UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: Iepriekšējā12
Pašreizējā: 2 no 2
Re: Siltās grīdas jeb radiatori
Autors: OskarsU ()
Datums: 29/05/2008 15:45

100 Ls uz radiatoru, ja vien pats neliec un neizmanto ķīniešu materiālus, ir ļooooti optimistiska prognoze. Siltā grīda (Uponor) varētu izmaksāt (darbs+materiāls, līdz betonēšanai) +/- 30 Ls/m2. Ir iespējams arī lētāk, turklāt vēlāk taupīsi kurinot.

Re: Siltās grīdas jeb radiatori
Autors: aaaa ()
Datums: 29/05/2008 15:59

Tiem, kas saka, ka siltā grīda ir dārgāka, nav nekādas sajēgas. Viens normāls pliks radiators maksā apmēram 70 Ls. Plus ventilis un termogalva, katrs pa 5 Ls, visi 80 sanāk. Lielākā istabā 2 radiatori. Par pusi šitās naudas var izvilkt trubas istabās, jo pašas caurules nav dārgas. Turklāt grīdu gadījumā nekādi savienojumi nav vajadzīgi. Vienīgais, kas ir padārgs, ir silto grīdu kolektors un cirkulācijas sūknis. Lai gan radiatoru gadījumā cirk. sūkni tāpat vajag un kolektoru arī.
Radiatori noput, aizņem vietu, utt. Bet rēķini arī to, ka ja būs granulu katls, grīdām būs vajadzīgs arī apkures ūdens uzkrājējs - akumulators, vismaz tonna ar ūdeni. Tas arī maksā un aizņem vietu.

Re: Siltās grīdas jeb radiatori
Autors: dadzis ()
Datums: 29/05/2008 16:20

Kā ir ar grīdas segumu ja ir siltā grīda?
Tauta runā, ka tad flīzes ir vajadzīgas, jo lamināts nelaiž cauri siltumu un kur vēl ja ir koka grīda, tad vispār ... tik flīzes iesaka ar silto grīdu taisīt. Nu tieši kā segumu grīdas.

Re: Siltās grīdas jeb radiatori
Autors: aaaa ()
Datums: 29/05/2008 17:21

Flīzes ir pats ideālākais, protams. Laminātam ar nav ne vainas (gofrētais kartons kā apakšklājs, bez klusinātāja pats lamināts). Vācieši liek pat parketu, bet nu to gan nerekomendē. Pazīstu cilvēku, kam ir liepu dēļu grīda un siltās trubas zem tās. Tā kā šie mīl siltumu, tur parasti var staigāt ziemā T-kreklā, tā kā principā tas ir iespējams. Par ekonomiju gan nemāku teikt. Tā kā grīdas segums ir drusku limitējošs tomēr, ja ir siltās grīdas - nekādus korķus, biezus dēļus, parketus nevajadzētu.
Man 1 istabā lai izietu no situācijas ir uzliktas flīzes "pod ģerevo", tagad tādas var dabot. Pirmajā acu uzmetienā izskatās pēc koka grīdas :)

Re: Siltās grīdas jeb radiatori
Autors: EjTakTu ()
Datums: 29/05/2008 19:58

dadzim
Šamējās lapās ir tāda fīča, kā "Meklēšana" lapas augšpusē un komentu ievadīšanas laukuma augšā. Uzspied to, meklēšanas laukumā ievadi piemēram -siltās grīdas- apakšējo aili "Pēdējās 30 dienas" nomaini uz "visi datumi" un uz priekšu. Tur info čupu čupām gan par, gan pret, gan ne pa tēmu :) Ja tad vēl jautājumi, tad uz priekšu. Vari uzcelt vecās tēmas gaisā. Kaut gan atkārtošana esot zināšanu māte un kaut kas jau arī mainās, takš malt vienu un to pašu kļūst garlaicīgi. Piedod, tas nav personīgi, takš pēdējā laikā tā bieži gadās pat nedēļas laikā. Labāk pacelt vecu forumu un turpināt, nekā sākt to pašu jautājumu citur. Dators ar tādā veidā kļūst lēndarbīgāks un reizēm jāveic defragmentācija ;)

Iet uz lapu: Iepriekšējā12
Pašreizējā: 2 no 2


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **    **   ******    ********   ********    ******  
 **   **   **    **   **     **  **     **  **    ** 
 **  **    **         **     **  **     **  **       
 *****     **   ****  ********   ********   **       
 **  **    **    **   **         **     **  **       
 **   **   **    **   **         **     **  **    ** 
 **    **   ******    **         ********    ******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727