UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Inženiertīkli :
Building.Lv Forums
Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Radiatori-paštece
Autors:
KasparsSs
()
Datums: 22/11/2008 00:13
Varbūt uzdošu stulbu jautājumu, bet kā izveidot radiatorus uz pašteci? Vajadzīgs kaut kāds noteikts slīpums vai noteikti grādi?? Esmu iesācējs gribu vismaz saprast, lai ja citi nāk taisīt nesataisa sūdīgi.
Re: Radiatori-paštece
Autors:
soseds2
()
Datums: 22/11/2008 09:46
Pastece, tas ir pagajusais gadsimts un tagad ir maz meistaru, kuri ar to nemas. Vienkarsak izveidot sistemu ar piespiedu cirkulaciju un mazakiem caurulu diametriem.
Autors:
andris181
()
Datums: 06/12/2008 20:59
jap, cirkulācija būs labāka. piekrītu sosedam ;)
Bet cirkulācijas sūkni liec uz atpakaļgaitas. tas neko daudz neietekmē, tik to, ka sūknis pumpē 60 grādus nevis 80
Bet cirkulācijas sūkni liec uz atpakaļgaitas. tas neko daudz neietekmē, tik to, ka sūknis pumpē 60 grādus nevis 80
Autors:
soseds2
()
Datums: 06/12/2008 22:34
Tieši tā, ja uz abratkas, tad sūknis dzenā siltumnesēju ar pazeminātu t.
Autors:
vgy7
()
Datums: 06/12/2008 23:40
Sūknim uz atpakaļgaitas ir pakārtota visa apkures sistēmas armatūra: pretvārsti, caurplūdes ierobežotāji, termogalvas, ventīļi...
Ļoti biežs cēlonis trokšņiem apkures sistēmā ir viens vienīgais pretēji plūsmai ievietotais elements.
vgy7
Ļoti biežs cēlonis trokšņiem apkures sistēmā ir viens vienīgais pretēji plūsmai ievietotais elements.
vgy7
Autors:
soseds2
()
Datums: 07/12/2008 17:08
Nu protams, tādēļ jau tā ir sistēma. Arī izplešanās trauku ieteikts likt uz abratkas pirms sūkņa.
Autors:
Didzisp
()
Datums: 07/12/2008 17:23
Sistēmai uz pašteci nav ne vainas. Pats lietoju jau desmit gadus. Ja viss pareizi sataisīts, tad visi radiatori silst vienmerīgi un nav pilnīgi nekādu problēmu. Vienīgi trubas vajag resnākas un protams atrast meistaru, kurš māk tādu sistēmu izveidot. Vot ar meistaru varetu būt vislielakās problēmas. Daudz vieglāk jau samest trubas ka pagadās, gan jau sūknis to ūdeni izdzenās. Grūti jau pateikt, vai mūsdienās tādu pašteces sistemu ir verc no jauna taisīt, bet man ta nāca "mantojumā" un es esmu ļoti apmierināts. Ne man kādas galvassāpes par elektrības pazušanu, ne kādi trokšņi sistēmā.
Autors:
Svarka
()
Datums: 09/12/2008 22:42
Uz pašteci nav ne vainas vajag tikai pareizu kritumu un viss notiek.Vajag tikai meistaru,kas to saprot.