UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

akas paarsedze - ar ko koku apstraadaat?
Autors: Antins ()
Datums: 25/09/2008 18:51

itogo izbetoneeta akai augsdalja, ir doma ar vaaku no 50 mm brusaam paarklaat. bet vajadzeetu laikam taas bruusas ar kautko apstraadaat, lai visaadas seenes, peleejumi, un so koksnee nemetas. tie antiseptikji ko esmu redzeejis - uz amonjaka baazes, kautkaadu smago metaalu baazes un so - kautkaa negribas taadus lietot, tomeer dzerams uudens tuvumaa. tem bolee mitrums akaa augsts, vaaks briiziem iespeejams buus veesaaks, tvaiki uz jamaa kondenseesies, un pilees apakalj akaa...
vienvaardsakkot gribeetos kauktaadu ekologisku aizsardziibu koksnei, lai sev veseliibu nesacakareetu.
kaads zina ko ieteikt, ir saskaaries?
paldies jau ieprieksh.

Re: akas paarsedze - ar ko koku apstraadaat?
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 25/09/2008 20:42

1) es liktu tvaika barjeru no iekšpuses (ekstrudētais putuplasts varētu amatu apvienošanas kārtībā arī siltināt);
2) citus antiseptiķus, izņemot kaļķi, pie akas es nelietotu. Atjaunot kaļķa pārklājumu gan varētu nākties ik gadu. Atceros, ka vectēva akas vāku visvairāk bojāja ledus.
Pats apsveru šādu akas vāka pīrāgu (no apakšas): flīzes, putuplasts, ūdensizturīgais saplāksnis, flīzes. Arī malas varētu mēģināt apflīzēt. Eņģu vietā liktu kādu gumiju, piespiežot ar nerūsējošā tērauda stīpu.

Autors: soseds2 ()
Datums: 25/09/2008 21:09

Vata gatavus plastmasas vakus nopirkt nevar?

Datums: 26/09/2008 08:40

2Vienstavs:
nu ja, tikai putuplasta man pie dzeramaa uudens truuka. tnx anyway, padomaashu par kalkji.
2soseds2: maniem izmeeriem, domaaju, ka nepaardod gam. turklaat plastmasas arii nav tas labaakais - izdala visaadus dioksiinus un ko tik veel ne. lasiiju ka pat paartikas pet plastiks, kuraa limonaades, mineraaljus, uttp pako kaukaadu shaizi izdalot. tas kaa viduslaikos, kad uudensvadu caurules taisiija no svina un peec tam briiniijaas, ka naakamajaas paaudzees daudz degeneraatu dzimst.
gribu visu pareizi ieriikot.
aiz tam arii aku leeju pats, ar sliidosho veidni, jo tos grodus hz no kaa razo,un ko tur klaat kaa plastifikatoru un so liek. a man no turienes taki uudeni dzert, un maybe ne tikai man bet arii beerniem un mazbeerniem. negribaas peec tam zaarkaa groziities, kad peecteci lamaas :D

Autors: EjTakTu ()
Datums: 26/09/2008 09:52

Meklē lapegli vai ciedru.

Autors: Didzisp ()
Datums: 26/09/2008 10:47

Liec kadu koku gribi- visi sapūss. Akaas vškam ir ļoti slikti apstakļi. Mitrums nak gan no augsas, gan no apakšas un koks to ilgi nevar izturet. Vismaz es uzliku kārtigu dzelzs šaibu un aizmirsu visas problemas. Nevajag nekādus antiseptiķus smerēt un un uztraukties par pūšanu. Ja arī dzelzs sarūsē, tad no dažām rūsaina ūdens pilēm ūdens kvalitāte nemainās.

Datums: 26/09/2008 10:54

dzelzs saiba - tas ir labi, protams. tikai 1. ej nu dabon taadu - cetrstuurainu plaaksni ar malas izmeeru uz 1.4 metri apm un attieciiga biezuma, lai pie taada laidiena zem sava svara nesalokaas uz puseem. un peec tam pacilaa pie vajadziibas taady dzelzs vaaku - svaram ar vajadzeetu buut nevaajam. es te zem kraasninsjas kaareiz dzelzs plaaksnes pa depo un so veikaliem mekleeju - nekaa nav. tik cinkotais skaards 0.4 mm, bet tas makten pa plaanu imho.

Autors: Rx ()
Datums: 26/09/2008 12:35

Izejas 2 gab: Ja no koka, tad izpeldinot koka materiālus Bochemit Forte antiseptiķī, kaut ūdenī stavēs. Otrs variants: divus 12mm ūdensizturīgos (laminētos, brūnos) finierus , ja vēlas, starpā atstāj distancerus siltuma izolācijai! Lieliski stav! (piles apakšā, bet finieram ne čiku ne grabu.

Autors: Didzisp ()
Datums: 26/09/2008 12:46

Metālu tak nepēr celtniecības materiālu veikalā. Priekštam ir Latvijas metāls un citi līdzīgi kantori. Vienmer jau var kautko atrast pie metallūžņu vacējiem. Tad cena sanāk stipri mazāka. Mēs tak dzīvojam dzelzs laikmetā. Finieris arī nav slikts variants. Krievi karu vinneja ar fiiera lidmašīnām. Lai kāds būtu antiseptiķis, tas paredzēts lai nīdetu dzīvas būtnes. Cilveks tak arī ir itkē dzīva būtne un diez vai būs veselīgi dzert ūdeni ar antiseptiķa piejaukumu.

Autors: Rx ()
Datums: 26/09/2008 15:01

Doma pareiza, tikai izlasiet smalki aprakstu pat nosaukto antiseptiķi...Tas ir ūdenī neizskalojams, un tā ir būtiska atšķirība no visem citiem.

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.