UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: Iepriekšējā123Nākošā
Pašreizējā: 2 no 3
Re: mainit vai nemainit radiatorus
Autors: n ()
Datums: 22/08/2008 16:22

Kas domāts ar vecajiem un jaunajiem? Vecie - čugunnieki? Jaunie tie plākšveidīgie? Es nomainiju čugunniekus uz jaunajiem, tikai tāpēc (privātmājā gan) ka besī ka tik ilgi uzsilst un atdziest. Nesanāk dinamiski regulēt siltumu...

Re: mainit vai nemainit radiatorus
Autors: Amanda ()
Datums: 24/08/2008 01:43

Nezinu kaadi radiatori ir shie vecie, bet tie ir ar taadaam daudzaam mazaam plaaksniiteem.
Iespeejams, ka to siltumatdevi var uzlabot, ruupiigaak iztiirot.

Re: mainit vai nemainit radiatorus
Autors: katlinieks ()
Datums: 24/08/2008 07:20

Viņiem ir tādi interesanti bleķi, kurus kādreiz "tehnoloģiskajiem" uzlabotājiem patika atzīt par "liekiem", bez tiem nenotiek pareiza gaisa plūsma.
Vajadzētu pārliecināties par viņu esamību, ja viņu tur nav, tad tos trūkstošos grādus dabūt nebūtu problēmas.

Re: mainit vai nemainit radiatorus
Autors: soseds1 ()
Datums: 24/08/2008 14:01

Ribotie radiatori ir caurule, kurai virsu uzstradatas plaksnites. Tadi tika lietoti padomju laikos buvetajas daudzstavu un piecstavu majas viencaurulu apkures sistemas to vienkarsotas uzstadisanas un razosanas pec. Tie apmierinaja toreiz esosos apkures sistemu standartus un prasibas temperaturas zina. So radiatoru sildvirsma ir loti maza, parasti caurule ar vienu likumu. To sildisanas efektivitate un stavvada caurplude samazinas, ja citos dzivoklos ir uzstaditi jaunie radiatori! Ja apkures sistemai ir augseja sadale, tad siltuma nepietiek apaksejos stavos, tajos uzstada lielakus radiatorus, augsa mazakus. Lielakai dalai piecstavu maju ir apakseja sadale, attiecigi, vesaki dzivokli ir augsejie.

Re: mainit vai nemainit radiatorus
Autors: Amanda ()
Datums: 27/08/2008 01:17

Skaidrs, ir guuts zinaams priekshtats, argumenti arii ir :) Paldiesinjsh

Re: mainit vai nemainit radiatorus
Autors: katlinieks ()
Datums: 27/08/2008 08:46

soseds1
Pamatojums, ka "So radiatoru sildvirsma ir loti maza", var liecināt tikai par fizikas nezināšanu vai tīšu nepatiesas informācijas izplatīšanu. Parēķini uz tās caurules uzpresēto bleķīšu kopējo laukumu, tad arī radīsies kāds priekšstats par sildvirsmu.
Problēmas ar to, ka kaimiņi PATVARĪGI NOMAINOT savus sildķermeņus ir izjaukuši visa stāvvada caurplūdi, ļoti efektīgi risinās tiesas ceļā. Siltumapgādes uzņēmums nodrošina konkrētu siltumu dzīvoklī. Radiatori pieder siltumapgādes uzņēmumam. Ja siltumapgādes uzņēmuma radiatori nenodrošina līgumā paredzēto komfortu, patērētājs izvirza pretenzijas pakalpojuma sniedzējam.
Visi tie patvarīgi noņemtie radiatori tiesai skaitās elementāra sveša īpašuma zādzība, bet kopējās stāvvada caurplūdes samazināšana var tikt klasificēta arī kā apzināts kaitējums veselībai. Ir mums advokāti, kam patīk šādas lietas, vajag tik meklēt...
Ir gan Rīgas siltums pie 5jā stāvā saimnieka prombūtnē plīsušiem radiatoriem veicis kosmētisko remontu un apmaksājis jaunas mēbeles apakšējos stāvos, gan 7jā stāvā dzīvojošs silto grīdu "fans" pa savu naudu veicis mājas siltummezgla rekonstrukciju.

Re: mainit vai nemainit radiatorus
Autors: soseds1 ()
Datums: 29/08/2008 10:11

Patvalìgi, nevis patvarigi!
Vai nav patvala no RS puses, ja jebkura laika var pazvanit viniem un uz maju ierodas meistars, kurs izlaiz stavvadu un lauj jebkuram santehnikim nomainit attieciga dzivokla radiatorus! Ir ari rajonu vietejie RS siltumtehniki, kuri ari nosledz stavvadus radiatoru mainisanai un ari sie nem samaksu! Projektu taisisana triju radiatoru nomainisanai, ir tikai formalitate, kuru ari var nopirkt!

