UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
SAT rozete
Autors: Guliks ()
Datums: 25/12/2008 17:36

Vai kāds var pastāstīt par frekvenci, kas norādīta TV/SAT rozetei? Kādai tai jābūt, vai 865Mhz ir pietiekoša priekš SAT rozetes?

Re: SAT rozete
Autors: Didzisp ()
Datums: 25/12/2008 17:52

Tak nafig vajag kautkādas SAT rozetes. Paņem vienkaršu rozetes vāciņu un ieskrūvē tajā F-F pāreju, pienākošo kabeli ar F konektoru pieskrūvē no iekšpusem bet ārpusē pieskrūvē kabeļa galu uz SAT uztverēju. Izmaksas 50 santīmi un ideāli darbojas. Es vienmēr izmetu visas tās orģinālās iekšas tām rozetēm un pārtaisu uz F-F pareju. Ne tur uz kautkadām frekvencēm jaskatās un signāls nekur nezūd Tas ir murgs ar visām tām rozetēm, jo Eiropā ir citas frekvences TV kanāliem un tādas rozetes neder mūsu TV. Tā pat, TV rozetēs ir iebūvēts signāla spliteris un tas bezjedzīgi vājina signālu. Priekš SAT signala vajag joslu līdz 2,3GHz. 865MHz der tikai priekš parastās TV antenas un arī tad jāskatās, lai apakšējais gals ir 48MHz. Televīzijai es arī ieteiktu izmantot modificētu kontaktu ar to pašu F ligzdu. Nu nevienam nevajag visus tos FM radio kontaktus un filtrus par tik lielu naudu.

Re: SAT rozete
Autors: elektriķis Māris ()
Datums: 25/12/2008 20:13

Didzisp, pilnīgi piekrītu.
man tik te radās tāds offtopica ierosinājums- parastajām rozetēm arī atstāt ārā tikai vada galus un kad vajag, tad tik uztīt uz spraudņa kontaktiem, rezultātā viena pārejas pretestība mazāk, pietam varuzreiz redzēt, ka kontakti apsūbējuši utml.

atgriežoties pie topika - kā tur ir, vai labu filtrāciju no trokšniem varētu nodoršināt ar labi ekranētu kabeli + vēl ekrānu sazemējot?

Re: SAT rozete
Autors: Rx ()
Datums: 25/12/2008 20:35

Satelīta signāls ir no 950 līdz 2050 Mhz. Un vēl: jālaiž līdzspriegums cauri, lai var barot galviņu un nepieciešamības gadījumā dot vadības komandas slēdzim (Disecq signāli). Labi ekranēts kabelis samazina trokšņus kas nāk uz kabeli no malas. Bet sazemēšana neko nedod. Pievienojoties pa taisno pie kabeļa samazina atteikuma biežumu salīdzinot ar rozešu pielietošanu (izkrīt štekeris..slaukot grīdu, uzkopjot māju, paraustot kabeļus..).)

Re: SAT rozete
Autors: Didzisp ()
Datums: 26/12/2008 00:12

RX taisnība, SAT augstākā frekvence 2050 Mhz. Man kautkā sajuka ar to frekvenci. Tās antenas rozetes, ar parastajām TV ligzdām, vispār nafig ir vajadzīgas. Ir tikai F konektori un tos vajag izmantot pilnīgi visur. Es vispār esmu aizmirsis, ka ir tādi parastie štekeri, kurus ar skrūvītēm montē kabeļa galā. Sen jau piejami gan štekeri, uzskrūvējami uz kabeļa kā F konektors, un arī pāreja no F uz antenas štekeri. Ja viss būs uz F savienojumiem, tad, sieva ar birsti, nekad neizraus antenas vadu. Parastie antemas štekeri ir novecojusi tehnoloģija.

Re: SAT rozete
Autors: Rx ()
Datums: 26/12/2008 12:58

Tā lau tas ir- F konektors ir drošāks un labāks. Tikai viena lieta: "Dundukiem" tas ir par sarežģītu.... Un sienas rozete nav tāda kā kaimiņam. Nav standarta. Principa pēc. Nav tik skaista. Un skaistums daudziem nosaka vairāk kā reālā nepieciešamība. (Bieži rozetes vieta ir apkrāmēta ar skapjiem, skapīšiem, bet vienalga: Vajag rozeti...

Re: SAT rozete
Autors: Didzisp ()
Datums: 26/12/2008 19:19

Vot, vot, bet kam tu ieskaidrosi, ka, aiz mēbelēm zirnekļu tīklos, to TV rozeti neviens neredzēs un tā vispar nav vajadzīga.

Re: SAT rozete
Autors: cepamnazis ()
Datums: 26/12/2008 22:16

Mikserim arī var pieslēgt kabeli pa taisno un lai karājas pie sienas (mazāk savienojumu, mazāk problēmu, samazinās kontaktu pārejas pretestība, mazāka iespēja gūt traumu štepselējoties uzgāžot mikseri uz dzīvībai svarīgiem orgāniem)

Re: SAT rozete
Autors: Rx ()
Datums: 26/12/2008 23:59

..Tā jau arī dara: tām elektrolietām ko bieži nemaina un kuru dzīve ir stacionāra bieži liek tiešo pieslēgumu. Bet ja vēlme ik pa laikam bīdīt televizoru , tā galdu un citas mantas, lai tiktu pie rozetes...var tās likt. (Un ja saprašana tāda tālāka, saukt Meistaru lai tas bīda un par to maksāt. Brīva izvēle.

Mirgo lampiņas
Autors: trops ()
Datums: 27/12/2008 23:24

Iemontēju 12V halogēnajām lampiņām gaismas regulatoru(dimmeri), rezultātā mirgo lampiņas visā regulēšanas diapazonā.Regulators ir 220V ķēdē, mēģināju trīs dažādu firmu regulatorus,kaut visi bija stipri līdzīgi, bez regulatora traucējumu nav. Legrand katalogā rakstīts, ka vajag vismaz 60% slodzi. Vai kāds vēl ko var pateikt?



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
  ******    **     **  ********         **  **    ** 
 **    **   **     **  **     **        **   **  **  
 **         **     **  **     **        **    ****   
 **   ****  **     **  ********         **     **    
 **    **    **   **   **         **    **     **    
 **    **     ** **    **         **    **     **    
  ******       ***     **          ******      **    

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727