UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Būvuzraudzība
Autors: Boldriks ()
Datums: 25/12/2008 19:10

1. Vai speciālists ceļu būves nozarē ar sertifikātu var uzraudzīt arī elektrotehniskos darbus, kā tas bieži vien arī notiek?
2. Tas pats jautājums ir par superbūvinženieriem, kuri uzrauga celtniecības darbus būvobjektos/ sakarā ar to bieži vien tiek lietoti neatbilstoši materiāli, šis tas tiek izlaists, protams muļķiem ar to pietiek un viņi nesaprot, ka tiek cjakareeti_

Re: Būvuzraudzība
Autors: einars ()
Datums: 25/12/2008 23:17

buma laikos man 1 jurists gribeja palidzet likt flizes.

Re: Būvuzraudzība
Autors: zihers ()
Datums: 25/12/2008 23:47

Jau paša jautājuma uzdošana norāda, ka esi sastapies ar bieži sastopamu situāciju. Katrā gadījumā viss atkarīgs no pieņemšanas komisijas, ja tā uzskatīs, ka objektā izbūvētas inženierkomunikācijas, tad var pieprasīt, lai "Apliecinājumā par būves gatavību ekspluatācijai" būtu darbu vadītāja paraksts ar sertifikāta nr..
Ja superbūvinženierim ir arī elektromontāžas darbu vadīšanas sertifikāts, tad viss kārtībā, tas gan gadās reti.

Re: Būvuzraudzība
Autors: Boldriks ()
Datums: 26/12/2008 01:04

Parasti objekta izbūvi veic darbinieki zem darbu vadītāja sertifikāta, kas bieži vien tiek pielikts klāt /speciālists ne aci nav iemetis objektā/ rezultātā objekts tiek izbūvēts pēc nespeciālistu uzskatiem_Elektromontāžas darbu būvuzraudzībai arī nepieciešams sertifikāts no LEEA vai LEB, bet visbiežāk uz būvuzraudzību piepelnās viens celtniecības speciālists, kura saprašana no elektrotīklu izbūves ir virspusēja, ja vispār ir/

Nav jau žēl, kad kāds nopelna, bet izskatās ka nav sakārtotības šajā jautājumā, objekti, kuri tā nodoti nav uz cilvēka pirkstiem saskaitāmi, kvalitāte pēc manām domām ir kritiska, atverot elektrosadali paveras skats, kas līdzīgs trauku skapim/Galvenais ir labi nopelnīt un nopūsties - nāks lielāki .ēsli šitie aizmirsīsies_

Re: Būvuzraudzība
Autors: Sapieris ()
Datums: 30/12/2008 16:52

piedaloties konkursos uz uzraudzību un paredzot visus vajadzīgās specialitātes uzraugus (reālai uzraudzībai) ir grūti uzvarēt.

valmieras pamaskolas būvei uzvareja cena 24 k, uzraudzības terminš 2 gadi + garantijas laika uzraudziba 2 gadi.

mums cena bija ap 70 k.

pamazām cenas uzraudzībai sāk kāpt objektos kur nolikumā ir prasība pēc vietas uzrauga kam jābūt objektā 5 dienas nedēļā un no 8-17.

valkā bija uzraudzības konkurss. termiņš 6 mēneši. uzvareja cena 400 LVL +pvn. uzraugam uz valku jabrauc 50 km. šaubos vai par tadu cenu viņam transporta izmaksas nosegsies.

Re: Būvuzraudzība
Autors: guliks ()
Datums: 30/12/2008 23:30

zem 400Ls slēpjas vai nu korupcija, vai kaut kaadas papildus izmaksas, ko arii dazji nez no kurienes izvelk_

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.