UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Pašreizējā: 2 no 4
Re: kā vienkārši izliet ūdeni no boilera
Autors: elza ()
Datums: 26/01/2009 09:46

tātad, ja es gribēšu ieraudzīt savā boileri to anodu es viņu vairs neredzēšu. :(
biju jau nobriedusi pirkt thermor, jāpārlasa vēlreiz viņa apraksts.
un tagad pļāpu līmenī. teiksim tā, bundulis nav izrūsējis, silda labi, bet es ar sirdi jūtu :), ka kaut kas jāmaina, tomēr, ja es ik pa laikam ieleju atkaļķotāju? un thermoram, pieņemot, ka viņš septiņus gadus nokalpo kā nākas, viņam taču būs rūsas nogulsnes apakšā. lai arī tie filtri ir, bet visu jau nenoķer. viņam profilakses pēc nevajag ūdeni reizi, pa reizei izlaist?

Re: kā vienkārši izliet ūdeni no boilera
Autors: Alvisss ()
Datums: 26/01/2009 11:32

Majas ir 100l ariston titanium (jeb ka vins tur) boileris, kuram ir 7 gadu garantija. Biju to cilvkeu skaita, kuri domaja, ka boileri uzliek un aizmirst lidz nomaina pret jaunu. Biju iedomajies, ka nu varu uz 7gadiem par bileri aizmirst. Neka, pec 3 gadiem paradijas suce. Cilveks pec dabas esmu zinkarigs, saku petit no kurienes. Konstateju, ka vacins caurrusejis! Udeni notecinaju, boileri izjaucu. No anoda pari palikusi bija tikai skruve, uz kuras tas reiz bija uzskruvets, ka ari pie sildelementa bija pakususi gumijas blive, ka rezultata udens tika klat vacinam un tas bija caurrusejis vieta, kur stiprinas anoda stiprinajuma skruve. Aizbraucu pie garantijas veicejiem (veikala ekas Cita santehnika uz astras ielas otra puse), izstastiju bedu. Onkuls gados bij stara, ka puka pats keries pie remontesanas un nekaca pravas par garantiju. Izradija man uz viena boilera kas un ka, aizveda uz veikalu, pardevejam pateica kadas detalas man vajag (anods, un blive), pieskira savu meistara atlaidi veikala, ka ari sava darbnica no kramiem izvilka lietotu vacinu. Braucu majas, nomainiju sis detalas un boleris strada talak. Iztereju zem 10 ls, kaut biju jau noskanojie jaunam boilerim.
Toties tagad zinu, ka boilerim anods jamaina vismaz reizi gada, ko maku izdarit pats! (meistara vizite majas maksajot ap 25ls)

Re: kā vienkārši izliet ūdeni no boilera
Autors: vgy7 ()
Datums: 26/01/2009 14:38

meistara vizite majas maksajot ap 25ls

un ko jūs iedomājaties, ka meistars ierodas izmantojot telekinēzi?

vgy7

Re: kā vienkārši izliet ūdeni no boilera
Autors: Alvisss ()
Datums: 26/01/2009 15:38

Da man vienalga ka vins ierodas, kaut ar teleportesanos. tas, ka meistara ierasanas un darbs maksa 25ls, ta ir fakta konstatacija, nevis parmetums, ka meistars tadu naudu kas?! Da manis pec, tiem gudriniekiem, kuri meistaru rausta par katru sikumu, si cena varetu but 50ls. Jo nomainit anodu teoretiski spej jebkurs cilveks, kurs maks atvilkt paris skruvites un tas aizvilkt pecak.

Re: kā vienkārši izliet ūdeni no boilera
Autors: soseds2 ()
Datums: 26/01/2009 23:00

