UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: Iepriekšējā12
Pašreizējā: 2 no 2
Re: Par āra ūdensvadu !
Autors: zaljsh ()
Datums: 28/07/2008 11:23

Nu, piemeeram uudens ņemšanas izvads pagalma krānam. Parasti njemu veļasmashīnas gumijas vai plastmasas(bez apvijuma) un ārējo uzgali nogriežu un tievo štuceri klāt uz 1/2 krānu. Pirms pieskrūvēt parasto dārza krānu, viņam iebāžu iekšā tajā tilpumā, kas paliek tukšs sarullētu kādas plastmasas šļaukas gabalu, lai amortizē ledu.Sasalst un atlaižas 100 -tiem reižu un nekas. Pēc vairākiem gadiem krāns sāk pilēt, jānomaina. Iekšā jau ar. Ja sarežģītāka sistēma, tad pēc pirmās sasalšanas jau redz, kur sasalis un to var ātri nomainīt un labāk noamortizēt , jo viegli pieejams. Gumijas caurule izvadam laba, jo var brutāli apieties(aukstumā nenolūzīs).

Re: Par āra ūdensvadu !
Autors: Bruno ()
Datums: 28/07/2008 14:40

Parasti saimniecībā ir tāds aparāts, kā kompresors, ar to rudenī izpūšu caurules tīras un miers. Esmu gan dzirdējis, ka zilās ar melno srīpu izturot arī sasalšanu, bet par savienojuma vietām man tomēr pārliecības nav. Tā ka pašam jāizdomā, kā to ūdeni dabūt ārā.

Re: Par āra ūdensvadu !
Autors: soseds1 ()
Datums: 29/07/2008 22:24

Nav vajadzibas teret laiku uz velasmasinas pievadiem, stuceriem un visadiem amortizatoriem, ja veikala viss ir noperkams un saliekams, ka konstruktors! Udens dabusanai ara var lietot rokas vai kajas pumpi, ja kompresors nav pieejams.

Re: Par āra ūdensvadu !
Autors: zaljsh ()
Datums: 31/07/2008 08:19

Tieši visu ziemu, kad ārā parasti +5 C dārza šļauka visvairāk vajadzīga, lai noskalotu no autiņa dubļus un sāli un noskalotu dubļus no dārza celiņiem un mājas lieveņa kāpnēm. Tāpat, lai ielaistu suņa bļodā ūdeni, nebrienot tādēļ uz virtuvi.
Otra svarīga lieta ir, lai aizbraucot ziemā uz vasarnīcu un stundas laikā uzsildot + grādus, uzreiz būtu arī ūdens tualetes bāciņā un virtuves krānā, lai var tēju un ēdamos, un tad pēc 3 stundām jau arī būs uzsilis ūdens traukiem un dušai. Svarīgs arī prombraukšanas ātrums. Krānus vaļā un prom.Kaukas jau var gadīties, ka ir sasalis, bet galvenais, lai sistēma būtu tik pieejama, ka to var 5 minūtēs nomainīt un santehnikas veikali jau tagad ir visur 10 min. brauciena attālumā.Kāda citiem ir pieredze ar vasarnīcām ziemā?

Re: Par āra ūdensvadu !
Autors: soseds1 ()
Datums: 06/08/2008 17:01

Piekritu z par dubliem un sali, bet sunuku gan butu zel ara turet ziemas laika! :-D
Vasarnicas uz ziemu tiek paklautas caursalsanai, tadel ir noderigi uztaisit nolaisanas ventilus zemakajas udens apgades sistemas vietas: pagrabos, sahtas,uc. Udeni der izlaist ari no boileriem, sukniem, filtriem,bacokiem un k-sifoniem! Augstakajas caurulu sistemas dalas ieriko ventili gaisa ielaisanai, lai pie sìstemas izlaisanas ta pilnigak iztuksotos!

Iet uz lapu: Iepriekšējā12
Pašreizējā: 2 no 2


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  ********  ********   ********    *******  
 ***   ***     **     **     **  **     **  **     ** 
 **** ****     **     **     **  **     **  **     ** 
 ** *** **     **     ********   ********    ******** 
 **     **     **     **         **                ** 
 **     **     **     **         **         **     ** 
 **     **     **     **         **          *******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727