UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Inženiertīkli :
Building.Lv Forums
Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Elektrības pieslēgums pirmskara mājā
Autors:
Lobziks
()
Datums: 28/10/2008 11:21
Situācija sekojoša:
pa zemi, kur atrodas mans onkoļa īpašums (pirmskara koka māja)iet kaut kādā slapjajā 47. gadā izbuvēta el. līnija kaimiņam. Nekāda saskaņošana nav bijusi. Māju jauks nost un būvēs vietā citu ,tāpēc jāpalielina slodze. Patreizējais el. vads šķerso visu īpašumu un traucē ieprojektēt māju tā kā gribētos.
jautājums:
1) Vai varu gribēt, lai kaimiņi pievelk elektrību paši no savas ielas puses
2) Man nepieciešams slodzes palielinājums un pāreja no 1f uz 3f.
Vai dēļ esošā apgrūtinājuma man var būt kādas atlaides šim procesam?
pa zemi, kur atrodas mans onkoļa īpašums (pirmskara koka māja)iet kaut kādā slapjajā 47. gadā izbuvēta el. līnija kaimiņam. Nekāda saskaņošana nav bijusi. Māju jauks nost un būvēs vietā citu ,tāpēc jāpalielina slodze. Patreizējais el. vads šķerso visu īpašumu un traucē ieprojektēt māju tā kā gribētos.
jautājums:
1) Vai varu gribēt, lai kaimiņi pievelk elektrību paši no savas ielas puses
2) Man nepieciešams slodzes palielinājums un pāreja no 1f uz 3f.
Vai dēļ esošā apgrūtinājuma man var būt kādas atlaides šim procesam?
Re: Elektrības pieslēgums pirmskara mājā
Autors:
Vienstāvs
()
Datums: 28/10/2008 12:11
1) Līnija visticamāk ir nevis kaimiņu, bet Sadales tīklu īpašums. Gribēt - protams, vari. Pat cerēt, ka īpašnieks piekritīs līnijas pārvietošanai, ja pats segsi visus ar projektēšanu, pārbūvi un noformēšanu saistītos izdevumus.
2) Diez vai uz ko citu kā paredz vispārējā pieslēguma metodika. 90-to gadu zemes reformas gaitā legalizētie apgrūtinājumi ir uz mūžu, un diez vai pat Strazdubūra tiesa varētu lemt citādi.
2) Diez vai uz ko citu kā paredz vispārējā pieslēguma metodika. 90-to gadu zemes reformas gaitā legalizētie apgrūtinājumi ir uz mūžu, un diez vai pat Strazdubūra tiesa varētu lemt citādi.
Autors:
Didzisp
()
Datums: 28/10/2008 15:05
Nu nafig kaimiņam kas jāvelk, viņam tak viss darbojas. Gribi jaunu elektrību- maksā ragā. Viss būs uz Tava rēķina.
Autors:
elektriķis Māris
()
Datums: 28/10/2008 15:16
1. Ja jāpalielina slodze un fāzu skaits, tad varu dot 100%, ka LE gribēs nomainīt visu līniju, nu tad arī pie līnijas nomaiņas var ieprojektēt, ka tā iet pa citu trasi, ja protams ir iespējams saskaņot ar visiem zemju īpašniekiem pa kuru zemi ies jaunā trase.
2. Atlaides ir 40(LE)/60(TEV) pēc jaunajiem pieslēguma noteikumiem, stiepies tik uz LE un raksti iesniegumu, kurā arī norādi savas vēlmes, vai vēl labāk, ja klāt pieliec skici ar veco līniju un ar jaunās līnijas iespējamo trasi!
2. Atlaides ir 40(LE)/60(TEV) pēc jaunajiem pieslēguma noteikumiem, stiepies tik uz LE un raksti iesniegumu, kurā arī norādi savas vēlmes, vai vēl labāk, ja klāt pieliec skici ar veco līniju un ar jaunās līnijas iespējamo trasi!