UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2
Gāzes katla telpas logs
Autors: Bruno ()
Datums: 27/08/2008 14:38

Gāzes katlu plānoju likt pagrabā. Kurtuvei ir logs. Gāzinieki brīdināja, ka jālik logs ar vienu stiklu, jo to prasot normas - tipa, ja sprāgst- lai viegli izlido ārā. Logu izgatavotāji rausta plecus- tādas prasības praksē neesot bijušas un arī vienstikla logus sarežģīti gatavot. Kam ticēt? Man jau labāk patiktu parasto paketnieku ielikt un viss.

Re: Gāzes katla telpas logs
Autors: a ()
Datums: 27/08/2008 17:24

Pirmaa dzirdesana.
Es tava vieta ar tadiem gazeniekiem, kas taisas kautko spridzinat labak nesadarbotos :D
Es ieliku normalu parastu paketnieku ar diviem stikliem.

Re: Gāzes katla telpas logs
Autors: delver ()
Datums: 27/08/2008 23:06

man arhitekte un buuvkostuktore ar lielu staazhu teica to pashu, ka jaabuut taadam, kas spraagshanas gadiijumaa nepaliek raamii, izlido aaraa, saskjaidaas ut. Nu bet tas tak ir labaak nekaa vilnis aizies uz citaam telpaam + tie ir likumi. Otra lieta bija taada ka arii loga platiibai kvadraatmetros ir jaabuut kaut kaadaa noteiktaa attieciibaa pret kurtuves griidas laukumu vai apjomu kubikmetros.

Re: Gāzes katla telpas logs
Autors: katlinieks ()
Datums: 28/08/2008 00:30

Gāzes apkures katlam pagrabā obligātā prasība gāzes sensors, kas gāzes noplūdes gadījumā noslēdz gāzes padevi aizverot elektromagnētisko vārstu uz gāzesvada. Atbilstoši katla jaudai noteikta telpas kubatūra un ierobežots griestu augstums, durvis no katlumājas veras uz āru, loga izmērs atkarīgs no telpas kvadratūras. Par loga stikliem ne LVS, ne LBN nav teikts neviens vārds, un kamēr tie "gāzinieki" neparādīs ES normatīvo aktu, varam likt kaut bruņustiklu.

Re: Gāzes katla telpas logs
Autors: sto ()
Datums: 07/09/2008 20:18

Ja nemaldos, tad visi sū.. sākas gāzes katliem ar jaudu sākot no 35kW. Līdz tam liec kaut virtuvē (pajautā kaut vai JUNKERS vai Viessmann. Ja virtuve vai cita nedzīvojamā telpa, tad līdz 35kW logs arī pat nav nepieciešams (LBN 241-03 37.p.), bet ir vajadzīgs ventilācijas kanāls. Katlu var uzstādīt arī vannas izstabā, ja tajā ir atverams logs ārsienā un dabīgās ventilācijasd kanāls (loga laukumam jābūt vismaz 0.03 m2 uz talpas 1m3 un telpas augstumam jābūt vismaz 2,5m).
Starpsienām gan vajadzēja būt EI-60 un ugunsdrošām durvīm EI-30 (t.i., 60 un 30min.). Ja dūmadu laiž cauri sienai, tad sienā pa parimetru vismaz 30cm nedegošs materiāls.
Bet gāziniekiem taču viss tas būtu jāzina! Iesaku jebkuru jautājumu pajautāt katlu pārdevējiem, nevis kaut kādām kaktu brigādēm.
Protams, pašai gāzes iekārtai ir jābūt ar attiecīgu drošības automātiku. Un katlam UN DŪMVADIEM IR JĀBUT PAREIZI IZBŪVĒTIEM UN IEKĀRTAI PAREIZI PIESLĒGTAI!!! un tas apstiprināms aktā ("AKTS Nr.____ par dūmvadu un ventrilācijas kanālu tehnisko stāvokli").

