UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Siltais ūdens no kamīna
Autors: Aigars_ ()
Datums: 08/10/2008 17:01

Par cik mājas plānotajā apkures sistēmā kamīns ieņems diezgan lielu lomu, bet iegādātais kaīmns nav pieslēdzams pie centrālapkures, jo mājā nav tāda nav paredzēta. Jautāums sekojošs, vai iespējams pie šāda kamīna pieslēgt kombinēto boileri.

Esmu taisījis pirts krāsns karstā ūdens boileri (nenoslēgtu), sistēma it kā vienkārša caur kurtuvi izlaista ūdens truba (ievads zemāk izvads augstāk) un tas viss pieslēgts pie 100l mucas. Strādā uz pašteci ideāli.

Teorētiski zem kamīna apdares var palaist misiņa trubiņas cilpu un savienot ar boileri, bet laikam tur vēl nepieciešams papildus cirkulācijas sūknis un izplešanās trauks.

Varbūt kāds kautko tādu ir uzmeistarojis un varētu padalīties pieredzē, kas vēl nepieciešamas un kā tas viss saslēdzams kopā??? Varbūt i-netā ir pamanita kāda shēma?

Re: Siltais ūdens no kamīna
Autors: Rx ()
Datums: 08/10/2008 17:11

Kāpēc sev sarežģīt dzīvi??!! Kurināt- vaļā visi uzpildes krāni. Un ja par karstu?! Bet kad kurināšana beidzas. Jāver ciet, lai sltums skurstenī neaiziet.Var kadus termoautomātus salikt... Cita lieta, tad kad apkure ar akumulatoru: Akumulatora iekšējais boileris priekšsilda ūdeni, kas tālāk uz elektrisko boileri iet. Jo siltāks akumulators, jo mazāk elektrības jatērē...

Re: Siltais ūdens no kamīna
Autors: Bruts ()
Datums: 06/09/2009 12:19

Man arī tas interesē!
Vai tiešām šeit nav meistara, kas to zinātu?

Re: Siltais ūdens no kamīna
Autors: Siltums ()
Datums: 06/09/2009 14:07

To visu var salikt salīdzinoši vienkārši. Uz kamīna liekas virsū speciāla truba saur kuru ir izlaistas vairākas caurules pa kurām cirkulē apkures ūdens. No viņām aiziet uz akumolācijas tvertni, kurā jau ir iebūvēts karstā ūdens boileris. Priekš ūdens pietiks, apkurei būs pašvaki.

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.