UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: 123Nākošā
Pašreizējā: 1 no 3
Apkures katls
Autors: iesaaceejs ()
Datums: 27/12/2008 16:55

Ir doma pavasarii atteikties no krāsns apkures un saveidot ko centrālajai liidziigu uz doto briidi apsildaamaa platiiba ir ap 60m2, naakotnee izbuuveejot mansardu vareetu pieaug liidz ~ 110 m2

ir doma katlu ielikt plīts vietā, skatos uz šo [www.siltumeksperts.lv]

ir kaadam kaada atsauksme, vai buus ok un kaa reekjina šo lielumu - Ķieģelu dūmvada minimālais šķērsgriezuma laukums, cm2 325 ???

Re: Apkures katls
Autors: andris181 ()
Datums: 05/01/2009 19:32

Zinu tikai to, ka pēc LBN 231-03 "Cietā kurināmā kurtuvēm dūmrovja un dūmvada šķērsgriezuma laukums nedrīkst būt mazāks par 175 cm2 un diametrs — par 150 mm."



Re: Apkures katls
Datums: 06/01/2009 00:55

Interesants risinājums, iespējams pat ok, ja plīts ir nepieciešama un patīk klasiskās vērtības.
Vienīgi lietas, kuras es papētītu:
- vai šis verķis neganti pats nesilst un tad tā virtuve var pārvērsties par tādu industriālo kurinātavu (man parastais katls stāv priekšnamā un nebūtu labi, ja tas būtu apdzīvotajās telpās),
- ekonomija varētu būt mazliet labāka,
- kāda ir cena (pieļauju, ka citos i-neta veikalos tā varētu būt labāka),
- dizains pašvaks priekš dzīvojamām telpām - es tikai vienā veicī, bet man šķiet, ka šitajā pat, bet pašā bodē redzēju izcilu dizainā plīti, pēc skata amerikāņu, bet nu izcila gan, man šķiet, ka tai arī bija centrālapkures iespēja, bet neko vairāk arī nezinu, principā jau visas plītis, kuras esmu redzējis ir skatā ļoti draņķīgas.

Par skursteņiem jau tā ir, ka laikam tas normatīvs jāievēro, bet visu beigās nosaka vilkme. Šim verķim nav piespiedu ventilatora, tas nozīmē, ka vilkmei jābūt pietiekamai. Zinu, ka vilkme parastam skurstenim uzlabojas, ja tajā ieliek metāla čaulu un tas ir arī labi, jo tad izsvīdums nesit cauri. Manam katlam prasība bija vismaz 7m dūmenis pie diametra 150, bet mans skurstenis sanāk tikai 5.5m un nekas, arī strādā - tā ka domāju, ka tā tāda rekomendācija, diez vai būs tā, ka krāsns nedarbosies, ja 200 mm vietā pēkšņi nu būs tikai 150. Sūdi jau gadās vienmēr.

Bet pilnā neņem, jo es tik no savas pieredzes.

Re: Apkures katls
Autors: iesaaceejs ()
Datums: 13/01/2009 13:31

principā izvēle uz šo krita jo vienkārši nav telpas kur novietot katlu un vienam chomam redzēts kautkāds līdzīgs leišu izstrādājums bet gan 60m2 dzīvoklī, tāpēc interesē vairāk vai shis joks pavilks nākotnē paredzētos 110m2 kad tiks izbūvēts mansards.Bet tur laikam jāgriežas siltumekspertā uz vietas.

Ja nu kāds izmanto ko līdzīgu - padalieties pieredzē.

Re: Apkures katls
Autors: Didims ()
Datums: 13/01/2009 20:14

Man sievastēvs savā mājā lieto tādu līdzīgu Leišu darinājumu, tik ar vienu riņķi virspusē, laikam skaitās 12kW.
Māja jau gados, no koka - 1 stāvs ar izbūvētu jumta stāvu. Pēc mūsdienu standartiem, ne pārāk sasiltināta. Piesildīt var. Jūt protams karstumus/aukstumus atkarībā no kurināšanas režīma. Atrodas ar reizi virtuvē. Ja virtuvei durvis tur vaļā, tad nekādu diskomfortu ka pārkarstu nejūt. Toties vēsākos ziemas rītos (pie -15), kad māja tā pavairāk atdzisusi, tad iekurot krāsni un aizverot virtuves durvis vituvē (brokastis ēdot) uzreiz stipri mājīgāk.

