UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: Iepriekšējā123Nākošā
Pašreizējā: 2 no 3
Re: Privātmājas fekālā kanalizācija ar bioloģisko aku
Datums: 05/05/2016 09:49

Pagaidām nenosiltināju, jo izspriedu visus par un pret.
Par bija: pamati pasargāti no sala drupināšanas un mitruma, mazliet mazāki zudumi caur grīdas putuplastu, mazāka aukstumbarjera uz pirmo vainagu un attiecīgi mazāks risks puvei tajā vietā,
Pret: ļoti sarežģīti tomēr perfekti pie neregulārās virsmas pielikt siltumizolāciju, pielikt varbūt kaut kā varētu, bet pagaidām pie prātā esošiem risinājumiem nav nekāda pārliecība, ka starpa starp pamatu un putuplastu būs blīva un pamatu cokols minimāli izvirzās uz āru, vecie pamati izskatās labāk, nekā jaunie.

BET: es izdarīju šo un to lai novērstu mitruma problēmu - sakārtoju lietusūdens un virsūdeņu novākšanu pa perimetru, virs cokola skārda lāsenis, kurš atbīda fasādes ūdeni no pamatiem. Papildus tam es nosiltināju fasādi.

Kopumā man rēķinot siltuma zudumus nerodas iespaids, ka caur grīdu pazustu pārāk daudz. Esmu kaut kur ļoti tuvu standartam, vēl tikai pārseguma jautājums jāatrisina.

Re: Privātmājas fekālā kanalizācija ar bioloģisko aku
Autors: Pamats ()
Datums: 07/05/2016 15:06

Vilnis_Radio paldies par atbildi.

Re: Privātmājas fekālā kanalizācija ar bioloģisko aku
Autors: Vidzeme ()
Datums: 11/05/2016 15:07

Cik maksā tā bio attīrīšanas iekārta un cik apkalpošana,elektrība? Visu laiku tur kompresors gaisu piedod?

Re: Privātmājas fekālā kanalizācija ar bioloģisko aku
Datums: 12/05/2016 13:11

Man ar visu uzstādīšanu un palaišanu izmaksāja pa 2400eur, August AT kaut kāds no dārgākajiem 2 kubu modeļiem. Mazliet lētāks modelis radam izmaksāja ap 1400eur, bet viņš arī pats raka un lika. Bet ir vēl vairāki ražotāji. Es personīgi esmu ļoti apmierināts. Uzlika man pagājušā gada vasarā un pavisam nesen pats nosūcu dūņas un aplaistīju ar tām dažādus krūmus un kociņus. Redzēs vai augs labāk? :)

Lielākais pluss ir tāds, ka nosūkšana ir reta, salīdzinot ar septiķi un infiltrējas ļoti tīra manta, ja salīdzina ar septiķi. Nosūkt var ar vislētāko iegremdējamo sūkni ko depo atradu - konsistence viendabīga un atgādina netīru ūdeni, bez smakas. Atšķirībā no septiķa nav nekādu kunkuļu, zapšu, sēņu un citu s..du.

Elektrību tērē. Tagad neatceros, bet man šķiet, ka tur iekšā bija 25w kompresors, kurš izslēdzas ik pēc 15 vai 30 minūtēm - kā nu kurš uzliek taimeri. Man ir 15 un īpaši neeksperimentēju, jo tas patēriņš mani pāŗāk neuztrauc.

Nu katrā ziņā, es uzskatu, ka ja izvēle ir starp septiķi vai bio, tad viennozīmīgi bio. Iespējams ir vērts iedziļināties specifikācijās katram modelim un ražotājam. Noteikti ir labāki un sliktāki to vidū, bet es tā īsti nevaru nekādu salīdzinājumu iedot, jo pētījis neesmu, pašam ir tas kas ir.

