UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2
apkure laukos
Autors: anrijs ()
Datums: 23/08/2008 19:07

Varbut kads varetu ieteikt optiamalako risinajumu apkurei laukos - maja 100 m2, patstavigi apdzivota, jauna, labi siltinata!! Paldies !!

Re: apkure laukos
Autors: plumber ()
Datums: 23/08/2008 21:15

Saliec radiatorus un malkas katlu ar elektrisko kopaa....Vai varu ieteikt Rudesta katlu lai nava paaraak biezhi jaakurinaas.

Vismaz kaadas idejas pashan ir? Katram savs ir labs. vienam viens labs citam cits.

Re: apkure laukos
Autors: katlinieks ()
Datums: 23/08/2008 22:15

Gāze; zemes siltumsūknis; gaisa siltumsūknis; elektrība; šķidrais kurināmais; mūrē krāsnis vai liec saules paneļus... jebkuram apkures veidam būs savi plusi un mīnusi, izvēle tikai tavās rokās.

Re: apkure laukos
Autors: uldisj ()
Datums: 24/08/2008 10:34

Vislabākais risinājums uz šādām platībām ir franču "Thermor" elektriskie sildītāji uz infrasarkano staru bāzes. Muldētājiem, kas nezin, kas tas tāds ir lūdzu nevērt mutes vaļā. www.thermor.fr, tiesa gan tikai franču valodā. Izmaksas aptuveni Ls 1000 uz šādu māju, nekādu cauruļu vilkšanas un malkas skaldīšanas. Vienīgais, kas jāpārbauda elektrības līnijas. Jo māja labāk pareizi būs nosiltināta noblīvēta, jo mazāki sildelementi būs vajadzīgi. Veicam arī blīvuma pārbaudes, kas uzrāda, kur kādi zudumu ēkai ir.
Nākošais risinājums, kamīns ar centrālapkures funkcijām no sērijas Waterford un analogiem risinājumiem kvalitātes ziņā. Ir kamīns, redzama uguns. Vajag zemgrīdas apkuri un vai radiatorus, nepeiciešama arī akumulācijas tvertne, kas kaut kur ir jānoslēpj.
Jādomā par ēkas ventilāciju, caur logiem iestŗadātās ventilācijas sistēmas, tā nav ventilācija, tas ir murgs.
Veicot visus nepieciešamos pasākumus ēku pārbaudēs mierīgi varu aprēķināt esošo energuresursu izmaksas pēc tarifa, kāds ir uz esošo brīdi. Lai Jums jauka diena.

Re: apkure laukos
Autors: EjTakTu ()
Datums: 24/08/2008 20:10

uldisj
Man patīk divas galējības. Muldētājiem nevērt mutes vaļā un lai Jums jauka diena :) Nu nepatīk man aizliegumi. Jo vairāk, ja tie nokopēti vairākos eksemplāros
[www.building.lv]
Tāpēc mute tomēr vaļā. Saprotu, ka viens no pašreizējamiem biznesa jājamzirdziņiem ir Thermor produkcijas noieta atbalstīšana. Produkcija nav peļama, bet kāpēc tas ir vislabākais risinājums? Plika elektrība jau tomēr padārga padarīšana. Labi, ir lētāka ierīkošana, ja ar vadiem un pieslēgumu viss kārtībā. Neprasa pastāvīgu apkalpošanu. Takš laukos ar to špani reizēm tā ir kā ir. Un vai tie paneļi ir tīri IS vai kombinētie, kas liekās būtu labāks variants. Labi vismaz, ka tie nav karstā gala (saulītes tipa), kuri nevieš uzticību.
[www.thermor.ru]

Re: apkure laukos
Autors: uldisj ()
Datums: 24/08/2008 22:14

Sveiki! Kāpēc nez man būtu otreiz viss jādrukā, ja tas vienreiz jau ir pateikts?
Jā tie sildelementi ir dažāda tipa. Ja Tu domā pie šķidrumiem slēdzamu, tad tādu viņiem nav.Normāli pareizi uzbūvēta māja atslēdzoties centrālapkurei zaudē max 3 grādus diennaktī. Ceļot vai rekonstruējot ēku nopietni jādomā par norobežojošām konstrukcijām. Parādiet man analogas kvalitātes un līmeņa iekārtas un viņas pēc rūpīgas datu analīzes un salīdzinošām lietām tiks iekļautas tā teikt manā baltajā sarakstā, kuru es kā apkures un ventilācijas sistēmu projektētājs esmu priekš sevis izveidojis.Es pagaidām analogu kvalitātes ziņā franču Thermoram nezinu un runāju par lietām par kurām esmu pārliecināts, kad viss ir kartībā. Regulāri braukājot pa Eiropu, esmu pabijis arī kā teikt pāris rūpnīcās, nesen arī atgriezos no vācu Paul rūpnīcas, kas ražo ventilācijas iekārtas, analogu vienkārši pagaidām pasaulē nav un par to arī liecināja viņu semināru zāle ar saņemtām dažādām balvām utt. Saņemti sertifikāti, ka viņu iekārtas var izmantot pasīvo ēku inženiertīklu izveidē un tā tālāk.

Re: apkure laukos
Autors: EjTakTu ()
Datums: 24/08/2008 22:53

Nē, par škidro sildīšanu nerunāju ;) Runa ir par IS sildītāju paneļa priekšpusē uz sava veida plēves bāzes un konvekcijas TENveidīgu sildītāju ar čuguna korpusu paneļa iekšpusē.

Re: apkure laukos
Autors: uldisj ()
Datums: 25/08/2008 08:04

Jā, tas viss viņam ir iekšpusē.

Re: apkure laukos
Autors: JanisJanis ()
Datums: 29/08/2008 09:55

Vislabakaa apkure ir taa ultramodernaa kur nevajag kurinaamo. Nupat taada ir izdomaata uzliec un maajaa vari griezt kaut 40'C un galvenais par velti! :))))))))))

Re: apkure laukos
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 29/08/2008 12:41

Kārlim Vahšteinam savulaik Radio 1.programmā vadot Veco Ratiņu tika ziņots par mūžīgā dzinēja izgudrotāju Preiļu* rajonā.
* - nekā personīga pret rajonu, jo esmu tur pavadījis vismaz 3 gadus savas dzīves.

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
  *******   ********        **  **     **        ** 
 **     **  **              **  **     **        ** 
 **     **  **              **  **     **        ** 
  ********  ******          **  **     **        ** 
        **  **        **    **   **   **   **    ** 
 **     **  **        **    **    ** **    **    ** 
  *******   ********   ******      ***      ******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727