. radiatorus ar gudriem (programmējamiem) regulatoriem. Un krājiet naudu normālai apkurei, jo ja uzreiz darīsiet pareizi, tas būs lētāk.

Re: kamīna kurtuves
Autors: kvéps ()
Datums: 28/07/2008 08:34

Tas Juusu krásnis ir labákas par visaam tám blekja kurtuvém , jo ljauj sadedzinát augstá temp., uzkrát un izdaliit ilgstoshi remdenu siltumu. Bet rudenjos un pavasaros, lai tiktu valjaa no kurinaataaja darba ,vislabaakais bús mazas jaudas léts gaisa SS, kaa jau augstaak mineets.



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
  *******    *******   ********        **  **     ** 
 **     **  **     **     **           **  **     ** 
 **         **     **     **           **  **     ** 
 ********    ********     **           **  ********* 
 **     **         **     **     **    **  **     ** 
 **     **  **     **     **     **    **  **     ** 
  *******    *******      **      ******   **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727