UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Kombinētais boileris
Datums: 22/11/2008 17:54

Labdien!
Man lūk radās jautājums par kombinētajiem boileriem, jo nevarēju internetā atrast boileru tehniskos aprakstus un gribējās arī dzirdēt pieredzi no prakses.

Vai šiem boileriem ir iespējams uzstādīt neaizsalšanas režīmu elektriskajam sildītājam? Es saprotu, ka var arī uzgriezt 40 grādus, bet man tas nav nepieciešams, jo objektā ierodos tikai nedēļas nogalē un tad boileri sildu ar apkures katlu. Siltumnesējs sistēmai ir saladrošs, bet ēkā ziemā ir iespējams, ka temperatūra nokrīt nedaudz zem nulles. Un vai nav iespējams arī tā, ka man boileris neaizsalst, bet pārsalst caurules, kuras no boilera aiziet līdz ūdenskrānam. Tas vads atrodas tai pat telpā kur boileris.

Man lūk tas viss interesē tik no tāda viedokļa, ka gribēju izvairīties no ūdens izlaišanas no boilera, lai gan to protams varu arī izdarīt. Tas pats arī attiecas uz boilera iegādi, pirkt tādu vai šitādu.

Re: Kombinētais boileris
Autors: Didzisp ()
Datums: 23/11/2008 12:12

Nu lai aizsaltu nosiltināts boileris, vajag to kādu nedēļu turet pie -10, tā kā, par to nevajag satraukties. Ar tubam gan ir citādāk. Jau pie -1 grada var aizsalt un visdrīzak arī aizsals. Parsalušu baileri jau nav problemu nomainīt, bet trubas vannasistaba zem flīzem gan var būt problematiski:). Ja majā ir pievienots ūdens, tad tā ir jākurina, tur nav citu variantu, vai nu laid ūdeni ārā.

Re: Kombinētais boileris
Datums: 23/11/2008 21:39

Hmm, interesanti, par to boileri nezināju. Zinu, ka tas ir siltināts, bet ka tur tās vairākas dienas pie stipra mīnusa nezināju.
Ar caurulēm ir tā, ka tās man būs plastmasas, un pieejamas un ne zem flīzēm. Sistēma ir samērā vienkārša - otrajā stāvā muca, kurā uzpumpē ūdeni, no tās pa taisno uz leju vads. Šobrīd, kad tuvojas mīnusi, tad tik tiešām to mucu izlaižam, bet man radās ideja, ka varētu pievienot boileri, kuru neizlaiž tukšu, jo iespējams to saglabāt plusos. Attiecīgi caurules no boilera tikai varētu izlaist no ūdens - tieši aiz boilera T savienojums ar 2 ventiļiem - viens noslēdz boileri, bet otrais ir bez noslēga - attiecīgi atgriežu silto krānu izlietnē un pēc tam tukšo ventili pie boilera un man iztek viss ūdens, kas ir caurulē pēc boilera.
Tad kad atbraucu, tad man nebūs tie 150-200L lieki jāpilda un uzreizi varēšu sildīt.
Kā šāds variants?

Re: Kombinētais boileris
Autors: soseds2 ()
Datums: 23/11/2008 22:20

Labs variants.

Re: Kombinētais boileris
Autors: Didzisp ()
Datums: 23/11/2008 22:46

Nekas labs tur nav. Domā krāni neaizsals? Ar ko tad tie atšķiras no trubām. Pa vienu nakti var tā aizraut ciet trubas un krānus, ka pēctam vesalu dienu čakarēsie ar fēnu sildot. Var jau atstāt pie krāniem kaut 25W spuldzīti lai bišku silda, bet citādi aizsals un vel krāns izjuks. Vispār jau jaunbūvē nav vēlams temperatūru nolaist zem 0 grādiem.

Re: Kombinētais boileris
Datums: 24/11/2008 14:58

Didzisp.
Hmm, bet man sanāk tikai viens krāns, kuram ir saskare ar ūdeni - tas kurš ir klāt pie boilera siltā izvada, tad sanāk, ka viņa lodītei ir saskare tikai ar boilera ūdeni. Ja tas nesasaltu, tad kāpēc krānam būtu jāsasalst?

Re: Kombinētais boileris
Autors: Didzisp ()
Datums: 25/11/2008 08:28

Nu labi, pieņemsim, ka siltā ūdens krāns kādu brīdi neaizsals, bet kas notiks ar auksto ūdeni? Tas tak arī boilerim pienāk. Pa māju tak arī kautkadas aukstā ūdens trubas savilktas. Neticu, ka visas savilktas tā, ka ideali iztecēs ūdens. Man pirtī līdzīga problēma. Saliku visas trubas zem krituma tā ka ūdenim jāiztek svilpdamam. Iztek jau ar, bet tikai man. Tur vesala kārtība jāievēro, kuru krānu atver pirmo, kuru pēctam. Vārdu sakot, sievietes prātam nesaprotamas lietas. Kā atstāju ūdens izlaišanu sievai, tā var jau uzreiz sildīt fēnu un iet kausēt vaļā. Pietiek sistemā palikt gaisa burbulim un netek tas ūdens ārā.
Es jau nesaku, ka nav iespējams izlaist ūdeni un atstāt tikai boileri, gan jau var. Es tikai brīdinu, ka var būt problēmas un viss labi jāizdomā. Labāk tomēr būtu māju apkurināt kaut dežūrrežīmā, lai temperatūra nenoslīd zem 0 grādiem.

Re: Kombinētais boileris
Datums: 25/11/2008 18:46

Didzisp:
piekrītu, bet problēma ir tā, ka apkure ir ar malkas katlu un krāsnīm - tām dežūrrežīmu neizveidosi. Vēl dažreiz galvenajā ūdenstelpā atstājam elektrisko sildītāju, ja ārā baigi mīnusi, jo tur mums stāv šis un tas no pārtikas, kam vairāk par 3 mīnusiem neder. Par sievietēm pilnīgi piekrītu, bet šī ir lieta, kurās viņas neiesaistam.
Par ūdeni virs boilera ir arī tiesa, bet to plānoju noņemt tā, ka tad kad ir augšējā muca tukša, tad bišķu patecina no krāna, lai boilerī līmenis nokrītas un tas caurules gabals satek iekšā.
Redz es jau arī gribētu baigi forši lai ir, bet diemžēl ir jāatrod kompromiss un laistīt ūdeni silto tik tiešām ir žēl. Tā ka vēl domāšu ko darīt.



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  ********  ********  **    **   *******  
 **     **  **        **         **  **   **     ** 
 **     **  **        **          ****    **     ** 
 *********  ******    ******       **      ******** 
 **     **  **        **           **            ** 
 **     **  **        **           **     **     ** 
 **     **  **        ********     **      *******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727