UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: 1234Nākošā
Pašreizējā: 1 no 4
kā vienkārši izliet ūdeni no boilera
Autors: elza ()
Datums: 23/01/2009 16:42

Ariston, laikam 100 litri, nokalpojis kādus trīs gadus. sāka tecēt, gan no augšas, gan apakšas. varbūt atmaksājas remontēt? vai labāk jaunu? vienā vai otrā variantā ūdens tāpat jāizlaiž?

Re: kā vienkārši izliet ūdeni no boilera
Autors: rs ()
Datums: 23/01/2009 17:34

Boileris remontam nav paredzēts.Ūdeni izliet-ļoti vienkārši-aizgriežam aukstā ūdens krānu, atveram paredzēto iztukšošanas ventili, kad tur vairs ūdens lāga netek-atveram kādu no karstā ūdens krāniem jeb atbrīvojam saskrūvi. Zinu, ka 95% gadījumu iztukšošnas krāna nebūs-tad nu atbrīvojam saskrūvi un liekam spaini apakšā:)

Re: kā vienkārši izliet ūdeni no boilera
Autors: elza ()
Datums: 23/01/2009 18:14

visiem simts litriem?! vai tiešām ik pēc trim gadiem sanāk pirkt jaunu boileru? pie tam mums stāv divi filtri! neesmu pašlaik skatījusies cenas, tāpēc nezinu cik jauns boilers varētu maksāt. teiksim pa + - 150 latiem kas sanāk?

Re: kā vienkārši izliet ūdeni no boilera
Autors: soseds2 ()
Datums: 23/01/2009 20:49

Ja, boileris varetu ta ari maksat. Boilera kalposanas laiks var but lidz pat 10 gadiem atkariba no lietosanas apstakliem un apkalposanas. Boilerim katru gadu vai divus javeic tirisana, anoda maina un pec vajadzibas ari tena nomaina. Ja so apkalposanu neveic, tad boilera korpusa izturiba samazinas un ta kalposanas laiks ir veiksmes zina. Udeni velams izliet atdzisusu un to dara (ja nav izlaisanas ventilis) noskruvejot detalu, kura atrodas pirms atpakalgaitas varsta. pec tam uzspiez uz varsta ass un nofikse. Udeni salaiz kada rezervuara. Otrs panemiens: noskruve varstu un atri uzmauc gumijas cauruli, kuras otrs gals kanalizacija. Karsta udens pievadu atbrivo tikai tad, kad caur auksto sakta udens nolaisana.

Re: kā vienkārši izliet ūdeni no boilera
Autors: Jur ()
Datums: 24/01/2009 11:25

Ariston boileriem anoda nomaiņa jāveic ik pēc sešiem mēnešiem (tas protams ir atkarīgs no tādiem faktoriem kā ,ūdens kvalitāte ,termostata uzstādijumiem,izmantošanas mērķiem), un garantijas talonā ir minimālais pieļaujamais anoda izmērs . 2/3 klientu izlasa garantijas talonu tikai tad kad radusies sūce vai kāda cita problēma .
Ūdens boileri no dārgā gala brendiem ir ar rūpnīcā noteiktu termostata uzstādijumu(lietotājs nevar izmainīt t* uzstādijumus) 60-65*C, un šāda ūdens sagatavošana ir visieteicamākā.
Vienīgais man zināmais ūd.boileris bez anoda ir THERMOR ACI+ sērijas izstrādājums. 100 litri vertikālais maksā ap 170 ls.

Re: kā vienkārši izliet ūdeni no boilera
Autors: aaaa ()
Datums: 24/01/2009 12:15

Man ir Thermor 200 l boileris ar ACI+. Ideja pavisam vienkārša - tur ir lampiņa, kas visu laiku deg. Ja lampiņa nedeg, jāmaina kaut kas tur iekšā, pamācībā rakstīts, neatceros. Ūdens temperatūru regulēt nevar, man tas ne visai patīk, jo temp, tiek turēta pie 65 grādiem, kas nozīmē, ka var pamatīgi applaucēties.

