UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Pašreizējā: 2 no 4
Re: Apsardze un kontrole
Datums: 29/01/2009 10:02

Man ir četri varianti, ja redzu ka nelāgas lietas notiek:
- palaist sirēnu tekstu (nedomāju, ka zaglim ir patīkami tādā vidē strādāt)
- pašam nesties uz turieni (tas gan prasa kā minimums stundu)
- zvanīt policijai, jo tas ir viņu darbs ķert zagļus un iespējams, ka viņiem interesētu izbraukt uz vietu, ja zināms, ka tur zog, jo lauku zagļus ir svētīgi noķert, lai pēc tam nebūtu vēl 20 neatklātas ziņas un publikācijas avīzē
- zvanīt kaimiņam, kas nebūtu forši, jo viņam jau arī nepatīk ar šaubīgiem tipiem krāmēties.

Vilnis_Radio at inbox

Re: Apsardze un kontrole
Autors: ceļgals ()
Datums: 29/01/2009 10:33

Un, ja tu nesēdi visu laiku e-pastā, piemēram, ēd pusdienas, uzliek tavu mitekli aukšpēdus ar visām kamerām, atslēdzam španungu un stundu varam darboties_

Re: Apsardze un kontrole
Autors: E ()
Datums: 29/01/2009 10:34

1) sirēnu palaist nenāks par ļaunu :)
2) pašam braukt - droši vien ieradīsies "post factum"
3) policija ieradīsies pēc 2-3h arī "post factum", lai sastādītu protokolu. To es varu apgalvot diezgan droši no savas un paziņu pieredzes.
4) kaimiņi pa dienu/brīvdienās bieži vien arī ir darbā vai kaut kur izbraukuši


Ehh... nostaļģija pēc Kanādas, kur kādu laiku pabiju. Tur viss atvērts, pie lielveikaliem 90% auto visi stikli nolaisti (lai salons saulē nesakarst), cilvēki mierīgi un bez stresa - civilizācija!


P.S. Paldies par e-pastu!

Re: Apsardze un kontrole
Autors: elza ()
Datums: 29/01/2009 11:14

mēs arī bijām domājuši likt videonovērošanu. firma sastādīja tāmi uz 1,5t. meklējām lētāku, jo ar faktu, ka vēlāk vari apskatīties kā tiek nestas prom mantiņas, nu tā...
mums mājā ir gsm sistēma. gandrīz gads kā uzstādīta. pa šo laiku nekas nav nozagts. trauksmes gan nāk bieži. tur pie vainas žurka (noteikti vairākas). pārlikt citā vietā nebūtu labi, tad neaptvertu visu. pagājušogad tas prieks izmaksāja 450, šogad likām noliktavai 500. (trīs punkti, pults, panelis un viss pārējais). patīk arī tas, ka var ieslēgt/izslēgt nosūtot īsziņu. vēl nāk īsziņa, ja ilgāk par pusstundu nav mājās elektrības. ja nav sadzirdēta (mūsu gadījumā laikus izslēgta) signalizācija, tad nāk trauksmes zvans uz telefonu. noliktavā žurkas laikam nedzīvo, jo no turienes nekādu ziņu nav. tomēr mums arī līdz turienei jābrauc minūtes 20. un ja naktī. kamēr piecelies, izdzen mašīnu... gribējām, lai to visu mūsu vietā dara apsardzes firma, bet nekā. tie esot citas firmas aparāti un viņiem neesot ar viņiem līgums vai vēl kas. un tie kas pārdeva - apsardzi nenodrošina. tā nu būs vien jāliek arī videonovērošana. kā to tur izdarīt - nezinu, jo interneta tur nav.