Re: mainit vai nemainit radiatorus
Autors: katlinieks ()
Datums: 29/08/2008 22:53

soseds1
man prieks ka vismaz gramatikā manos komentāros spēj saskatīt kļūdas.

Re: mainit vai nemainit radiatorus
Autors: sto ()
Datums: 30/08/2008 11:42

Līdz šim biju domājis, ka Rīgas siltums piederības robeža beidzas ar ievada aizbīdni un/vai siltumenerģijas skaitītāju. Atsevišķos gadījumos arī siltuma mezgls ir RS īpašumā (vai no izbūvēts ar RS līdzfinansējumu vai RS izbūvējis ar apsaimniekošanas tiesībām), bet iekšejie tīkli ir mājas īpāsnieka īpāšums, vai kopīpašums vai konkrētā dzīvokļa īpašums. Ja mājas apkures sistēmas apsaimniekošana uz līguma pamata nodota RS, tad protams, viss jāsaskaņo ar RS.Protams, ka izdarot izmaiņas sistēmā, nedrīkst izjaut kopējās sistēmas funkcionēšanu. Esmu pārliecināts, ka nokalpojuša radiatora vai ventiļa nomaiņai pret citu, ja nemaina cauruļu pievadus, nav nepieciešama nekāda oficiāla atļauja, bet vajadzētu saskaņot ar mājas pārvaldnieku (ja tehniski nevar noslēgt savu dzīvokli, tad stāvvada atslēgšanu nez vai varēsiet izdarīt bez pārvaldnieka ziņas). Pie tam, ja sarunāiet nomaiņu ar pārvaldnieka ieteiktu santehniķi, tad neviens pat neprasīs, vai viņš ir vai nav sertificēts. Bet jāsaprot, ka viencauruļu sistēmas normālai funkcionēšanai no liela svara būs jaunuzstādāmā radiatora/konvektors un apsasaites hidr.pretestība, un tas jāņem vērā (viencauruļ sistēmai uzstādot noslēg vai regulējošo armatūru uz pievadiem, jāuzstāda arī apvedcaurule, ja tāda līdz tam nebija, bet tā jau skaitās iejaukšanās sistēmā un tad formāli vajag nopietnākus saskaņojumus, vai vismaz pārvaldnieka speciālisti jāpārliecina, ka sistēmas darbība kopumā nepasliktināsies).

Re: mainit vai nemainit radiatorus
Autors: sto>>>Amanda ()
Datums: 30/08/2008 12:08

Vecie padomju laika konvektori bija rēķināti uz citu temperatūru un siltumnesēja ātrumu, tāpēc nav jābrīnās, ka šobrīb situma var arī nepietikt (it sevišķi, ja mājas pārvaldnieks siltummezglā ekonomijas nolūkā iestāda pazeminātu t-ru un nakts režīmus). Ja dzīvoklī pie pašreizējās sistēmas siltuma nepietiek, un nav paredzamas kaut kādas aktivitātes kopējās sistēmas uzlabošanā, tad vajag likt jaudīgākus konvektorus (pat ar rezervi). Tā kā vajadzētu uzlikt arī termotregulatorus, tad katra radiatora cauruļu pievadmezglā būs jāliek arī "savienotājcaurule", jo pēc Jūsu teiktā izriet, ka mājai ir 1-cauruļsistēma, t.i., ja piegriezīsiet radiatoru savā dzīvoklī, lai cirkulācija paliek stāvvadā. Ja dzīvokļos zem vai virs Jums, nomainot radiatorus, nav uzlikuši šādu pārplūdes cauruli, tad var gadīties, ka brīžiem Jūsu dzīvoklī siltumnesējs vispār necirkulēs (vai jau ir bijuši gadījumi, ka cirkulācija nepietiekama, resp., vai brīžiem ir novērojama paliels t-ras kritums caurulēs pirms un pēc jūsu radiatora?). Tad aizdomas jānoziņo mājas pārvaldniekam, lai pārbauda, vai pareizi izbūvēts.
Un vēl, kas - ja liekat termoregulatorus, tad tādus, kas tieši piemēroti viencauruļsistēmai - ar lielāku caurpl.koeficientu. Lielākā daļa santehniķu un santehnikas veikalu pārdevēju nezina, ka sistēmām ir paredzēti atšķirīgi termoregulējošie ventiļi (ja nemaldos, tad Danfosam tie ir ar pelēko un nevis sarkano vāciņu).

Iet uz lapu: Iepriekšējā123Nākošā
Pašreizējā: 2 no 3


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********  **        **    **  ********   ******** 
 **        **         **  **   **     **  **       
 **        **          ****    **     **  **       
 ******    **           **     **     **  ******   
 **        **           **     **     **  **       
 **        **           **     **     **  **       
 ********  ********     **     ********   ******** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727