UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2
apkures katla talvadiba, programmesana
Autors: katlinieks ()
Datums: 29/11/2008 15:12

Izveloties jauno katlu jamekle pec padoma.

Dazam katlam vadibu var programmet un salikt kad vajag silto udeni, kad bus siltaks kad ne, dazam var pieslegt uz vada vadibas pulti un nodrosinat temperaturu telpa, ka ari visu to pasu programmesanu, neskrienot pie katla,
bet dazam katlam pa to pasu cenu, ko maksa pults, var pieslgt talvadibu ar mobilo telefonu vai internetu, kas nodrosina visu ieprieksejo un vel 24/7 zino par problemam un pati vel mekles meistaru
www.viessmann.lv (diezgan dargs piedavajums)
www.stc.id.lv (paslaik letakais no piedavajumiem)

Vai kadam ir pieredze ar to cik liela ir atdeve ietaupijums no im sistemam?
Jo piemeram kaimins apkurina 200 kvm dzivokli menesi terejot 150Ls, 10 stundas darbdienas ir darba, bet majas braucot negrib lai maja butu vesa.
Varbut ka ir to verts katls ar talvadibu.

Re: apkures katla talvadiba, programmesana
Autors: katlinieks ()
Datums: 01/12/2008 09:55

Tiko skatiju buderus nu tiem kautkas ar cenam interesants, cik necik bet izmaksatu gandriz tikpat cik vel viens buderus katls ta talvadiba ap 700 EUR, tad jau tiesam to katlu ir jakurina ari manam kaiminam gadu desmitiem, lai atmaksatos.

Junkers par 100 Ls var piedavat tikaiar vadu, bet ja var nopirkt iekartu, kas vel zino par traucejumiem katla darbiba un elektribas partraukumiem, tad varbut tomer labak so Viessmann talvadibu?

Re: apkures katla talvadiba, programmesana
Autors: Didzisp ()
Datums: 01/12/2008 11:51

Katla tālvadība privatmājā ir dārga un pilnīgi bezjedzīga spēļlietiņa. Es vel saprotu lielas katlumajas apkalpošanu, kad vienam operātoram jāveic dažādi darbi un no attaluma jāapkalpo dažādas iekārtas, bet privatmaja vienreiz ieštellē un aizmirsti. Nu sākumā paspēlēsies un tad apniks, a nauda vējā.

Re: apkures katla talvadiba, programmesana
Autors: katlinieks ()
Datums: 01/12/2008 12:16

Paldies par viedokli, bet ja tada spelmantina izmaksatu ap

100 Ls
un kautkada ikmenesa maksa cik izmaksa mobila telefona SIM karts abonesana. Tomer ja sanak ietaupit lidz
20% vai vairak, kamer darba vai Rigas korki stavi, skaititajs griezas, vai nedelas nogales izbrauciena uz laukiem un parlieciba, ka elektribas padeves del nav aukstas telpas un viss salst ciet tomer varetu but ap 100 Ls verts.

Re: apkures katla talvadiba, programmesana
Autors: v_t ()
Datums: 01/12/2008 12:59

vācieši dara tā: no rīta, uz darbu ejot, gāzes apkuri izslēdz pavisam (ārā ap nulli). atnākot mājās, ierubī un pusstundu padzīvojas džemperī.
atgādināšu, ka runa iet par gāzes apkuri un radiatoriem kā sildķermeņiem.
kvadrātīš, praktiš, gūt.

Re: apkures katla talvadiba, programmesana
Autors: katlinieks ()
Datums: 01/12/2008 17:59

Ta protams jau bus 50% ekeonomija un piemerojama galigas krizes un kurinama dardzibas apstaklos.
Bet ja pietiek naudas iegadaties un uzstadit katlu par 600-800 Ls, tad tacu varetu ari pielikt talvadibu, nevis katru dienu skraidit pie katla un slegt ara.
Jo kalkulacija ir sada

40 Ls menesi izlidzinatais maksajums par gazi,
10 Ls pie 25% cerams ar talvadibu
100 Ls par talvadibu un otraja gada jau reali izmaksas par kurinamo
120 Ls mazakas

Re: apkures katla talvadiba, programmesana
Autors: vgy7 ()
Datums: 01/12/2008 23:39

Pēc tekstiem spriežot ar šo Posted by: katlinieks (81.198.7.---) veco foruma dalībnieku nekāda sakara te nav, vecajās diskusijās uzejot uz nika vēl arvien uzmet viņa e-pasta adresi. izskatās ka te notiek nesankcionēts plaģiātisms un ir piesavināts reģistrēta lietotāja niks, bet admins savas funkcijas jau nekad te nav pildījis.

