UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Pašreizējā: 3 no 4
Re: Apsardze un kontrole
Autors: E ()
Datums: 17/02/2009 14:38

Ja slēgsi caur LPT tad vēl vajadzēs kaut kādu draiveri uzrakstīt, lai tās iekārtas sasaistītu un vadības programmu. LTP ports gan vairs nav atrodams mūsdienu datoru piedāvājumā veikalos.

Re: Apsardze un kontrole
Autors: burkaans ()
Datums: 22/02/2009 17:32

man ar interesē kā var caur datoru elementāri ieslēgt/ izslēgt lampiņu ? Kā to releju pievienot pie datora, tur tak vajag kautkādu karti pie kā pieštepselēt un softu ar ko komunicēt. Vai kāds ir ko tādu uzstādījis?

Re: Apsardze un kontrole
Autors: Rx ()
Datums: 22/02/2009 18:43

"Elemtāri Watson!" Googlē meklē /Gembird MSIS-PM/. Pats nopirku. Pieslēdzams ar USB vadu datoram. Ar ieinstalēto programmu var ieslēgt-izslēgt, uzlikt taimera laikus un.t.t.

Re: Apsardze un kontrole
Autors: burkaans ()
Datums: 22/02/2009 22:08

>>RX paldies, tas ir labs, bet nez vai Rīgā to var nopirkt - tas ar 4 ligzdām man derētu. Man vēl tāda doma nedod mieru - ja telpās no katras videokameras pienāk uz kompi arī audio vadi, tad kā lai viņus visus pieslēdz pie PC ja tam ir viena audio ieeja (mikrofons). Visus mikrofonus reizē klausīties negribu (tas būtu sviestaini) - vajadzētu būt iespējai pārslēgties uz konkrētu MIC. Bet caur ko ? Videokameru softam kautkas līdzīgs ir, bet audio kvalitāte (izlaižot caur to DVR karti) ir taaada, ka es par šo iespēju gribu ātri aizmirst. Toties, pieslēdzot pa tiešo pie MIC ieejas, caur skype var dzirdēt ok.

Re: Apsardze un kontrole
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 23/02/2009 08:18

Ja tie "mikrofonu audio vadi" nav simetriskie (kā skatuves/studiju mikrofoniem) vai ja mikrofonā nav iebūvēts priekšpastiprinātājs, apšaubu, cik kvalitatīvs būs signāls garā vada galā.
P.S. Ko (kādu saturu) no tādiem mikrofoniem varētu klausīties? Kā peles pagrabā grauž?

Re: Apsardze un kontrole
Autors: burkaans ()
Datums: 23/02/2009 16:37

>> Vienstāvs >> tev taisnība, ir minimikrofons ar mini priekšpastiprinātāju un dzirdēt telpā var ļoti labi. Tikai kā viņus pārslēgt? Tāds ir jautājums ...

Re: Apsardze un kontrole
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 23/02/2009 16:54

a) samiksē;
b) n lētas skaņas kartes ar 2*n ieejām;
c) a kas komutē videosignālus (visu garo vēsturi negribas lasīt)?

Re: Apsardze un kontrole
Autors: Rx ()
Datums: 23/02/2009 21:06

Katrai kamerai uzliek lēto TV signāla modulatoru un skatās ar datorā ieinstalētu TV uztvērēja karti. (Vai ar televizoru, ja tas tehniski iespējams (Nav pārāk daudz kabeļtelevīzijas kanālu...) Var arī ierakstīt ko vēlās. Bet vai laiks ar to nodarboties?

Re: Apsardze un kontrole
Datums: 25/02/2009 14:16

Ja par elementāru slēgšanu ar LPT, tad to ir viegli panākt arī bez kartēm speciālajām:
- vajadzīgs ir lpt vads izjaukšanai
- pie Data register (8 adatas) var pieslēgt 8 slēdžus,
- izmanto SSR slēdžus (solid state relay), kuri barojas ar aptuveni līdzīgu strāvu ko padod LPT (tādi releji maksā no 2-4 latiem - atkarībā no patērētāja jaudas augstsprieguma līnijā),
- pieslēgt SSR var pavisam primitīvi - pa tiešo pie adatām, bet vēlams ielikt drošībai starpā 2 lietas - pretestību (~330 omi) un pusvaditāju, jeb uzreizi mikroshēmu 74HC___, kurai var pieslēgt visus slēdžus (shēmas ir gan internetā gan pašu SSR tehnisko aprakstos).
Protams gatava karte ir ērtāka, jo īpaši ja ir softs līdzi, bet SSR tik un tā būs jāliek, jo tie uz kartes diez vai būs, turklāt tiem prasās arī radiatori, kuri dzesē releju.

Re: Apsardze un kontrole
Autors: dadzis ()
Datums: 03/03/2009 14:21

nesen saskāros arī ar problēmu - kā apsargāt rīgas rajonā mitekli
pieslēdzu musatngs apsardzi, 15ls mēnesī un nezin bēdu. ja kas vīrs mašīnā aizbrauc un apskatās un tad šie zvana ka nav kaut kas kārtībā.
pie kam mustangam ir labā fīča(!!) - par visiem notikumiem viņi sūta infu uz e-pastu! piemēram, aizver objektu, atnāk e-pasts ka tikos un tikao ir aizvērts.
un pāradresēt e-pastu uz mobilo telefonu var bez problēmām. ērti un vienkārši - kā kas, tā SMS ir telefonā vienā vai 10 telefonos.
pats labākais ir tas, ka e-pasts nāk par visiem notikumiem, arī par elektrības zudumu. sekundžu laikā pēc pazusšanas saņemu sms ka elektrība pazūd un atjaunojas. šī infa man ir svarīgāka par citām fīčām, jo ja kādu stundu nebūs elektrības, tad katls nodzisīs un ja ārā auksts ... nebūs labi.
tā kā iesaku, laba fīča. reāls apsardzes gadījums vēl nav bijis, ceru ar ka nebūs. šie ar visu uzstāda, devējus utt var izvēlēties kādus vien negribi. gatavi jebkādu signalizāciju pieslēgt pie savas pults.

Pašreizējā: 3 no 4


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
       **   ******     *******   **    **  **    ** 
       **  **    **   **     **  **   **   ***   ** 
       **  **                **  **  **    ****  ** 
       **  **   ****   *******   *****     ** ** ** 
 **    **  **    **          **  **  **    **  **** 
 **    **  **    **   **     **  **   **   **   *** 
  ******    ******     *******   **    **  **    ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727