UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: Iepriekšējā123Nākošā
Pašreizējā: 2 no 3
Re: JUNKERS siltumsūkņi
Autors: rs ()
Datums: 06/01/2009 23:22

Junkerim siltumsūkņi-tie ir zviedru IVT, kas ietilpst Bosch grupā. Vispār jau skaitās viena no pasaulē pieredzes bagātākajām-domāju, ka par kvalitāti nebūtu jāšaubās. Info- [en.ivt.se] , Ja kopš 45-tā ir aizspriedumi pret Junkers nosaukumu-to pašu var dabūt arī ar Buderus brendu. [www.buderus.lv]

Re: JUNKERS siltumsūkņi
Datums: 07/01/2009 16:41

Par siltumsūkņiem:

Es ieteiktu skatīties nevis uz dienvidrietumiem (Vācija, Austrija), bet uz skandinavu ražotājiem - zviedru klimatā pārbaudīti siltumsūkņi: tie paši IVT, Thermia, varbūt vēl Euronom. Dažiem patik arī NIBE...
Neviens taču neiebildēs, ka zviedru klimats ir tuvāk un līdzīgāk mums?

Cenas ziņā visi siltumsūkņi ir apmēram vienādi +/- 500-1000,- Ls, taču ir vēl tādi būtiski tehniskie parametri, kā lietderības koeficients COP un elektrības patēriņš pie maksimālā siltumnesēja temperatūras grafika 0/50C !

Un te arī viss tikai sākās - daži ražotāji raksta lietderības koeficientus COP tikai siltumsūkņa kompresoram, bet citi kopā ar visiem cirkulācijas sūkņiem, kuri ir iebūvēti siltumsūknī (kas arī ir lacītim vederā)...
Daži ražotāji raksta COP tikai silto grīdu grafikam 0/35C, bet, pirmkārt, ne jau visi var atļauties būvēt siltās grīdas kopā ar siltumsūkni un, ja pat ir izbūvēti šīs siltās grīdas, taču visiem vajag arī to pašu KARSTO ŪDENI, vai nē? Bet mēs visi zinām, ka šo karsto ūdeni cilvēka komfortam vajag uzsildīt vismaz līdz +37-40C, bet reāli visi siltumsūkņi ir ieregulēti sildīt šo karsto ūdeni līdz +50-60C un šādā gadījumā vairāk nav saistīti šie COP un elektrības patēriņi pie grafika 0/35C - tie radītāji ir būtiski atšķiras, bet par to ražotāji, it sevišķi daudzi dileri-izplatītāji, vienkārši noklusē !!!

PIEMĒRS:
Siltumsūknis vidējai mājai 150-200m2 nostrādā reāli ~6000stundas/gadā.
Tad elektrības patēriņa starpība pat 0,1kW gada griezumā dod 600kWh/gadā=42,60Ls/gadā elektrības rēķinu, kas Jums būs jau rēali jāapmaksa papildus kā starpību, piemēram, starp vācu VIESSMANN/Vaillant un zviedru Thermia/IVT siltumsūkņu elektrības patēriņiem pie vienādas siltuma jaudas.
Bet diemžel faktiski šī elektrības starpība var sasniegt arī 3-5 reizes lielāko naudas summu =0,3-0,5kW vai 1800-3000kWh/gadā, ... tālāk skaitiet paši...
Šo visu informāciju Jūs varat paši apskatīties-izpipēt izplatītāju vai ražotāju saitos internetā.

Un protams tagad sakarā ar krīzi Latvijā visi siltumsūkņu dileri piedāvā arī būtiskas atlaides,
un pat iegādāties un uzstādīt visu siltumsūkņa komplektu "zem atslēgas" bez nodokļiem vai sliktākā gadījumā daļēji bez nodokļiem, jo galu galā tie sudīgie PVN=21% atdot neviens no mums taču nevēlas, vai nē ???

Luk tagad lūdzu ņemiet to vērā, izvēloties siltumsūkni SEV MIĻOTAM...

Re: JUNKERS siltumsūkņi
Autors: Aldaris ()
Datums: 07/01/2009 19:03

Paldies Garāmgājējam.

Bet tad jau, ņemot vērā visu iepriekšsacīto, ka Junkers būtībā ir tas pats IVT, tikai ar citu bļitku uz korpusa, no šī paša Junkera nevajadzētu baidīties (Wiessmanns toč pārliecību neiedveš, varbūt kļūdos, bet tā nu tas ir)? Forši!

