UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
el skaititaja parnese
Autors: Alvisss ()
Datums: 08/01/2009 11:34

Tema gan jau cilata, bet nu tomer.
lauku maja, ieplanota kosmetiska remonda del ir nepieciesams skaititaju parnest prom no tas telpas. Varianti ir 2:
1) skaititajs tiek iznest arpus majas uz 10m attalo elektribas stabu (trejkajis, stabila konstrukcija), talak uz maju kabelis, ieskuma pa gaisu, bet pavasari ieraktu zeme. Bet cik saprotu sis pasakums nav realizejams bez parsimts latiem.
2) aiznest to uz citu telpu, kur netrauce remontam, t.i. uz vietu blakus telpa turpat aiz sienas. Attalums ~1.5m. Bet si blakus telpa atrodas neapkurinata piebuve, kuru vasara bez tam planot parbuvet, bet skaitittajs it ka netraucetu.
Vai kadam ir priekstats par aptuvenajam prognozejamajam izmaksam abiem variantiem? Un cik no ta butu elektrika darba samaksa.

Re: el skaititaja parnese
Autors: Elektriķis ()
Datums: 08/01/2009 12:24

1. variants būs dārgāks kā 2. variants. Kurā rajonā atrodaties?

Re: el skaititaja parnese
Autors: zihers ()
Datums: 08/01/2009 12:35

Latenergo droši piekristu 1. variantam, par 2. -šaubos.

Re: el skaititaja parnese
Autors: Alvisss ()
Datums: 08/01/2009 12:53

tukuma
Zvaniju uz Latvenergo info talruni, tur izklaastiju savu sakamo. Ari tur man teicas, ka 1 variantu atbalastitu drosi, bet par 2 jaruna. Jo redz, viniem neesot jegas parnes skaititaju uz citu vietu slegtas telpas. kad ieminejos, ka par pasakumu pats maksasu un labpratak izveletos ekonomiski pamatotako variantu, tad kluva pielaidigaks un teica, ka lai rakstot ieniegumu un tad kopa ar tehniki varesot izrunat konkretak.
Velos maksat max maz, tikai par optimali nepieciesamajiem darbiem, nevis izklaideties un veikt latvenergo darbus, kurus bez tam samejie dalai kaiminu ir jau izdarijusi par saviem lidzekliem.

Re: el skaititaja parnese
Autors: guliks ()
Datums: 08/01/2009 13:18

Pārnesot uz otru istabu tāpat šķirsies no naudas/ Ja nevari iznest ārā samierinies ar ērmu kosmētiskajā remontā_Skaitītāju arī neviens necels par 10Ls_


Labāk ir uzzvanīt kādam no tava rajona meistariem un sarunāt par plombju noraušanu, nevis caur apkalpošanas centru bakstīties_

Re: el skaititaja parnese
Autors: elektriķis Māris ()
Datums: 08/01/2009 15:38

nu lai atļautu plombes nocelt, tur ir jābūt backdoor pazīšanai, jo tagad legāli to tikai ar LE cilvēka ierašanos var izdarīt.

Es ieteiktu papētīt variantu šādu:
varbūt to ievada kabeli, kas iet līdz skaitītājam var viegli noņemt no sienas un nenoraujot plombes pārnest citur, piem. ja koka siena tad kautvai skaitīkli ar kādu dēļa fragmentu izgriezt.
Pēc remonta pazvanīt(varbūt vajag iesniegumu) LE pateikt, ka vajag remonta dēļ pārvietot skaitītāju un tad jau iepriekš sagatavotā vietā lai LE cilvis arī pārliek.

Re: el skaititaja parnese
Autors: Elektriķis ()
Datums: 08/01/2009 17:12

Redz pirmajam variantam par ko es domāju un Tu teici, ka Latvenergo arī akceptē to, jo tā ir kārtējā birokrātija. Protams iesniegsi iesniegumu, viņi izstrādās tehniskos noteikumus un vajadzēs taisīt projektu. Izbūvi noteiks viņi, kura firma to izbūvēs (itkā konkursa kārtībā), bet tas protams maksā ~ 1000Ls. Tev ieteiktu caur galiem sadabūt kādu Latvenergo inspektoru un parunāt. Neteikšu kurā, bet manā rajonā ir tā, kad es uzvanu un norauju plombes. Pabeidzu darbu uzvanu samaksāju Ls15 un lieta darīta. LŪk tā.

Re: el skaititaja parnese
Autors: Alvisss ()
Datums: 08/01/2009 18:10

bet ta tiri teoretiski, vai ta Latvenergo nav kaut kadas sheminas par to, kur tas skaititajs atrodas maja. ja es ta pa kluso sarunasu ar kadu Latvenergo veci un to skaititaju parcelsu, pecak Latvenergo saks bukset - a kapec shema ir ta, bet skaititajs ir te, kaut ari ar blombem viss kartiba.
A par ko 1000ls?? praktiskie darbi ir no staba novilkt leja kabeli, pie stba pieskruvet skapi un ielikt taja ieksa kadu drosinataju un pasu skaititaju. Pasu kabeli lidz majai jau es nopirksu un pats aizvilksu. Sanak, ka par projektu (diez kads), par uzrausanos staba un vadu savienosanu, kaste leja - 1000ls???

Re: el skaititaja parnese
Autors: Elektriķis ()
Datums: 08/01/2009 18:39

Apmēram tā. Sadales kaste ir noteikta tikai JAUDAS firmas. Cita nav atbilstoša normām. Tas tikai birokrātijai. El. skapis 200Ls+montāža. Projektu izstrāde 350Ls. Pievienojums stabā vēl kautkur 200 Ls un montāža melnais kabelis 21000 Ls par 1 km. tātad rēķini pats cik viss kopā sanāks. Par tām shēmām īsti nepateikšu, bet tas jau es domāju pofig. Elektroenerģiju zadzis neesi, visas plombes vietā un viss.

Re: el skaititaja parnese
Autors: guliks ()
Datums: 08/01/2009 19:17

Tukumā bez topenes ir tīri pagrūti, tas arī maksā naudu, savādāk ir jābaro kāds liekēdis_Nekas bez naudas nekustas_Pēc pusgada birokrātijas tava kaste stāvētu pie balsta_



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********    ******   ********  **    **  ******** 
 **     **  **    **  **        ***   **     **    
 **     **  **        **        ****  **     **    
 ********   **        ******    ** ** **     **    
 **         **        **        **  ****     **    
 **         **    **  **        **   ***     **    
 **          ******   ********  **    **     **    

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727