UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Pašreizējā: 2 no 4
Re: Par elektroliniiju
Autors: drāts ()
Datums: 13/01/2009 00:02

Vienā brīdī vads vienā kabelis - dīvaini kaut kā_

Re: Par elektroliniiju
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 13/01/2009 08:36

Gan man, gan citiem zināmajiem pieslēgumiem ar skaitītāju ārpus ēkām piederības robeža ir skaitītāja izejas spailes. Atstāt lietotāja īpašumā spriegumam pievienotus drāšu posmus bez enerģijas uzskaites nebūtu loģiski, vismaz ne homo sovjeticus, kam "no valsts zagt nav grēks". Vācijā gan kāds latvietis reiz tapis kaunināts no vācu kolēģiem par to, ka viņš uz kautkādiem siltuma skaitītājiem bij žāvējis zeķes (kaut bez patiesa nodoma šmaukt siltuma piegādātāju).

Re: Par elektroliniiju
Autors: Juris_F ()
Datums: 13/01/2009 11:16

to mondo

Pliks gaisvads parasti ir LE īpašums, izņemot dārzeņsabiedrības, varbūt arī kāds ielas apgaismojums.
Robeža ar klientu standartā tagad ir uz skaitītāja, ja tas ir ārpus ēkas. Ja tas ir kāds vecs pieslēgums, tad robeža būs uz izolatoriem pie mājas. Ja no gaisvada nāk kaut kāds kabelis (ne AMKA), tad robeža būs uz spailēm, kur tas kabelis pievienots gaisvadam, pie tam, tur vajadzētu būt drošinātāju kastei.
Vecie kabeļi zemē, kas iet uz kādu no ēkām pa cita zemi, parasti ir LE kabeļi. Jaunie pēcuzskaites (klineta, kur ir saliktas kopējās uzskaites kādos ciematos, parasti iet ielu sarkanajās līnijās, kā arī ir atbilstoši iegrāmatoti.
Ja kaut kas iet pa tavu zemi, un tas nav LE, bet pieder tam kaimiņam, tad kaimiņš tiešām ir veicis pašdarbību, un to kabeli vari mierīgi izrakt, un tev par to nekas nebūs, ja tikai tev tiešām nav apgrūtinājums ieakstīts zemesgrāmatā, par kuru, tu varbūt pat nezini, ja neesi pēdējos gados interesējies par savu zemesgrāmatu.

Re: Par elektroliniiju
Autors: guliks ()
Datums: 13/01/2009 12:27

Zemesgrāmata pati no sevis nemainās_Ir arī tāds zvērs kā robežplāns_Ja nekā tur nav, tad zāģē nost to 20kV līniju_Cik nav piedzīvoti gadījumi, kad kaimiņš ir ļauns onkulis un neļauj vilkt EPL pāri savai zemei_Ir eksemplāri, kas tieši uz kabeļa cels kaut ko lai kā tu to iezīmētu_Kad pašiem kaut ko vajag, tad gan raud lielo asariņu_

Re: Par elektroliniiju
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 13/01/2009 14:38

Es tomēr ar zāģēšanu nesteigtos un tikai uz robežplānu, kur kļūdas un nepilnības* nav retums, gan nepaļautos!
MK not. 2006-982 14. "elektrisko tīklu īpašnieks vai valdītājs IR TIESĪGS ierakstīt apgrūtinājumu zemesgrāmatā" - bet tas, iespējams, nav viņa pienākums...
Līnijas turētāja advokāts varbūt atradīs dajebkādu papīru, ka objektam bija jābūt, un kā tu pierādīsi, ka nevarēji to zināt?
Ja stabu uzskata par augošu koku > 8 cm diametrā, arī tā ciršana jasaskaņo ;)
Aizsargjoslu likums 33.1. "Visu veidu aizsargjoslas nosaka vietējo pašvaldību teritoriju plānojumos" - vēl viens, saistošs, dokuments.
* Piemēram, šodien iespējams ierakstīt māju zemesgrāmatā tikai pēc inventarizācijas lietas. Robežplāns tad paliek vecais (bez mājas), ar visu veco zemes lietošanas veidu un mazāku nodokli. Esot gan dažas pašvaldības, kas aptvērušas jēgu pieprasīt uzmērīt un transformēt, jo nodokli kasē tieši pašvaldības.

Re: Par elektroliniiju
Autors: kabelis ()
Datums: 26/04/2009 22:02

Es jau emsu miermiliigs cilveeks!!Pasutiiju Latvenrego lai iecceko ko var dariit lietas laba lai es dabuutu sev arii kaadu elektriibas devu........sanaak 2500ls ar visu projekta izstraadi!!Elektriiba pedejo reizi pienaca varbut Padomju laiku pedeejos gados, bet kaiminiem veel sobaldien!!peec tam kaadi vieteejie nospera stabus un kabeli un sadales skapi kas bija pie manas exmajas(tagad tikai drupas)un Amen!!tagad jataisa vis pa jaunu!!!A pa manu zemi iet 500 un vairaak metru liinija kas paslaik ir par labu tikai kaiminiem!!!

Re: Par elektroliniiju
Autors: IneseX ()
Datums: 27/04/2009 12:57

Vai es kaut ko jaucu, bet atceros, ka bija tāds punkts,ka vietās, kur elektrība ir bijusi, Latvenergo to atjauno bez maksas uz sava rēķina? Visman man viena paziņa, saņemot atpakaļ savu tēva māju drupas dabūja arī elektrību par brīvu... tas gan bija pirmskrīzes laikos, bet nu likums varbūt nav mainījies?

Re: Par elektroliniiju
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 27/04/2009 13:16

Padomju laikā vai "īpaši pietuvinātiem" varbūt. Parastam mirstīgajam jau 90-to sākumā, ja, piemēram, līnijai uz vasarā apdzīvojamu māju ziemā nozaga vadus un nebija pierādījumu, ka par elektrības trūkumu laicīgi paziņots, līniju prasīja atjaunot par saviem līdzekļiem.
Arī manā piegādes līgumā ir punkts, ka varu paziņot par ilgāku elektroenerģijas nelietošanu (un līdz ar to ilgstoši neatrasties objektā), bet tai pat laikā par bojājumiem esot jāziņo NEKAVĒJOŠI.

Re: Par elektroliniiju
Autors: Kabelis ()
Datums: 27/04/2009 13:47

Kaa jau Latvijaa ...stridi par zemeem gimenes lokaa noved pie sadas situacijas ka beigaas nav nekaa..........ne majas..ne elektriibas..........tagad par visu jamaksaa....$$$$$$!!

Re: Par elektroliniiju
Autors: ezis8 ()
Datums: 27/04/2009 20:08

Ja jūsu starpā ir noslēgts līgums par el enerģijas piegādi, tad Sadales tīklam tā ir jāatjauno, kaut arī būtu laiciņš pagājis/ Protams, līgumā varētu būt minēti vienpusējās laušanas gadījumi, t.i ja kaut kādu laiku nemaksā uc, tad neko :))

Pašreizējā: 2 no 4


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  **     **  ********  ********        ** 
 **     **  **     **  **        **              ** 
 **     **  **     **  **        **              ** 
 **     **  **     **  ******    ******          ** 
 **     **   **   **   **        **        **    ** 
 **     **    ** **    **        **        **    ** 
  *******      ***     **        **         ******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727