Bet vai ir kāds pie apvāršņa, kam reāli ir Junkers (jautāju, jo ir iespēja dabūt labas cenas uz Junkeru)? Gribētu to brīnumu aplūkot un aptaustīt dzīvē. Tulamors no manis par šo sāpi!

Re: JUNKERS siltumsūkņi
Autors: jukums ()
Datums: 07/01/2009 19:52

Viens mazs, bet būtisks precizējums Garamgājējam (Siltumsūknis vidējai mājai 150-200m2 nostrādā reāli ~6000stundas/gadā.
):

Siltumsūknis patērē apmēram 6000 - 7000 kWh gadā, nevis nostrādā 6000 st. Ja tas strādātu 6000 st. gadā, tas nozīmē, ka vidēji viņš strādātu vairāk kā 16 st. dienā! Reāli 16 st. tas strādā, ja ārā ir ap -10 -15. Māja 185 kv.m. Laika posmā no 31.05.2008 - 6.09.2008 (darbojas tikai ūdens sildīšana) - darba laiks 71 st. Laika posms no 6.09.2008 - 3.01.2009 (darbojas viss) - 760 st. Kopīgais elektrības patēriņš uz māju gada laikā ~ 10 000 kWh, no tām apmēram 6300 - 6600 kWh siltumsūknis.

Un otrkārt, vairums siltumsūkņu izmanto vienus un tos pašus kompresorus (to var atrast ražotāju lapās) un tad varat sameklēt informāciju par kompresoru pie to ražotājiem. Visbūtiskāk kompresora jaudu ietekmē - āra temperatūra kontūrā, kā arī temperatūra, kas jāiegūst sildīšanai (tāpēc jau siltās grīdas ir labākas šim apkures veidam).

Galvenais ieteikums - meklējiet autorizētus izplatītājus, lai vēlāk firma vienkārši nepazustu.

Re: JUNKERS siltumsūkņi
Datums: 10/01/2009 09:29

Junkers un IVT ir divas dažādas lietas: kā VW un Skoda un Audi - tie arī vienā koncernā ietilpst, taču nez kāpēc Audi skaitas labākā...

Salīdziniet Junkers un IVT COP-us un elektrības patēriņus, paši sapratīsiet, kā arī cenas ziņā IVT ir letāks un šī starpība ar Junkeru nemužam neatmaksājas...

Specially for "jukums":
Tavas "gudras" piezīmes būtību nemaina! ;=))


Ar cieņu
Garagājējs

Re: JUNKERS siltumsūkņi
Autors: Aldaris ()
Datums: 10/01/2009 19:25

OK, klārs.

Tad bišķi pamainīšu jautājumu - vai kādam tautietim ir uzstādīts IVT siltumsūknis? Labprāt apskatītu šādu uzparikti dzīvē.

P.S. Tulamora uzstādījums paliek nemainīgs.

Re: JUNKERS siltumsūkņi
Autors: jukums ()
Datums: 11/01/2009 00:46

Nu atvaino, Garamgājēj, bet pēc tiem skaitļiem, ko nosauci un ar kuriem tālāk darbojies, varu spriest, ka Tev pašam siltumsūkņa nav. Jo citādi nesāktu biedēt ar atšķirību gada laikā par 1800 - 3000 kWh dažādiem modeļiem. Kā jau minēju, darba laiks ir 2000 st. gadā un pie Tevis dotās atšķirības 0,1 kW tas dod 200 kWh gadā, nevis 600, savukārt pie 0,5 kW atšķirības 1000. Tātad 3 reizes esi pāršāvis pār strīpu. Otrkārt, pats būtiskākais ir noskaidrot kompresora tipu un tad var dabūt tā datus tieši no tā ražotāja. Tā piemēram, Thermia Diplomat 12 kW izmanto Copeland ZH38K4E-TFD kompresoru (cik zinu, tad to izmanto arī citos siltumsūkņos) un nav nekādas problēmas atrast tā datus. Tieši tā arī bija, kad sākumā man siltumsūknis tērēja vairāk elektrības, nekā bija dots Copeland raksturojumā, tad uzstādītāji pēc pārbaudes konstatēja, ka siltumsūknī ir par maz freona.

