UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Par elektroliniiju
Autors: kabelis ()
Datums: 09/01/2009 21:39

Pa manu zemesgabalu iet elektrolinija pa labu visiem citiem tikai ne man!Zemes planaa linijas nava,servituuts nava un citu ierobezojumu nava!
Jautaajums vai taa linija ir nelikumiiga vai arii varbuut Latvenergo jasaak maksaat kadas nodevas man ka vini pelna naudu izmantojot manu zemi???

Par elektroliniiju
Autors: guliks ()
Datums: 09/01/2009 23:37

Kad tā līnija celta? Gaisvadu līnija?

Re: Par elektroliniiju
Autors: lāga zons ()
Datums: 10/01/2009 09:26

Jebkurai legāli uzbūvētai EPL ir aizsargjosla (respektīvi servitūts), un Jums par to nekas nepienākas! Ja apgrūtinājumu ierakstīsiet zemesgrāmatā saņemsiet nekusāmā īpašuma nodokļa atlaidi!

Re: Par elektroliniiju
Autors: kabelis ()
Datums: 10/01/2009 16:17

Izskataas ka celta padomju laikos!!jaa taa ir gaisa linija!!!
Respektiivi man nevajag nekaadu nodoklu atvieglojumus bet man vajag elektriibu!!Bet kad piesaku atjaunot veco pieslegumu paris metrus tad tadas summas raksta ka bails!!Bet kad prasu lai maksaa pa manas zemes izmantossanu tad nekaa!!

Re: Par elektroliniiju
Autors: Didzisp ()
Datums: 10/01/2009 17:12

Nu redzi, tā līnija, droši vien, taisīta padomju laikos,kad nebīja ne automātiskās veļmašīnas, ne keramiskās sildvirsmas, ne elektriskais boileris, bet Tu tak tādus verķus noteikti gribēsi pieslēgt pie tām krievu laiku alumīnija drātīm. Skaidrs, ka Latvenergo to nedarīs, jo vadi nav paredzeti tadām slodzēm. Latvenergo noteikti piedāvā modernizēt līniju par Tavu naudu. A ko Tu monopolistam padarīsi. Vari paintereseties pie igauņiem, tie jau arī formali piedā elektrību Latvijā. Varbūt atvilkt vadus no Igaunījas sanāks letāk:).

Re: Par elektroliniiju
Autors: elektriķis Māris ()
Datums: 12/01/2009 12:10

PAr to, ka tev nav zemes burtnīcā tā līnija ielikta vari iet vainot zemesdienestu(vai kā to tur sauca), tā ir viņu atbildība un nolaidība.

Re: Par elektroliniiju
Autors: šnabelis ()
Datums: 12/01/2009 14:09

Kabeli, tu nu gan esi baigais budzis! Vai tad bez elektribas dzīvo? gan jau ka tā linija arī iet uz tavu māju un vēl naudu gribi iekasēt, umniks atradies!!! :)

Re: Par elektroliniiju
Autors: Monds ()
Datums: 12/01/2009 15:49

Pārsvarā vecās līnijas Latvenergo apkalpo tikai līdz pirmajai lielajai sadales kastei. Tas nozīmē, ka aiz sadales kastes, vai pieslēguma punkta pie gaisa vadu līnijas it kā sākas lietotāja atbildība (pēc Latvenergo nostājas)līdz mājai vai zemes gabalam.Lietotājam pašam šī zona jāapkalpo noslēdzot līgumu ar sertificētu firmu. Tajā pašā laikā Latvenergo vēl rezervē sev daudzas tiesības, kā piemēram veikt papildus pieslēgumu, veikt pārbaudes u.c.. Ņemot vērā kā padomju laikā tika savilkti vadi, nav nekāds brīnums , ka vads no šī pieslēguma punkta (sadales kaste vai g.v.l.) iet cauri kaimiņa īpašumam un kaimiņš iespējams nejauši pārrok šo vadu. Par cik Latvenergo šos vadus neuzskata par saviem , nekādi servitūti tos neaizsargā un Jūs esat tikai atkarīgs no kaimiņa labvēlības. Kā viņš gribēs tā būs , jo šajā situācijā kaimiņa izvēli nekas neierobežo. Un pārējie gudrīši var teikt ko grib, ja kaimiņam nav zemesgrāmatā servitūts, tad viņš dara ar tiem "nelikumīgi" ieraktajiem padomju kabeļiem ko grib. Savādāk ja kabeļi rakti pēdējos gados, tad gan jau tika prasīta atļauja kaimiņiem , kas bija jāapstiprina ar parakstiem un šādas atļaujas glabājas pie projektiem, tātad var prasīt no kaimiņa lai atlīdzina zaudējumu.
Respektīvi atbildot uz jautājumu, tātad visticamāk tā ir Tava kaimiņa līnija par kuru gribi prasīt samaksu. Ej pie kaimiņa , ja pietiek nekaunības un prasi maksu. Un ja esi pilnīgs cūka pārcērt kabeli.

Re: Par elektroliniiju
Autors: Juris_F ()
Datums: 12/01/2009 20:00

Monds, nerunā par lietām ko nesaproti un esi par tām dzirdējis tikai baumas.

Re: Par elektroliniiju
Autors: monds to Juris ()
Datums: 12/01/2009 23:39

Ja vari atspēkot mēģini būšu priecīgs paklausīties, diemžēl visam stāstītājam esmu gājis cauri uz paša ādas, tāpēc par baumām te neviens nerunā.

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.