Re: Apsardze un kontrole
Datums: 29/01/2009 12:29

Nu jā, par elektrības atslēgšanu ir taisnība, ka tas ir viens no veidiem, kā atslēgt sistēmu, bet par to arī esmu padomājis:
- viena kamera man nosedz arī elektrības skapi pie mājas, ja to slēdz nost, tad pirms elektrība pazūd man jau ir pienākusi ziņa, ka tā kamera ir to redzējusi ar bildi e-pastā,
- man apkures sistēmai ir traktora akumulators ar invertoru, kurš ieslēdzas pie strāvas pazušanas, +datoram ir mazais UPS, kurš neļauj pārtrūkt elektrībai, tā ka elektrība man būs pat ja norauj elektrību,
- elektrību var noraut arī kaut kur tālāk līnijā, uzkāpjot stabā, teorētiski arī tādu situāciju var ieplānot, jo datorā var uzstādīt, ja pazūd elektrība tīklā, tad arī ir SMS.
Post factum ir tā, ka manā mājā domāju nevar ielauzties ātrāk par pusstundu, jo ir vairogi un slēģi logiem un durvis ir ozolkoka, saimniecības ēkās metāla durvis un logi ar režģiem. Ja nāk ar traktoru un lauž sienu laukā, tad jā, var arī ātrāk tikt droši vien.
Kopumā es domāju, ka jau pie signalizācijas taures zaglis izvēlēsies citu māju. Savukārt, ja zaglis gatavojas, tad tam ir māja jāapskata pirms tam un to arī piefiksē kamera - šaubos vai zaglis gribēs pārbaudīt cik tehnoloģiski veikls viņš ir. Manā gadījumā vissvarīgākais ir, lai zaglis nedarbojas stundām, nekrāmē pilnu mašīnu ar izstrumentiem, darbgaldiem, dārza tehniku un neizbrauc traktoru. Ievārijuma nozagšana un TV paņemšana man neko daudz nenozīmētu, nu tas ko var paņemt ar rokām. :)

Re: Apsardze un kontrole
Datums: 29/01/2009 12:39

Jā, nu par tām GSM sistēmām es arī jau aktīvi interesējos un tur ir tas vājais punkts, ka ar lētajiem kustību detektoriem nāk ziņas arī par žurkām, turklāt man bija svarīgi, lai ir preventīvs signāls, ja kaut kas rosās pagalmā, jo tad kad jau ir telpās, tas ir par vēlu. Arī tādi detektori ir, āra apstākļiem un ar aizasrdzību pret zvēriem līdz 30kg, bet viņas labi maksā un ja grib noklāt 4 punktus, tad tas vien jau izmaksā savus 200 Ls, turklāt tik un tā nav skaidrs kas tur īsti notiek, varbūt iebraucis elektriķis, varbūt pastnieks. Plus vēl tā dīvainā abonēšana, kurai nav piesaistīta apsardzes firma.
Ja par apsardzes firmām, tad nevar izslēgt arī to, ka paši vīri nodod ziņu par savu sistēmu trešajām personām, detalizēti pasakot, kurā laikā var ierasties un kā jātaisa sistēma vaļā, lai pēc tam varētu pateikt, atvainojiet tā gadījās, trauksmi nesaņēmām un neko vairs palīdzēt nevaram. Diemžēl apsaredzē strādā negodīgi cilvēki, to vien jau apliecina skaļās zādzības, kur pirmie aizdomu lokā ir tieši darboņi no apsardzes firmām. Droši vien, ka lielākais vairums ir goda vīri (es ceru), bet nu paturēt prātā to var, īpaši šajos laikos, kad ienākumi samazinās un naudu vajag kā ēst.

Re: Apsardze un kontrole
Datums: 29/01/2009 12:42

Internetam ir risinājumi vairāki - visi bezvadu operatori (LMT, Bite, Tele, Triatel, Lattelecom) mēneša maksa no 5-20 lvl, no GPRS līdz UMTS pārraidēm. Šobrīd no visiem var paņemt testa modemu un pamēģināt kā iet tur nets, bet nu ātrumi apmierinoši, ja nav jāskatās video - video ir UMTS un varbūt EDGE pieslēgums.

Re: Apsardze un kontrole
Datums: 29/01/2009 12:48

Jā, ja par video novērošanu caur netu, tad ja ir labs pieslēgums (tiešām jaudīgs kā UMTS, 3G), tad apmēram 1-5 minūtes upload ir kādi 100 MB un parasti šiem pieslēgumiem ir mēneša limiti 500 MG līdz 5G. Var nokonfigurēt protams lai video nāk ar mazāku rāmju skaitu, vai vēl labāk lietot lēnāku interenetu, jo tad bilde nāks kā fotogrāfijas un MB nesavāksies. :) Video jau jāskatās reāli ir pie nopietnas trauksmes, teiksim 5 minūšu laikā pienāk 5 īsziņas, tas nozīme, ka ir reāla rosīšanās, nevis izgāja cauri pagalmam.

