UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Apkures sistemas spiediena zudums
Autors: JM ()
Datums: 14/05/2008 20:20

Labdien!
Velejos apjautaties vai kads nepakonsultētu ko darīt situācija ja ir uzstādīta gāzes apkure un visi tīkli ir savilkti no vara trubām ar lodējuma savienojumiem. Šadā sistema rodas ūdens noplūde, kuru nevar vizuāli konstatēt un jaukakais ka daļa no apkures sistemas atrodas zem gridām! Kā būtu iespejams noverst spiediena zudumu apkures sistema nenodarot tai kaitejumu pielietojot kadas ķīmijas, vai vel kadus interesantus risinajumus? Vai ir piejams kas lidzigs automašīnu dzesēšanas sistemu remontam, kad tiek ievadīts piejaukums, kas aizvelk ciet sūces vietu?

Re: Apkures sistemas spiediena zudums
Autors: Rx ()
Datums: 15/05/2008 10:01

Pārbaudiet vai atgaisošanas vārsts gāzes apkures katlā nesulo....

Re: Apkures sistemas spiediena zudums
Autors: xxx ()
Datums: 15/05/2008 13:39

Ir taada fiicha kaa infra vai kaadu staru aparaats ar kuru ziemaa var chekot siltuma zudumus. Ar to pashu var staigat pa maaju un mekleet. Tikai siltums jaapalaizh pa trubaam lai redz kontrastu. 5 min laikaa var atrast nopluudi.
Par kjiimijaam nezinu.

Re: Apkures sistemas spiediena zudums
Autors: soseds1 ()
Datums: 15/05/2008 21:18

Drosi, ka meistars, kurs jums lika laminatu, vai regipsi, bus grida un lidz ar to truba ieskruvejis kadu garaku skruvi...! :) Kapara caurules biezums 1mm! Vispar gadas, ka lodejumu vietas ari tek, ja lieto sliktu pastu vai nenotira kartigi caurulu galus!

Re: Apkures sistemas spiediena zudums
Autors: jurisP ()
Datums: 05/02/2010 12:01

Pilnīgi analoģiska problēma radusies.
Kādas idejas kādam ir kā atrisināt un atrast kur vai ķīmija kā noblīvēt...

Re: Apkures sistemas spiediena zudums
Autors: aaaa ()
Datums: 05/02/2010 12:31

Ļoti bieži pie vainas pašā katlā ir atgaisošanas vārsti, drošības vārsti utt., jāsāk ar to pārbaudi. Drošības vārsts parasti ir uz atsperi un tai noslēdzošajā mehānismā pietiek iekļūt kaut kādam nelielam gruzītim, un viņš sāk sulot.
Ja ir krāni, var papētīt, aizgriezt padevi uz radiatoriem ciet, vai grīdām un skatīties, vai arī tad zūd spiediens. Tā vismaz var noskaidrot, kurā mājas galā apmēram ir vaina.

Re: Apkures sistemas spiediena zudums
Autors: jūsusantehnikis.lv ()
Datums: 05/02/2010 19:20

vai tiešām esat pārbaudījis visu kas atrodas virs grīdas līmeņa? pārliecinieties ka nesulo drošības vārsts kurš varbūt ir jau savienots ar kanalizāciju un atklāti nav pamanāms šis process. vēl jau ir dabīgās "brīnumzāles" šitai padarīšanai bet......atkal bet...un atkal bet ......
Jūsu Santehniķis - Gunvaldis

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.