Tālāk par karsto ūdeni. Es speciāli parādīju, ka vasarā tikai ūdens sildīšanai siltumsūknis strādāja 71 st. Jā, tad šīm temperatūrām tas tērē vairāk par 3 kW, bet arī āra temperatūra ir cita. Tam pašam kompresoram, ja 0 nāk no zemes un vajag dabūt 50 grādus, tad COP ir 3,62, bet pie +7 tas ir 4,30. Un pat tena (3kW) ieslēgšanās, lai iznīcinātu baktērijas, tas ir sīkums (vasarā kopīgais elektrības patēriņš ar visu elektrisko tehniku ap 300 kWh).

Aldarim - te pat forumā var atrast informāciju par IVT. Vislabāk pašam aizbraukt pie izplatītājiem, tad var dabūt datus no viņu programmām un salīdzināt elektrības patēriņus. Visi izplatītāji raksta par augstu lietderības koeficientu, klusu darbu - nu Thermia rūc tāpat, kā parasts ledusskapis. Ir labi arī vācu Hautec siltumsūkņi, kurus izplata laikam Narts (www.gribumaju.lv). Tā kā te es pilnībā piekrītu Garamgājējam - izvēlies, kas patīk un kura cena apmierina. Kā jau es minēju no personīgās pieredzes - izvēlies firmu, kurai ir pieredze un garantijas (vislabāk, oficiālo izplatītāju - to var atrast ražotāju mājas lapās).

Re: JUNKERS siltumsūkņi
Autors: andris181 ()
Datums: 13/01/2009 09:46

Pats pirmais, ko iesaku, ja lieka nauda, nevis mainīt katlu, bet nosiltināt māju no ārpuses ar akmensvati.
Man māja 180m2. Nosiltinājām. 10 cm akmensvate. un arī siltināti pamati 5 cm putupolistirols, jaunas noteku trubas. Vajadzēja kurināt ar maklu gandrīz katru dienu un nakti nebij miera. kopā ar darbu ap 6000Ls. Kamēr kaimiņi kurina, mēs jūtam līdzi :D Iespaids ļoti liels, ja ne milzīgs. Plānojam, ka atmaksāsies vismaz gados 7
Arī veco 1m3 boileri nosiltinājām. Siltais ūdens tur vairākas dienas. tas īsumā.
1ais - siltini, 2ais - attiecīgi samazināsies siltumsūkņa vai katla jauda, 3ais - neesi slinks un gādā malku, tas ir par velti (kam ir mežs) + palocīšanāš.
Veiksmi!

Re: JUNKERS siltumsūkņi
Autors: Aste ()
Datums: 20/01/2009 11:12

Aldarim - Piezvani vienam meistaram - Jānim 26606611
viņs ir sūzstādijis Junkers, Vaillant, Thermia un Viesman siltumsūkņus un redzējis daudz dažādu tai skaitā amerikāņu brīnumus visdažādākajās komplektācijās.
Katram razotājam jav ir savas nianses un tam pretī var likt, ka katram jav arī kādā zināmā gruppā ir labākā cena.
Ir taads mazs kantoris Airwave tur Junkers cena ar iebūvēto boileri ir neticami laba!
Ar SS ir tapat kā auto, ar nepareiziem iestatījumiem var sačakarēt visu labo, kas savukārt noved pie lieliem reķiniem un negācijām.

Re: JUNKERS siltumsūkņi
Autors: stastop ()
Datums: 22/01/2009 11:11

Интересно сколько лет в Латвии такие штуки устанавливают? В Швеции уже лет 10. Вроде как даже государство стимулировало, компенсируя 35 % от стоимости установки. Но после того, как было обнаружено, что после зимы участки под, которыми были проложены змеевики, оттаивают на 3-4 недели позже остального грунта и этот срок увеличивается с каждым годом эксплуатации, компенсацию убрали и уже дискутируют запрет.

Iet uz lapu: Iepriekšējā123Nākošā
Pašreizējā: 2 no 3


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
  *******   **     **  **     **   *******   **    ** 
 **     **  **     **  **     **  **     **  **   **  
 **         **     **  **     **  **         **  **   
 ********   **     **  *********  ********   *****    
 **     **   **   **   **     **  **     **  **  **   
 **     **    ** **    **     **  **     **  **   **  
  *******      ***     **     **   *******   **    ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727