UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Dabiskās ventilācijas ierikosanas jautajums
Autors: abergs02 ()
Datums: 06/01/2009 14:38

Labdien! Man ir taisnstura tipa māja ar plakanu jumtu, mājā ir viena 170m3 liela istaba, virtuve un vannasistaba, agrak tur bija kkadas darbnica, bet tagad dzivojamas telpa, es nosiltinaju gridu un nopirku gaisa konvekcijas tipa krasni, kas paredzeta 80m3 lielakai platibai neka taa telpa. Krasns forsa, kaartiigi silda, pat paaraak neforsejot., bet kad krasns izdegusi logi loti speeciigi saak rasot, pilnīgi tā, ka uz palodzes parādas peļķe..tas itkā ir tapēc, ka telpā labi sen tika ielikti plastamasas logi, pietam vieni no pirmajiem, kurus nevar atvert mikroventilaacijas rezinmaa. Lielajai istabai virs durvim ir gaisa aipludes ventilacijas caurums un tadi ir ari virtuve un vannasistaba., problema ir tada, ka kops tur ielika tos logus, vairs nav pa gurieni tirajam gaisam ieplust telpa, es pat izstaigaju visu telpu ar svecīti, bet pat mazako gaisa kurstibu nekur neatradu., vai es vareetu dariit taa, ka vienkarsi izurbt siena caurumu un pielikt aizveramu resti? un kuraa vietā lai labāk to dara, vai kkur pie krāsns, vai kkur virs logiem.. .. izmisums!

Re: Dabiskās ventilācijas ierikosanas jautajums
Autors: soseds2 ()
Datums: 06/01/2009 19:47

Labāk pie krāsns, tas ļaus no āra ienākošajam aukstajam gaisam uzsilt. Ir vajadzīga vieta mitrā gaisa izvadīšanai no mājas.

Re: Dabiskās ventilācijas ierikosanas jautajums
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 07/01/2009 08:11

Pie cik āra grādiem logs sāk tecēt (apsarmot)? Un tas nav virtuvē, vārot milzu katlus?
Varbūt mājā ir kāds mitruma avots (neizžuvusi betona grīda, samirkušas sienas vtml)?

Re: Dabiskās ventilācijas ierikosanas jautajums
Autors: abergs02 ()
Datums: 07/01/2009 09:35

logs sāk tecēt pat tad ja ārā ir silts, jo telpā ilgi nebija notikusi nekāda darbība., sienas arī ir mitras., tās gan varētu ar laiku izžūt, ja vien telpā notiktu gaisa apmaiņa. Es tur padzīvoju divas dienas kamēr liku grīdu, biju kārtīgi kurinājis, lai telpa sāktu žūt, bet nekā, kad aizeju kautkur prom un atnāku pēc 10h, visi logi ir pilnigi slapji, uz palodzēm peļķes, visas drēbes un segas arī ir mitras un smagas. katlus es tur neesu vārijis, jo vēl neesu tur ievācies, vēl tikai strādāju, lai tur būtu iespējams dzīvot.
tur ie vietas pa krām mitrajam gaisam iziet ārā, bet tas nenotiek, jo nav pa kurieni svaigam ienākt.
bet ja es izurbtu caurumu sienā pie krāsns, vai nebūtu tā, ka aukstais nāktu iekšā pārāk strauji, vai pat karstais spiestos ārā?

Re: Dabiskās ventilācijas ierikosanas jautajums
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 08/01/2009 10:53

Ver šoziem tos logus "makroventilācijas" režīmā kaut vai ar sprunguli nofiksējot šaurāku spraugu, bet vasarā kārtīgi izžāvē to būdu un nākamgad skati problēmu no jauna. Virtuvē un vannā izplūstošā ventilācija jau ir? Savukārt ieplūstošajai vari ierakt "earth heat exchanger" ar ievadu kaut vai pie tās pašas krāsns.

Re: Dabiskās ventilācijas ierikosanas jautajums
Autors: andris181 ()
Datums: 13/01/2009 09:17

Neredzu problemu, ka siltais gaisss varetu tikt ārā, bet aukstais par ātru iet iekšā. Caurumiem sienās jau būs reste jāmontē un to varēs regulēt.
Cik esmu dzirdejis, man liekas, ka tas ir normāli, jo māja taču sen nebija iepriekš kurināta, ne? Un mitrums tamdēļ ar nav paspējis tikt ārā. Uztaisi pieplūdes un novades restes zem logiem, piemēram, vienu vienā istabas galā, otru - otrā. Regulējamu. Un sagaidi vasaru un kārtīgi izvēdini to ēku.
Ar to arī problēmas varētu būt risinātas.
Žēl, ka tie Tavi plastmasas logi nav vēdināmi. Paeksperimentē, ja nepietiek ar 2 restēm, irīko vairāk. Katrai mājai jau savādāka situācija.
Veiksmi! Liela māja, lieli darbi

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.