Re: Privātmājas fekālā kanalizācija ar bioloģisko aku
Datums: 12/05/2016 13:12

Apkalpošana. Ja negribi pats sūknēt reizi gadā un māc šaubas, tad firma piedāvāja to veikt par 80eur. Tātad 80 eur gadā apkalpošana.

Re: Privātmājas fekālā kanalizācija ar bioloģisko aku
Autors: kkk ()
Datums: 12/05/2016 15:13

Divu kubu modelis - tas ir tilpums vai notekūdeņu apjoms sutkā? Cik precīzi ir jātrāpa ar to notekūdeņu daudzumu, vai arī tā ir tikai augšējā robeža? Kas notiek ar bioloģisko, ja nedēļu vai divas nenāk klāt notekūdeņi - baktērijas badā nenomirst?

Re: Privātmājas fekālā kanalizācija ar bioloģisko aku
Datums: 12/05/2016 15:37

Man ir modelis AT 8. Parametrus var apskatīt šeit: [www.august.lv]

Nu apmēram laikam ir jātrāpa kaut kur, tā galīgi garām nevajag ņemt. Vislabāk jau droši vien pārdevēji nokonsultēs. Ja ilgi nebaro, tad labi nav, bet cik tas arī nevaru pateikt. 1-2 nedēļas man šķiet nav vēl kritiski. Man teica vīri, bet es jau esmu aizmirsis, jo man tas tā kā nav pārāk aktuāli.

Re: Privātmājas fekālā kanalizācija ar bioloģisko aku
Autors: Blond ()
Datums: 07/06/2016 14:27

Man arī ir bioattīrīšanas aka. Es jau divas dienas mēģinu dabūt mašīnu, kas varētu aku izsūknēt. Siguldas asenizators Jumis to nedara, jo mans sūdūdens varot sabojāt Siguldas attīrīšanas ierīces.
Viņi nesūknējot arī vairs septiķus. Nez, kur tad lai septiķu īpašnieki liek savus sūdus? Mežā? Tikmēr Sigulda liek ķeksīti, ka novada vide ir tīra. Un turpmāk no 1.jūlija Sigulda prasīšot sūdūdens analīzes-ja nav pārāk koncentrētas, tad varbūt ņemšot. Turpat netālu Garkalnē gan var sarunāt, viņi sūc. Nez kur viņi lej to sūdu?
Bioakas pārdod jau vismaz 20 gadus- ja akā kaut kas sabojājas, santehniķi, kas kaut ko saprot no bioakas konstrukcijas, atrast nevar- Siguldā nav, Inčukalnā nav, Garkalnē nav, Morē nav. Rīgā droši vien ir, bet ceļš turp un atpakaļ+santehniķis=ap 100eur. Kaut kāds marasms! Labāk nebūtu to bio pirkusi.

Re: Privātmājas fekālā kanalizācija ar bioloģisko aku
Autors: khe ()
Datums: 07/06/2016 20:33

Iemet sūkni un izsūknē uz tūjām:), ja nav augsti gruntsūdeņi(lai neuzpeld). No vienreizējas akcijas videi kaitējumu nenodarīsi... Iekārtas nosaukums nav minēts...

Re: Privātmājas fekālā kanalizācija ar bioloģisko aku
Autors: blond ()
Datums: 07/06/2016 22:16

Tomēr dabūju sūcēju. Džeks-šinders teica, ka tādas bioakas sūcot katru dienu un ka viņas turoties gadus 5 vai 6. Labot nevarot. Ārzemju bio Latvijas sūdam nederot - tie bija viņa vārdi. Septiķi esot drošāki un ilglaicīgāki.

Iet uz lapu: Iepriekšējā123Nākošā
Pašreizējā: 2 no 3


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********   **    **  **     **  **     **  ******** 
 **     **   **  **   **     **  ***   ***  **       
 **     **    ****    **     **  **** ****  **       
 ********      **     **     **  ** *** **  ******   
 **            **     **     **  **     **  **       
 **            **     **     **  **     **  **       
 **            **      *******   **     **  **       

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727