Re: Apkures katls
Autors: iesaaceejs ()
Datums: 14/01/2009 15:34

paldies par info, man chomam arii ir laikam leishu briinums ir rinkji virspusee.

un maaja arii kaa sheit mineetajam sievastevam - koka, pirmajaa staavaa shobriid dziivoju un ir doma beeninjus izbuuveet jo ir ljoti augsti un sanaaktu laba dziivojamaa telpa.Kā arii nākotnee ir doma nosiltinaat ar fibroliitu un tam dekoratiivo apmetumu pa virsu, taa ka laikam jaaskata vien shis variants.

Veel tikai jaatiek skaidriibaa ar tiem skurstenja skjeersgriezumiem.....

Re: Apkures katls
Autors: Aste ()
Datums: 20/01/2009 10:52

Nju man izskatās ka šādās mājās istā vieta būtu gaiss/ gaiss siltumsūknim. Nekādu rītu ar 15 grādiem nekādas cakaresanaas ar malkas sagādi kurinātavu virtuves vidū un pelnu grābšanu.
protams sakotnejais ieguldījums ir lielāks (700-1000LVL ar visu montāžu (Franko, Klimata kontrole, klimata Komforts u.c kantori))taču komforta limenis pavisam cits. Es ar vecvecākiem ieliku - malku mes ta visu vareejaam talkās sagaadaat a probleema tada ka viņa arī ir regulāri jaienes !!!
Tagad nav problēmu viss notiek, tik lielos mīnusos(-10 un vairāk)jaiekur.

Re: Apkures katls
Autors: aae ()
Datums: 20/01/2009 11:49

Aste, pastāsti lūdzu sīkāk par to konkrēto gaisa SS. Kāda platība tiek apsildīta, cik viņš ziemā apēd Kwh, kas par ražojumu...

Re: Apkures katls
Autors: lbj ()
Datums: 20/01/2009 12:18

Izdevīgāk jau nesanāk par malku, vienīgais, ka nav jaacjakareejas. Laiks jau arī nauda. Varbūt ir kaut kur salīdzinājumi apkures sistēmām, piemēram, izmaksas par 1 MWh/kWh siltuma?

Re: Apkures katls
Autors: Aste ()
Datums: 20/01/2009 14:51

Razotaaju tagad jav ir daudz - es nosliecos uz Fujitsu un tam par pamatu bij tas ka produkts izstradats skandināvijas tirgum un klimatam lidz -25C. Protams arii kvalitaates un cenas sakariiba nebij mazsvariiga. Dotajaa gadijumaa aizrakos lidz pat vacu lappam kur shie koteejas kaa A klases produkts nu jautaajumu vairs nebij.
Par platiibu jaskataas modelji jav ir dazaadaam jaudaam mees - ielikaam videejaa izstabaa ta teikt ar seju uz guļamistabas durvīm kopaa kvadraati ap 60 sanaak(ta otra prieksistaba tapat isti netiek apdzivota - tikai tiek staigats cauri) . Iestadiju 21 gradu un ta nu aparaats tur dzivo savu dziivi sledzoties ieksa araa. Telpaa kur agrgaats atrodas patstaaviigi ir min 20 max 21 gradi telpaas kas ir talaak ir atskiriba par 1-2 un lielaakos salos lidz 3 gradiem. Japiebilst ka rekins par decembri kad iesita arii lielie minusi nemaz nebij dramatisks - visa elektriiba ieskaitot spuldzes suknjus un veel elektriskaas tejkannas bij 61 LVL.



Iet uz lapu: 123Nākošā
Pašreizējā: 1 no 3


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  **     **  **     **  **    **  **    ** 
 **     **  ***   ***  ***   ***  **   **   ***   ** 
 **     **  **** ****  **** ****  **  **    ****  ** 
 *********  ** *** **  ** *** **  *****     ** ** ** 
 **     **  **     **  **     **  **  **    **  **** 
 **     **  **     **  **     **  **   **   **   *** 
 **     **  **     **  **     **  **    **  **    ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727