Re: Apsardze un kontrole
Autors: janis ggg ()
Datums: 29/01/2009 17:39

ir tada parikte , lietoju un neko, nesudzos. maksaju 2 ls lmt par pieslegumuun reguleju visu ar iszinam. iekartas cena ~ 350 ls + pats var likt klat kadus devejus vien velas.

Re: Apsardze un kontrole
Datums: 16/02/2009 23:14

Padalos pieredzē par pirmā mēneša sistēmas darbu. Pašlaik ir 4 āra kameras un skandas sirēnai. Kameras strādā apmierinoši - attēls ir teicams dienā un naktī arī ciešams, cik nu pilnīgā tumsā atļauj izgaismot ar infrasarkanajām diodēm. Kameras esmu arī beidzot saregulējis tā, lai tās uztvertu tikai cilvēku kustību. Trauksmes gadījumā pienāk uz e-pastu attēls no attiecīgas kameras un paralēli arī īsziņa uz telefonu. Kas ir būtiski, tad šīs lētās kameras man strādāja arī bez vainas tajā salā, kas nu mums te bija - kad naktīs noslīdēja ap -15 un mazliet pat vairāk. Tas mani mazliet uztrauca, jo pārsvarā elektronikai darbošanās ir diapazonā līdz -10 max.
Ar internetu nav tik traki kā sākumā šķita. Lai apskatītos tiešraidē kas notiek visās četrās kamerās uz īsu brīdi man patērē kādus 300 kb, līdz ar to nav jāsatraucas, ka varētu pārkāpt mana interneta pakalpojuma kvotu. Es nonācu pie slēdziena, ka adekvāts ir tikai Triatel un Lattelecom (faktiski viens un tas pats) tīkla pieslēgums. Man ir 9LVL mēnesī un modems. Toties ir stabils tīkls, modems ar akumulatoru un galu galā varu paskatīties laukos arī tīklā, ja nu pēkšņi ko ievajagās.
Šobrīd strādāju pie tā, lai caur LPT portu varētu kontrolēt pāris lietas:
- ieslēgt izslēgt gaismas pagalmā, lai redzētu ideālu bildi naktī,
- ieslēgt izslēgt elektroradiatoru, ja telpā bīstami tuvojas nullei,
- salikt vairākus magnētiskos slēdžus uz durvīm un elektroskapja,
- pielikt vairākus termodevējus, lai varētu mazliet automatizēt elektrosildītāju un prieka pēc analizēt kā krīt un ceļas temperatūra dažādās telpās atkarībā no āra apstākļiem (tas gan vairāk ziņkāres pēc),
- nākamgad plānoju arī aprīkot augļu/dārzeņu pagrabu ar termo un mitruma devējiem, lai jau tādā akurātā veidā varētu vadīt pagrabu (tiesa vēl neesmu meklējis info par mitruma regulatoriem un arī ventilācijas regulatoriem, bet nekam pārmēru sarežģītam tam visam arī nevajadzētu būt),
Visi tie LPT slēgumi man pagaidām nav iesituši robu budžetā, jo esmu nopircis dažas radiodetaļas, relejus, kas paredzēti nākotnei - tas viss ne vairāk par 15 latiem. Vēl salodējis neesmu, bet sarežģiti tas nav, turklāt ļoti veselīgi ir atkal iepazīties ar elektroniku.

Pašreizējā: 2 no 4


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********   **     **   ******    **    **   ******  
 **     **  **     **  **    **   ***   **  **    ** 
 **     **  **     **  **         ****  **  **       
 **     **  **     **  **   ****  ** ** **  **       
 **     **   **   **   **    **   **  ****  **       
 **     **    ** **    **    **   **   ***  **    ** 
 ********      ***      ******    **    **   ******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727