UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

pieredze ar reverso somozi
Autors: zipaks ()
Datums: 25/08/2008 21:49

ūdens no akas kaļķains un visādi citādi ne pārāk kvalitatīvs. Vajag filtru. Izvēle apstājusies uz reverso osmozi + mineralizācijas kārtridžs (lai nav destilēts jādzer). Paskatījos komplektus - bildēs visi gandrīz vienādi, bet cenas no kādiem 150Ls līdz pat 600. Ir tām ierīcēm kāda atšķirība ar, vai visas vienādas?

Re: pieredze ar reverso somozi
Autors: elektriķis Māris ()
Datums: 26/08/2008 08:45

ja domā pirkt RO tikkai dzeramajam ūdenim, tad būtībā ir vienalga kāda cena, man mājās stāv pa 175 Ls pirks, rukā otro gadu ne vainas. Iesaku nēmt ar iebūvēto sūkni!

Re: pieredze ar reverso somozi
Autors: JanisJanis ()
Datums: 29/08/2008 09:51

Ja liec RO papildus iegaadaajies Osteonormu un veel visaadus pulverus ko peec tam pie uudens pieshaut. Jo cilveeks uudeni dzer lai uznemtu mineraalus un H2O. Pliks H2O bez mineraaliem ir cilveekam biistams jo var "izskalot" tos mineraalus kas jau ir organizmaa iekshaa!

Re: pieredze ar reverso somozi
Autors: elektriķis Māris ()
Datums: 29/08/2008 10:07

JanisJanis, lūdzu norādi uz zinātnisko pētījumu! Nekad neko tādu neesmu dzirdējis, ka mēs minerālus uzņemam caur ūdeni, pie tam neorganiskos!

Re: pieredze ar reverso somozi
Autors: krupis ()
Datums: 04/09/2008 14:13

Galvenokārt ar ūdeni. Elektriķi Māri! Lūdzu, norādi uz zinātnisku pētījumu, ka mēs minerālus neuzņemam ar ūdeni. Bet, nopietni runājot, ir baigi bīstami eksperimentēt ar ūdeņiem. Es ar tiem filtriem gandrīz galu dabūju, un tādēļ tagad tikai no avota vai urbuma. Vispār jau vajadzētu tikai no avota, bet tas dārgāk.

Re: pieredze ar reverso somozi
Autors: RORO ()
Datums: 05/09/2008 16:00

Krupi ta jau sanāk, ka ja cilvēks dzīvo Rīgā, kādā mikrorajonā, kur ūdens ir vienkārši briesmīgs, tad viņam jādzer tikai krāna ūdens un jāēd ļoti minimāli, savādāk tak nepietiks minerāļi ķermenī un cilvēks atstiepsies. SVIESTS... Reāli ir tā, ka ļoti retais dzer neattīrītu vai nevārītu krāna ūdeni, jo drīzāk no tā ātrāk atstiepsies nekā no minerālu trūkuma. Lūk neliels salīdzinājums cik ūdenim ir neliela ietekme uz Jūsu minerāļu saturu ķermenī.

Nepiec.mikroelem. Dienas_norma Neorg.vielu_daudz.uz_1l_ūd. Neorg.vielu_daudz.uz_100g
Kalcijs 1000 mg 95 mg Biezpiens 1000 mg
Kalijs 2000 mg 90 mg Putra 2000 mg
Magnijs 300 mg 50 mg Rīsi 300 mg
Dzelzs 19 mg 3 mg Sarkanās pupiņas 19 mg
Cinks 12 mg 2 mg Kviešu maize 12 mg
Natrijs 350 mg 10 mg Zaļie salāti 350 mg

Proti runa neiet par aku, avotu vai dziļurbumu ūdeņiem, bet gan par pilsētas ūdensvadiem.

Re: pieredze ar reverso somozi
Autors: elektriķis Māris ()
Datums: 05/09/2008 17:28

Ūdens ir minerāļu nesējs, bet ne pamatavots! tas(eso asinīs) iznēsā minerālus pa šūnām.
Pārsvarā minerāli tiek uzņemti caur barību!!! Un ja kādam te ir problēmas ar vielmaiņu, tad nevajag to tagad deklarēt, bet gan doties pa tiešo pie ārsta!
Es dzeru RO ūdeni >1,5 gadus, pat uz darbu ņemu līdzi pudeli, lai tur netīrais Venden nebūtu jādzer. Ēdnīcās izvairos ņemt ēdienu, kura gatavošanā tiek lietots ūdens(nekad nevari zināt cik tīrs tas ir).

Un atceramies, ka cilvēkam vajag šo minerālu organiskos savienojumus, bet ūdenī tie ir arī neorganiskie un vēl piedevām toksiskie.

[www.lenntech.com]
[www.lenntech.com]

PS stulbais forums neļāva ielikt vienu linku, jo tur nosaukumā bija vārds med1c1ne

šitais teksts man patika "Because in order to receive enough minerals for our body, we need to drink a bathtub amount of water everyday!"
[www.freedrinkingwater.com]

[vitamins-minerals.suite101.com]


Re: pieredze ar reverso somozi
Autors: krupis ()
Datums: 06/09/2008 11:18

Pēc 1,5 gada es arī vēl jutos labi. Pēc kādiem 3 gadiem sāka rasties briesmīgas "kautkā deficīta' sajūtas un kā pārgāju atpakaļ uz nefiltrētu ūdeni, tā mēneša laikā viss normalizējās. Tagadējais krāna ūdens arī liekas pārāk "tukšs", tādēļ vismaz pusi pērku pudelēs.

Re: pieredze ar reverso somozi
Autors: krupis ()
Datums: 06/09/2008 11:26

Ja cilvēks lieto ūdeņus dažādās vietās, viņš var ar to nesaskarties, bet risks var būt tam, kuršs dzīvo uz vietas(bērns, pensionārs) un lieto tikai to filtrēto.Jābaidās, ja nofiltrēts par daudz labi.

Re: pieredze ar reverso somozi
Autors: ibm ()
Datums: 10/09/2008 13:11

Lietoju RO (reversās osmozes) filtru kopš 2005.gada, ļoti OK. Protams, jāņem komplektā t.s. PostFiltrs jeb mineralizators. tas ir tieši iepriekšminēto iemeslu dēļ. RO tehnoloģija attīra ūdeni pārāk labi un dzeršanai tāpēc aiz filtra iekārtas liek mineralizatora kārtridžus.

Tā kā dzīvoju privātmājā ar savu ūdenssūkni (spiediens sistēmā mainīgs līdz ar to), tad man ir iekārta ar autonomo sūkni (motoru), automātisko membrānas skalošanu. Tai RO membrānai ir svarīgi, lai būtu pastāvīgs spiediens, ko nodrošina iekārtas sūknit. Uzstādīju - aizmirsu. Protams, mainu filtrus pēc noteiktajiem intervāliem.

Ja kas vēl par pieredzi/praksi, jautā. Nu jau 3 gadi kā nekā :D

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.