Didzisp (IP Logged)
Datums: 01/12/2008 12:51

Katla tālvadība privatmājā ir dārga un pilnīgi bezjedzīga spēļlietiņa


Tā nu tīri nebūs. Šeit tik viltus pravietis atkal uzbāžas ar savu produkciju, pats no tā maz ko sajēgdams. Jebkura apkures katla telpas temperatūras devējs ar iespēju no tā izmainīt katla modulāciju, jau ir daļēja tālvadība. Atsevišķiem mazjaudas gāzes katliem ražotāji jau šobrīd piedāvā bezvadu distances vadību ar darbības zonu līdz 50 metriem. Praktiski visām programmējamajām vadības ierīcēm tiek piedāvāts katrai nedēļas dienai iestādīt vismaz sešus dažādus temperatūras režīmus un ieprogrammēt prombūtni līdz 99 diennaktīm.
Ja zinām ka normāli nosiltinātā mājā pie atslēgtas apkures -20 grādos telpas 24 stundās nedrīkst atdzist vairāk kā par diviem grādiem, tad labāk jau laikam tomēr to naudiņu ieguldīt mājas siltināšanā, nevis GSM spēļmantiņu iegādē.

apskatījos arī www.stc.id.lv reklāmas šedevru
Vai Vaillantam atļauju par attēla izmantošanu no vrnetDIALOG prospekta paprasījāt?
Un pirms pieminēt Vitocom, vrnetDIALOG, Vitodata, Logamatic Easycom, maziet vajag palasīties par to funkcijām un tad ar neradīs izbrīnu viņu cena:

... savieno katla automātiku ar ārējām iekārtām un nodod tālāk informāciju uz definētiem mērķiem par darbības traucējumiem un sistēmas stāvokli. Pie tam to var tā ieprogrammēt, ka atkarībā no diennakts laika un nedēļas dienas var tikt apziņoti līdz 16 dažādiem mērķiem, piemēram, telefoni, faksa aparāti, mobilie telefoni.Bez tam caur daudzajām digitālajām un analogajām ieejām var pieslēgt citas apkures sistēmas un mājas menedžmenta iekārtas, piemēram, gāzes un siltuma skaitītājus, spiediena uzraugus vai signalizācijas sistēmas. Pretējā virzienā modems piedāvā iespēju caur telefona tīklu pieslēgties apkures sistēmas automātikai...




vgy7

Re: apkures katla talvadiba, programmesana
Autors: IB ()
Datums: 02/12/2008 12:32

Varbut ir jaatver cits temats par maju siltuma zudumiem, bet Latvija vel nav dzirdets par projektiem kur maja 24 stundas zaudetu 2 gradus.
Butu varbut iespejams publiskot cik metrus biezas sienas ir sadai majai nav logu vai taja diena saule spideja 24 stundas un apkart majai ir sabuvetas daudzstavu majas un buvetajam banka ir sadam namam bija bezlimita kredits.

Nu tiesam viengimenes maja kas zaude 2 gradus pie -20 gradiem skan jau pec fantastikas vienkarsam buvetajam

Re: apkures katla talvadiba, programmesana
Autors: rbm ()
Datums: 02/12/2008 13:20

Lētākais variants kas nāk prātā gāzes un elektriskajiem kaliem (negarantēju par drošību un darbotiesspēju :) - nopērkam programmējamo rozeti ar 8 programmēšanas periodiem - 6,49Ls
Iespraužam katla elektribas kabeli šajā rozetē un iestellējam laikus kad rozete padod elektrību un kad nē.

Teorētiski šis varētu darboties, jo arī ja gāzes katls paliek bez elektrības, tad tas nodziest un nekas nekur nepārvārās. tikko elektriba atjaunojas tā katlam vajadzetu pasam ieslegties.
Ja un ja ir baigi aukstas ziemas un ir bailes ka visu sasaldes, ver iestadit ka pa dienu kad neviena nav majas 15min kurina un 15min nekurina.


Re: apkures katla talvadiba, programmesana
Autors: vgy7 ()
Datums: 02/12/2008 20:23

Par programmējamā naudiņu sanāk divi parastie, tiem cikluskaits nav ierobežots, solis 15 minūtes. Programmējamajam displejs uz baterijām, tās nosēdīsies un automātika kirdik...

Posted by: IB (IP Logged)
Tiešām par normāli nosiltinātām mājām nav dzirdēts, visu pārbļauj tie, kas sūdzas par nepareizi ieregulētiem katliem un nemaz nevēlas dzirdēt par mājas termogrāfiju.
Bet ja cilvēks tukšā vietā ceļ šķūni, jo arī kaimiņiem ir tādi, bet nevēlas pat domāt par Māju...

Pasteidzieties ar savu jauno šķūņu nodošanu, jo kad privātmājām pie nodošanas pieprasīs energoauditu, būs par vēlu aizbildināties, ka par siltinātām mājām nekas nav dzirdēts.

vgy7

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **         **    **  ********  **          *******  
 **    **    **  **      **     **    **   **     ** 
 **    **     ****       **     **    **   **        
 **    **      **        **     **    **   ********  
 *********     **        **     *********  **     ** 
       **      **        **           **   **     ** 
       **      **        **           **    *******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727