Re: kā vienkārši izliet ūdeni no boilera
Autors: elza ()
Datums: 24/01/2009 20:06

labprāt uzzinātu ko tas anods labu dara :). nav man ne jausmas kas tam bundulim iekšā. pati tāpat neko nemainīšu, bet viņam tur pāris skrūves apakšā. un vai nav tā kā anekdotē ar buratīno - atskrūvē priekšā skrūvīti un nokrīt pakaļa?

Re: kā vienkārši izliet ūdeni no boilera
Autors: soseds2 ()
Datums: 24/01/2009 23:37

Anods ir tiesi tas komponents, kas pasarga boilera ieksejo korpusu no plaisasanas kimiski fizikalo procesu laika, kas notiek boileri....kaut ka ta..Ja nav isti pareizi palabojiet..! :)
Boileriem tas paris skruvites ir vacinam, zem kura atrodas elektro pieslegums, termoregulators, bet uzgrieznis vai skruve nostiprina flanci ar anodu un tenu.
Jusu gadijuma, ja tek boilera korpuss, nevis flancis, tad tas nav remontejams vai neatmaksajas to darit.

Re: kā vienkārši izliet ūdeni no boilera
Autors: Rx ()
Datums: 25/01/2009 13:24

Mazliet no "teorijas un prakses vienības" Saprotamības labad asociācijai: Niķelēšanā un hromēšanā, kā arī citu galvanisko pārklājumu elektrolīzes ķīmiskajos procesos anods (+) ir metāls ko jāuznes uz aizsargājamā materiāla (-) - katods. Laižot strāvu metāls no anoda pāriet škidrumā (elektrolītā) un tālāk uzsēžas uz katoda. Tātad "anods" korodē- samazinās pēc masas. Katods- pieaug masā un tiek pārklāts ar anoda materiālu. Un tas notiek ārēja sprieguma rezultātā. Boileros, kā arī sakaru kabeļu, dzelzs konstrukciju aizsardzībā izmanto šo principu: Blakus aizsargājamam metālam liek Anodu. Anods šinī gadījumā ir metāls, kura potenciāls elektroķīmiskajā rindā ir ar (+) zīmi pret aizsargājamo metālu. Un šī potenciālu starpība ir bez ārēji pielikta sprieguma! Starp anodu un katodu plūst strāva. Tātad "anods" korodē bet aizsargājamais metāls-nē, jeb dalēji ar anoda materiāla ķīmiskajiem elementiem pārklājās. Bet nekorodē! Anods ar laiku korodē tik tālu, ka vairs no tā nepaliek nekas (varbūt kādas ķīmisko elementu- sārņu paliekas. Un aizsardzības process beidzās. Sākas aizsargājamā metāla korozija! Un ja laicīgi anodu neatjauno, korodē tik tālu ka caurs ir! (Zināšanai: Cinka pārklājums tēraudu (dzelzi) aizsargā arī šāda principa veidā: Korodē cinks, un kamēr kāda daļa cinka vēl virsū, korozija pamatmateriālam samazināta (nevis tapēc ka ūdens netiek tēraudam klāt!). Un liekās, ka boileros ši korozija notiek neatkarīgi ātri, vai lēni, cik šo boileri intensīvi darbinām. Un tapēc dots nomaiņas laiks nevis patērētā ūdens daudzums.

Re: kā vienkārši izliet ūdeni no boilera
Autors: soseds2 ()
Datums: 25/01/2009 14:10

Paldies! ;)

Iet uz lapu: 1234Nākošā
Pašreizējā: 1 no 4


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********  **      **   *******   **     **  ******** 
    **     **  **  **  **     **  **     **  **       
    **     **  **  **         **  **     **  **       
    **     **  **  **   *******   *********  ******   
    **     **  **  **         **  **     **  **       
    **     **  **  **  **     **  **     **  **       
    **      ***  ***    *******   **     **  **       

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727