Re: Gāzes katla telpas logs
Autors: katlinieks ()
Datums: 07/09/2008 22:26

Jebkuras gāzes aparatūras montāža notiek pēc projekta, kas tiek gatavots pamatojoties uz Latvijas Gāzes izsniegtajiem tehniskajiem noteikumiem aktu par dūmvadu un ventilācijas kanālu stāvokli.
un visi sū.. nesākas ar 35 kw. Bez ("AKTS Nr.____ par dūmvadu un ventilācijas kanālu tehnisko stāvokli") netiks pieņemta ekspluatācijā pat visparastākā gāzes plīts.
Pamatojoties uz pirmajā dūmvadu aktā minētajām prasībām tiek izgatavots projekts un pie nodošanas tiek sastādīts otrs akts, kurā tiek atļauta ekspluatācija...
gāzenieki visā šajā procesā var tēlot vislielākos noteicējus, bet galavārds tomēr būs skursteņslauķim, lai ar katls dūmus pūtīs ārā pa sienu...

Re: Gāzes katla telpas logs
Autors: sto ()
Datums: 08/09/2008 11:27

Katlinieks šo lietu zina.
Lai augstāk minētais Akts nebūtu 2 reizes jātaisa (un jāmaksā 2x), tad Bruno ieteiktu pievērst uzmanību, kas tajā aktā būs precīzi minēts. Tur jābūt ne tikai ierakstam, ka dūmenis un dūmvadi un ventilācijas kanāls ir pareizi izbūvēti un vilkme laba, un tie derīgi apkures iekārtu pievienošanai, bet arī tam, ka apkures iekārta pareizi pievienota dūmenim.

Re: Gāzes katla telpas logs
Autors: aaaa ()
Datums: 08/09/2008 13:17

Interesanti, vai arī gadījumā, ja es lieku kondensācijas tipa katlu, kam skurstenis ir plastmasas truba, pa kuru ārā nāk pirdiena siltuma dūmgāzes un arī svaigais gaiss degšanai tiek ņemts pa to pašu trubu, visi šitie murgi ir nepieciešami? Jo reāli absolūti nekas no tā neder kondensācijas katlam - principā neattiecas uz lietu.

Re: Gāzes katla telpas logs
Autors: a ()
Datums: 08/09/2008 16:48

to : aaaa

Ventilacijas jeb degsanai nepieciesmais gaiss netiek njemts pa to pashu trubu!
Ja vien Tu nebiji domajis to pashu skursteni, tikai citu cuku.

Man tiesi ta ari ir - skurstenis ar divam cukam , katrai cukai sava nozime, tiesa es vel pamanijos taja katla gaisa padeves cuka vel iebazt wc ventilaciju.Tas laikam nav ta pavisam 100% pareizi, tacu viss funkcione kaa nakas.


Re: Gāzes katla telpas logs
Autors: aaaa ()
Datums: 08/09/2008 17:05

Nu ņem gan gaisu degšanai pa to pašu trubu - kondensacijas gazes katlam pa sienu iet ara dubultsienu plastmasas caurule. Pa videjo cauruli push ara atgazes, bet pa apkartejo velk ieksha gaisu, ta ka visi tie skurstenjslauķi un ventilacijas papiri butiba ir kaķim zem astes. Bet droši vien Dievzemītē tas nevienam neinteresē, galvenais, ka papīri kārtībā!
Un par to sprādzienbīstamību - manuprāt LV teritorijā zemestrīces ir nodarījušas krietni lielākus bojājumus kā moderno gāzes katlu eksplozijas.

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
  ******    ********   ********   **    **  ********  
 **    **   **     **  **     **  ***   **  **     ** 
 **         **     **  **     **  ****  **  **     ** 
 **   ****  **     **  **     **  ** ** **  **     ** 
 **    **   **     **  **     **  **  ****  **     ** 
 **    **   **     **  **     **  **   ***  **     ** 
  ******    ********   ********   **    **  ********  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727