UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: 123Nākošā
Pašreizējā: 1 no 3
elektribas vadi
Autors: cube ()
Datums: 13/01/2009 13:11

Sveiki, taisu virtuvee remontu un gribeeju pavaicaat kaa labaak dariit ar vadiem? laist zem griidas vai atstaat sienaa? un atteicos no gaazes pliits, vietaa likshu elektrisko un ja nemaldos tad tai jau ir vajadziigs speciaals vads vai ne?

Re: elektribas vadi
Autors: rbm ()
Datums: 13/01/2009 13:25

tik neaizmirsti vienu lietu elektriskai plītij reizēm vajag līdz pat 10kW jaudas. Ka tik nesanāk ka cepjot un vārot vienlaicīgi nevar gludināt vai mazgāt veļu veļas mašīnā :D

visdrošāk uz plīti aizstiept 5dzīslu vadu, jo jaudīgās plītis pareizāk slēgt pie 2 fāzēm, bet reizēm pat 3 fāzēm.
Vadu pareizi vilkt tur kur pečtam netaisies ar urbi spēlēties.

Re: elektribas vadi
Autors: cube ()
Datums: 13/01/2009 13:31

tur jau ar ir tas suns aprakts. virteve atrodas dzivokla talakaja sturi, bet taadi vadi, kas speetu tureet visu to tehniku nav arii kastee. pagaidaam domaaaju salikt jaunus vadus virtuvee zem griidas (jautaajums vai vispaar driixt taa dariit) un ceru, ka kameer buushu ticis liidz koridorim, biezaaki vadi buus savilkti arii liidz kastei

Re: elektribas vadi
Autors: aaaa ()
Datums: 13/01/2009 13:33

Resnos vadus, kā jau rbm rakstīja - uz plīti aizvelc 5-dzīslu, noteikti laid pa grīdu - kam tev sienā vajadzīgs tas kabelis? Un kad vadi savilkti, obligāti nofotografē, jopēc tam pats vairs neko neatcerēsies, kur tieši kas gāja.
Es būtu laimīgs, ja elektriskās plīts vietā varētu ielikt gāzesplīti (gāzes nav :(). Gatavošanai daudz labāk un n-tās reizes lētāk. Elektriskā tā rij štromi, ka maz neliekas.

Re: elektribas vadi
Autors: soseds2 ()
Datums: 13/01/2009 13:44

Jā gāzes plīts ir prieksrocība un ērta lietošanā, bet bez elektriskās cepeskrāsns neiztikt. ;) Tad jau tie vadi vajadzīgi tādā garumā, lai no virtuves uzreiz izvilktu un pieslēgtos el. skapim pēc koridora remonta.

Re: par plīti
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 13/01/2009 14:01

Vai taisnība, ka sen neremontētās virtuvēs novērojamie brūnie tauki uz griestiem virs plītīm un ap ventilācijas caurumiem rodas nevis no cepameļļām, bet no gāzes degšanas produktiem?

Re: elektribas vadi
Autors: rbm ()
Datums: 13/01/2009 14:32

Taisnība.

Man dzīvojot 80m2 dzīvoklī bez gāzes diviem cilvēkiem un gatavojot ēdienu (patīk gan gatavot gan garšīgi paēst :) ) mājās plus cepot ik pa laikam kādu cepeti pa 2008.gadu vidējais elektrības patēriņš sanāca 250kW mēnesī.

Tā kā neuzskatu ka elektriskā plīts būtu baigi lieli izdevumi. Galvenais ir ņemt nevis vecās sildriņķu, bet gan indukcijas (analogs ekospuldzēm energoefektivitātes ziņā), jo tām ir gan ātra uzsilšana gan neliek lieki tērēta elektrība sildriņķa uzsildīšanai.


Re: elektribas vadi
Autors: elektriķis Māris ()
Datums: 13/01/2009 16:01

cube, noskaidro el. plīts parametrus, ja nevari, tad ievelc 1 gab. 5x4mm2 monolīto vadu vai arī divus gab. 3x4mm2 skatoties kas sanāk lētāk(neesmu tagad cenas pētījis). Būs ar rezervi. Nav svarīgi kā vilkt pa sienu vai pa grīdu vai pa griestiem, velc kā tev ērtāk, rēķinies ka 4mm2 vads ir paciets un to locīt asā 90 grādu leņķī nedrīkst.

tēma nr 2. Negribu neko dzirdēt par gāzes plītīm, lietoju elektrisko un esmu laimīgs. Ja interesē patēriņš, tad tiklīdz man atdos atpakaļ rozetē spraužamo el. enerģijas skaitītāju, tad nomērīšu un pateikšu.

Re: par plīti
Autors: EjTakTu ()
Datums: 13/01/2009 18:30

Gāze rada eļļainus nosēdumus uz skapīšu augšām, u.c. Gāzes cepeškrāsnis tikpat kā neražo. Nekas tur nesanāk lētāk, bet ķēpīgāk gan. Cena gan var būt atkarīga no pielietojamās gāzes veida. Bet lielas starpības nav.
No otras puses vietās, kur mēdz būt lieli elektrības pārtraukumi, ja nav malkas plīts, gāze ir drošāka. Taču tur jau ar gāze vēl jāpiegādā. Tur ģeld kombinētās - pāris riņķu gāzes, pāris elektriskā.
Es elektrisko lietoju 12 gadus. Kaimiņiene nopirka pagājušogad un teica, ja būtu zinājusi kāda ir elektriskā ekspluotācijā, sen jau gāzinieci būtu nomainījusi.

Re: par plīti
Autors: aaaa ()
Datums: 13/01/2009 19:53

Par drošumu nezin vis, tiko pazīstami uzlika jaunu gāzesplīti - bez štromes ni un ni. Fiška tāda, ka tur iekšā ir elektrisks vārsts, kurš pagriežot kloķi atver gāzi un ieslēdz aizdedzi. Tas ekonomiskums vēl tā, bet cilvēki, kam ļoti patīk gatavot, tomēr uz gāzes var gatavot stipri labāk, kā uz elektriskās - nav tāda iespēja tūlīt noregulēt karstumu utt. Man kaimiņš, kas naudu principā neskaita speciāli lika gāzinieci - galu galā smalki pavāri smalkos restorānos gatavo tikai uz gāzes.
Par tiem lidojošajiem taukiem nebiju padomājis - tas taisnība un tas tomēr ir baigais mīnuss.

Iet uz lapu: 123Nākošā
Pašreizējā: 1 no 3


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********    *******   **     **  **     **   ******   
 **     **  **     **   **   **   ***   ***  **    **  
 **     **  **     **    ** **    **** ****  **        
 **     **   ********     ***     ** *** **  **   **** 
 **     **         **    ** **    **     **  **    **  
 **     **  **     **   **   **   **     **  **    **  
 ********    *******   **     **  **     **   ******   

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727