UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: Iepriekšējā12
Pašreizējā: 2 no 2
Re: Biloģiskā kanalizācija
Autors: dadzis ()
Datums: 13/11/2008 09:01

man vīri izbūvēja izvadu pavisam tuvu zemes virskārtai. kādi 20cm varētu būt, nemēriju. es sākumā "vazņikal", bet tad man apskaidroja!
ja būs pārāk dziļi izvads no pamatiem, tad šausmīgi dziļi būs jārok pati biloģiskā lai kritumu dabūtu un ja ir augsti gruntsūdeņi, tad tās būs tik liekas problēmas.
par aizsalšanu ... ja nu kas tad var uzbērt nelielu kalniņu pa virsu ja dikti bailes, bet lielos vilcienos tur nav tak kam aizsalt. tas kas tur plūst, tas plūst silts :) un tas tur nepaliek, viss aiziet uz biloģisko bunduli kas ir stipri zemāk jau. tātad tur nav kam aizsalt.

Re: Biloģiskā kanalizācija
Autors: andisk26 ()
Datums: 13/11/2008 11:46

Un diametru izvadam kādu atstāt ?

Re: Biloģiskā kanalizācija
Autors: aaaa ()
Datums: 13/11/2008 12:13

Dadzis pilnīgu taisnību glagoļit. Es vienas kļūdas pēc, ka izvads nāk diezgan dziļi no pamatiem ārā dabūju kanalizāciju 2x pārtaisīt un zaudēju vismaz 1000 Ls.
Liec cik vien seklu vari. Aizsalt gan viņš var, jo tas kas nāk ar joni un silts ir OK, bet ja kaut kur kaut kas lēnām pil, tad ir čau. Elementārs risinājums - tur kur iznāk caurule, līdz akas bundulim virs caurules klājam kādus 10cm putuplasta plākšņu, nu tā bagātīgi, lai pusmetrs uz katru pusi. Nu cik tad tur vajadzēs? Apberam ar nelielu kārtiņu zemes un lieta darīta.
Par izvadu - pats vainīgs un nepaklausīju pamatu un kanalizācijas večiem. Viņi man konkrēti pateica - neliec nekādus caurumus pamatos, kur vajadzēs, pēc tam ar perforatoru izsitīsi. Kaimiņš no Latgales - tu, ko, pēc tam maksāsi 20Ls par vienu caurumu - ieliec caurules gabalu. Mhm, pēc tam pārmaksāju vismaz štuku. Jo reāli, ja tu to cauruli ieliec, tad viss kanalizācijas kritums jātaisa pēc šitā izvada. Ja viņa nav, tad taisa kritumu kā tas ir paredzēts un precīzi kur vajag ar perforatoru izdauza caurumu pamatos. Nu ko tu zaudē - 5 Ls par perforatora īri??? Otrreiz es pamatos vispār nevienu caurumu netaisītu, man varētu piemaksāt. Labi, ja zini precīzi, kur elektrība uc. vadi nāks iekšā, to var ielaist, jo tur augstumam nav nozīmes.

Re: Biloģiskā kanalizācija
Autors: jurgens ()
Datums: 13/11/2008 13:28

Pekrītu aaa.. dziļumam jābūt 80 cm kritums 2% . Labāk izbūvēt to vienreiz un kārtīgi nekā visu sačakarēt. diametrs varētu būt 1stāv mājai 120mm ja nav 3 toletes . 1,5 - 2 stāv mājai vajadzētu izvēlēties 150mm uz otro stāvu aiziet tik 120mm.
Neesmu eksperts bet palasot esmu nonācis pie šada secinājuma.
Par tiem 20 cm un kalniņu varētu būt interesanti- kā tad Tu zāli pļausi un diez vai kādam patiks kad Tev tur caur pagalmu ies kautkāds uzbērums.

Re: Biloģiskā kanalizācija
Autors: jurgens ()
Datums: 13/11/2008 13:55

Un par ūdens trubu runājot jābūt īpaši uzmanīgam jo nepareiza dziļuma izvēle pierada to kad ūdens aizsalst nevis ziemā -20 bet pavasarī kad ir 0 +2 kad zemei atkūstot ūdens iet dzīļāk zemē. vislabāk kur ir visseklākās vietas to papildus pārklāt ar plēvi.

Re: Biloģiskā kanalizācija
Autors: spk ()
Datums: 13/11/2008 15:43

Es pamatus liekot uztaisīju izvadu, aizvilku cauruli līdz vajadzīgajai vietai ar pareizo kritumu, un tad pateicu mucas ražotājam cik augstu jāliek ievads mucā. Sanāca precīzi kā aptiekā.

Iet uz lapu: Iepriekšējā12
Pašreizējā: 2 no 2


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **        **  ********   ********   ********  
 **     **        **  **     **  **     **  **     ** 
 **     **        **  **     **  **     **  **     ** 
 **     **        **  **     **  **     **  **     ** 
 **     **  **    **  **     **  **     **  **     ** 
 **     **  **    **  **     **  **     **  **     ** 
  *******    ******   ********   ********   ********  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727