UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
malkas apkure + jonu katls
Autors: zzzzz ()
Datums: 19/09/2008 11:54

Vajadzīgs padoms saslēgt kopā parasto malas apkures katlu (radiatori, gridas, akumulators) ar jonu katlu slinkām dienām, jeb prombūtnes variantam. Jonu katlu gribu, kā alternatīvu, kā papildus. Sakarā ar to, ka būs akumulatrs 1 gab 970L, negribas visu to tonu pildīt ar speciālo siltumnesēju šķidrumu, bet savukārt saprotu, ka jonu katlam tas būtu ļoti vēlams. [[[ siltummainis]]] esot tāds risinājums, kas savukārt esot gana neefektīvs, un ja tai siltummainī var iemntēt tenu, vai vispār paliek jēga no jonu katla. Varbūt ielikt akumulatorā tenu un vispār nedomāt par jonu katlu, par cik man viņš tikai papildus ērtībai domāts. Cik % varētu būt sadārdzinājums tenam pret jonu katlu??
Māja 165m2, 1.st siltās grīdas, 2. radiatori 4gab, meistars ir pašam, padomu vajag.

Re: malkas apkure + jonu katls
Autors: Rx ()
Datums: 19/09/2008 12:18

Akumulatorā 750l var uzkrat aptuveni 50kw. Tad arī rēķiniet, cik izdevīga elektrība. Par jonu sildīšanas efektivitati salīdzinot ar TEN tā arī pārliecinošu datu nav. Kur tad enerģija zūd tenā un papildus tiek radīta jonu apsildes variantā. Ja TEN paliek sarkans, izspīd, tad daļa aiziet gaismā, elektromagnētiskā laukā. Jonu varianta šo zudumu nav. Bet cik tas procentu? Tas tā, pārdomām. Domāšanai: 50kw maksās elektrībā 3.5Ls.

Re: malkas apkure + jonu katls
Autors: zzzzz ()
Datums: 19/09/2008 12:38

vai siltuma akumulatoros mēdz iebūvēt TENu ??

Re: malkas apkure + jonu katls
Autors: Rx ()
Datums: 19/09/2008 13:53

Jā. SINVIA , ja vēlas iebūvē TEN, pievadus un izvadus izvieto pēc pasūtītāja vēlmes.

Re: malkas apkure + jonu katls
Autors: aaaa ()
Datums: 19/09/2008 13:55

Tās jonu katlu blēņas man vispār patīk. Ja manam TENu katlam rakstīts, ka lietderības koef. ir 99.8%, resp. praktiski visa štrome pāriet siltumā, tad ko, jonu katlam ir cik - virs 100% sanāk??? Murgi, nekas vairāk.

Re: malkas apkure + jonu katls
Autors: Didzisp ()
Datums: 19/09/2008 14:51

Skaidrs, ka tens dos tadu pašu siltumu, kā uberkrutie jonu brīnumi. Nu nav jonu katlam lielāks lietderības koeficients, bet tas ir liels noslēpums un to zin tikai tie, kuri skolā nebastoja fizikas stundas. Var jau ar elektrību to ūdeni sildīt, bet es gan apšaubu, ka ekonomiski būs sildīt to ūdens blāķi akumulatorā. Pie elektroapkures akumulātoru labak atslēgt. No akumulatora jēga ir tikai kurinot malkas katlu. Visprātiīgāk tomēr ir nepaslinkot un kurināt katlu.

Re: malkas apkure + jonu katls
Autors: Rx ()
Datums: 19/09/2008 15:38

Ja sidīs apkures ūdeni pa tiešo ar TEN, tad jāliek tiristora jaudas regulators. Var parādīties ar to saistītas problēmas. Akumulatora variantā uzliek termo slēdzi, ja par karstu tas atslēdz TEN. Bet sistēma vēl saņem vienmērīgi siltumu. Standarta TEN ir 1.3-3kw. Protams ar to nepietiek mājas labai apsildei, bet uzturēšanai gan. Var jau iemontēt vairākus gabalus, tad OK.

Re: malkas apkure + jonu katls
Autors: aaaa ()
Datums: 19/09/2008 17:25

Par apmēram 500Ls var nopirkt labu labos TEN elektriskos apkures katlus [www.kospel.pl]
Jaudas kādas tik vien sirds vēlās. Pašam tāds ir uzstādīts un pagaidām varu teikt tiki pozitīvas lietas. Sākumā bija tā kā jocīgi pirkt poļu brīnumu, bet izrādās šo katliem ir milzīgs pieprasījums pat vecajās ES valstīs. Maziņš, ļoti labi nostrādāts, vadība pilnībā automātiska, pie kam komplektā nāk programmējams temperatūras datčiks utt. Viņam vēderiņā ir 6 TEN pa 2 kW katrs (man 12 kW katls), kurus viņš tur pats atslēdz un pieslēdz kad vajag un cik vajag. Jaunajiem modeļiem ir iebūvēts pat izple'\sanās trauks, manam vēl nav.
Liekam malkas apkures sistēmu un paralēli elektrisko katlu. Nevajag nekādu ūberkruto automātiku. Parastus ar roku aizgriežamus ventiļus, lai, teiksim, braucot ziemā prom uz nedēļu var malkas katlu ar akumulatoru aizgriezt ciet un palaist elektrisko. Ka jau teicu, automatika viņam pašam ir iekšā atsevišķā dačikā - par 100Ls varēja arī dabūt klāt bezvadu vadību. Visa māksla, ļoti pat ērts variants. Vai uznāk slimums un negribas ar malkas klēpjiem skraidīt. Elektrībai ir tāds pluss, ka neko nevajag - ne projektus, ne kādus papīrus, ne skursteņus, ne speciālas telpas.



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********  ********         **  **     **  **     ** 
    **     **     **        **  **     **  **     ** 
    **     **     **        **  **     **  **     ** 
    **     ********         **  *********  **     ** 
    **     **     **  **    **  **     **  **     ** 
    **     **     **  **    **  **     **  **     ** 
    **     ********    ******   **     **   *******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727