UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

boileri, sausais tenis
Autors: nezine ()
Datums: 18/08/2008 12:18

Ko nozīmē "sausais tenis"?

Re: boileri, sausais tenis
Autors: aae ()
Datums: 18/08/2008 13:26

Drošvien tas tenis (sildelements), kas atrodas nevis boilerī "pa tiešo" udenī, bet tādā kā metāla apvalkā, rezultātā neapaug ar kaļķi.

Autors: Didzisp ()
Datums: 18/08/2008 14:51

Boilera sildelements ar kaļķ neapaug tikai relāmas klipos. Dzīvē viss kas atraodas boilerī apaug ar kaļķi.

Autors: gandrīzelektriķis ()
Datums: 18/08/2008 16:09

lai apaugtu ar kaļķi vajag kaļķainu ūdeni.man neapaug...

Autors: nezine ()
Datums: 18/08/2008 17:13

Tas nozīmē, ka ar sauso teni labāk nekā bez teņa;)?

Es saprotu, ka ļoti ieteicams likt pirms boilera filtru.
Bet kas (kādas detaļas) tomēr ar laiku būs jāmaina boilerim?

Autors: elektriķis Māris ()
Datums: 18/08/2008 18:52

sausais tens to arī nozīmē, jāmaina būs anods. Maiņas biežums atkarīgs no ūdens cietības, to var noteikt laboratorijā nododot analīzes(ūdens protams). Es rīgas centrā Dražice boilerim anodu mainu 1x 3 gados!

Datums: 18/08/2008 20:18

Nu nezinu. Man boileris nepārtraukti stradā jau desmit gadu. Ne es tur kadu anodu esmu mainījis, ne arī sildelementi. Gan jau nosprags, bet tas boileris nemaksā tik dārgi,lai ietu vēl ik pēc pāris gadiem kautkādu anodu mainīt. Ja vēl par tādu pakalpojumu jamaksā meistaram(diez vai kāds par piečuku mainīs), tad lētāk sanaāk mainīt visu boileri. Mobīlo telefonu mēs mainām reizi pusgadā, veļmašīnu reizi piecos gados, jo sievai dizains piegriezies, bet boileri gribam eksplotēt mūžīgi.
Man radās jautājums, kāpēc ražotāji bāž boilerī tik mazu pipuku.Būtu to anodu uztaisījuši no kārtīga kluča, tad taču tas kalpotu "mūžīgi"

Autors: aae ()
Datums: 19/08/2008 10:10

Mani novērojumi - pēc ~gada lietošanas izjaucu Electrolux 150 l boileri ar sauso teni un anodu, ūdens mājā diezgan kaļķains (virs normas). Boilera tvertnei iekšpuse bija kā jauna, nekādas apkaļķošanās pazīmes, anods gan bija tāds manāmi pakorodējis, no apm 2cm diametra kādi 5mm bija nonākuši nost. Itkā varot tādu likt atpakaļ vēl uz pāris gadiem, bet nu ieliku jaunu. Teņi protams nebija apkaļķojušies, jo ir "sausie".
Pieļauju, ka "slapjie" teņi tiešām varētu vairāk vai mazāk apaugt ar kaļķi, un tajos 10 bezpārtraukuma darbības gados vienkārši būs jāmaksā vairāk par elektrību. Tāpat pieļauju, ka nomainīt anodu reizi ~2-3 gados ir lētāk nekā ekspluatēt aizaugušu boileri :)

Datums: 19/08/2008 10:29

"Aizaudzis" boileris nepatērē ne par matu vairāk elektrības, kā pilnīgi tīrs. Vis siltums vienalga no tena izdalās ūdenī. Ja ta nebūtu, tad jau būtu jasilst kautkam citam. Ja skaitītajs noskaita vienu kW elektroenergijas, tad tā energija parvēršās boilerī siltumā. Ta ir elementara fizika. Cita lieta, ka apaugušam sildelementam ir ļoti grūti darba apstākļi un tas vsu laiku pārkarst, bet siltums vienalga nonāk ūdenī. Kur tad citur tas paliek?
Es jau nesaku, ka ir nepareizi regulāri tīrīt boileri un mainīt elektrodus. Es tikai pasmejos par cilvekiem, kuri modernu elektroniku maina kā apakšbikses, bet "tehnikas augstāko sasniegumu" boileri kopj kā žigulīti krievu laikos

Datums: 19/08/2008 13:03

To Didzisp

Tu gribi teikt,ka nopirkt jaunu boleiri,vest viņu mājās,kārt pie sienas, skruvēt trubas klāt,domāt,kur likt veco, ir vieglāk,ātrāk un lētāk, nekā izlaist no vecā ūdeni un apmainīt to sildelementu pa čiriku!?!?!
Nē nu katrs,jau dara un tērē naudu un laiku,kā grib.

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.