UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: Iepriekšējā12
Pašreizējā: 2 no 2
Re: Apkure ar pašteces sistēmu
Autors: Didzisp ()
Datums: 18/07/2008 11:59

Kaa tad suuknis palielina sisteemas lietderiibas koeficentu? Ja es maajaa sadedzinu triis pagales malkas, tad ir pilniigi vienalga vai to izdara pliitii, katlaa ar pashteci, vai ilgdekshanas kraasninjaa- siltuma daudzums buus vienaads. Apkures lietderiibas koeficentu var uzlabot tikai samazinot duumgaazu temperatuuru, vai samazinot siltuma zudumus majai. Pareizi izveidotai pashteces sisteemai nav ne vainas, cita lieta, vai taadu ir veerts taisiit no jauna. Pie pashteces vajag resnaakas trubas un pats galvenais labu meistaru, kur var visu pareizi izshtukot. Pashteces sistma mieriigi darbojas kopaa ar katla automaatiku un citaam fiichaam

Re: Apkure ar pašteces sistēmu
Autors: fricis ()
Datums: 18/07/2008 12:13

Sūknis sķidrumu dzen pa visu sistēmu ātrāk un efektīvak kā paštece. Līdz ar to tiek panākts efekts, ka katls silda "vienmēr". Nevis pie krāsns roku nevar pielikt, bet tālākā mājas stūrī trubas vēl ir aukstas.

Re: Apkure ar pašteces sistēmu
Autors: katlinieks ()
Datums: 18/07/2008 12:21

Dabiskā cirkulācija gravitācijas apkures sistēmās sākas pie grādiem 60, līdz tam tiek vienkārši sildīta atmosfēra caur skursteni un apkures katls, pieliekot cirkulācijas sūkni tiek uzsākta tūlītēja mājas sildīšana. Rudens un pavasara periodos siltumnesēja temperatūra 60 grādi bieži vien ir vairāk kā nepieciešams. Nezinu kā ar cietā kurināmā katliem, bet pašteces sistēmām ar padomju AGV gāzes katliem pieliekot cirkulācijas sūkni gāzes patēriņš tiešām samazinājās par procentiem 30.

Re: Apkure ar pašteces sistēmu
Autors: aaaa ()
Datums: 18/07/2008 13:22

Tam ir elementārs izskaidrojums - ar cirk. sūkni aukstais jeb atdzisušais atpakaļgaitas ūdens tiek sūknēts cauri siltummainim, kas atrodas jebkuras krāsns vēderā. Līdz ar to delta t ir lielāks un efektīvāk tiek piesaistīts sadegšanā radušais siltums.
Didzim: tieši dūmgāzu temperatūra jau arī tiek samazināta. Un kā jau te tika teikts - pašteces sistēmā trubām ir jāiet pa griestiem, zem grīdas utt., radiem ir ļoti labi izbūvēta pašteces sistēma - 100%, ka vienalga tādu mūsdienās neviens negribētu, jo - nosauc VIENU šādas sistēmas priekšrocību (pazūdošā elektrība ir muļķības, to, lūdzu, neminēt).

Re: Apkure ar pašteces sistēmu
Autors: Didzisp ()
Datums: 21/07/2008 00:36

Jebkuru cietā kurināmā katlu drīkst lietot tikai virs 60 gradu temperatūras. Variants, ka katlu dzesē ar cirkulacijas sūkni un tas strādā piemēram pie 35 gradiem, ir galīgi nepieņemams. Tak sen ir izdomāti visādi trīsvirzienu vārsti un citas lietas, kuras regulē ūdens temperatūru sistēmā. Es jau nesaku, ka mūsdienās vajag būvēt jaunu pašteces sistēmu, bet nafig man visu māju pārārdīt, ja man pašteces sistēma darbojās un pat ļoti neslikti.Es pilnīgi neredzu nekādu vajadzību visu ārdīt nost. Pilnīgi pietiek uzstādīt katlu ar automātiku. aaaa, tik pat labi es varu jautāt, kur tad ir tās pašteces sistēmas vājās vietas? Tas, ka trubas iet istabām pa augēu, ir tikai telpu noformēšanas jautājums. Trubas paslēpt nav nekādu problēmu. Protams ja pašteces sistēmu būvējis kaimiņu Vasja un visi radiātori nesislt, tad tādu sistēmu nav vēts saglabāt, bet bija krievu laikos arī labāki meistari par Vasju.

Iet uz lapu: Iepriekšējā12
Pašreizējā: 2 no 2


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********   **    **  **     **  **         **     ** 
 **     **   **  **   ***   ***  **    **   **     ** 
 **     **    ****    **** ****  **    **   **     ** 
 **     **     **     ** *** **  **    **   **     ** 
 **     **     **     **     **  *********   **   **  
 **     **     **     **     **        **     ** **   
 ********      **     **     **        **      ***    

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727