Alvissssss! Padoma cik daudz ir vientulu sieviesu, pensionaru, gimenu un cilveku, kas nemak, baidas, atskruvet ari tas paris skruvites un nomainit anodu! Padoma cik daudz ir jauniesu, viriesu, kuriem ir rokas no pakalas izaugusas, kuri ir slinki un dirn pie telleuka, lai nebutu jaatskruve tas divas skruves! Sie visi cilveki nav tik apkerigi, un gudri, ka tu, lai salabotu savu boileri! Varbut Tu varetu organizet kursus skirtajam daudzbernu mamainam anodu mainisana!
Meistars neizklaidejas, bet gan dara to darbu, kuru negrib, nespej vai nevelas darit pats iekartas saimnieks un dara daudz maz profesionali. Runajot par cenam, tas lai paliek uz katra meistara sirdsapzinas, cik vins nem par so darbu. Cena atkariga no daudz apstakliem( udens nolaisana, izjauksana, saliksana, tirisana, detalu sagade, transports uc.). Ir gadijumi, kad konkretas detalas, konkretajam modelim nav pieejamas un tad tik brauka un mekle. Bet 25Ls tacu ir ahu...s pikis, it ipasi kad veikalos tadas cenas, katra partikas pozicija maksa latu.

Re: kā vienkārši izliet ūdeni no boilera
Autors: soseds2 ()
Datums: 26/01/2009 23:10

Elza, Jus, tacu, rakstijat, ka boileris caurs, tad neparprotami jamaina! Kadel gan butu jamaina boileris, ja korpuss ir kartiba? Boileriem nav paredzets liet iegsa atkalkotajus un citu kimiju! Ja Jus lietojat Rigas udeni, tad nav vajadzigi ari speciali filtri, ja nu vienigi mehaniskai attirisanai. Udeni no boilera ik pa laikam jaizlaiz, jo taja rodas nosedumi. Tas butu jadara ne biezak, ka reizi pusgada.

Re: kā vienkārši izliet ūdeni no boilera
Autors: elza ()
Datums: 27/01/2009 12:38

caurs ir. veikalā, kad tika pirkts, teica, ka esot reizi pusgadā kaut kas tur jāmaina - tad ēdot mazāk elektrību. to es iegaumēju, un uzsilstot boilerim atslēdzu elektrību. tad, kad ūdens palika remdens, slēdzu atkal iekšā. tagad saprotu, ka pret rūsēšanu tas nepalīdz :). tomēr elektrību ietaupa.
man ir rīgas ūdens. viens tas parastais, lielais filtrs, tāds ar restītēm, un otrs mazāks, ar tādu kā rullīti, kurā esot kaut kādi, nezinu kas. depo tie ir. dzeramajam ūdenim uzlikts ar zaļo, pie veļasmašīnas un boilera ar dzelteno. tie filtriņi jau pēc trim mēnešiem paliek pilni ar rūsu, nu pēc kāda pus gada tiek nomainīti. tāpēc nezinu kāda kafija būs boilera apakšā. sen jau gribēju iztukšot tikai nezināju kā.
tātad ieteikums ir thermor? vecais jānoliek šķūnītī, tad jau vēlāk redzēs ko iesākt.

Re: kā vienkārši izliet ūdeni no boilera
Autors: Alvisss ()
Datums: 27/01/2009 13:56

Pirms veco stiep uz skuniti, noskaidro kur ir suce? Ja ta ir korpusa, tad tiesam uz skuniti, bet, ja ta ir blive vai vacina, tad to par paris latie var nomainit un lietot boileri talak.

Re: kā vienkārši izliet ūdeni no boilera
Autors: EjTakTu ()
Datums: 27/01/2009 16:08

Kāpēc jāpiekrauj šķūnītis ar lūžņiem? ;)

Re: kā vienkārši izliet ūdeni no boilera
Autors: soseds2 ()
Datums: 27/01/2009 17:51

Vispar boileris nav jaizsledz, jo vins automatiski izsledzas. Firma thermor ir viena no vislabakajam, tomer cena paliela. Filtrus rupjajai attirisanai ir jauzstada, bet atkalkotajus nav ipasa jega. Rigas udens ir loti tirs, bet nonakot lidz musu dzivokliem pa vecam caurulem paliek nekads. Boileri skuniti var nelikt, talak tas parasti nenoder, ja nu vienigi nozaget augsu un stadit taja pukes. Ari metala saturs taja ir vien 10-15 kg.

Pašreizējā: 2 no 4


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **         ********  **         **     **  **     ** 
 **    **   **        **    **   **     **  **     ** 
 **    **   **        **    **   **     **  **     ** 
 **    **   ******    **    **   **     **  **     ** 
 *********  **        *********  **     **   **   **  
       **   **              **   **     **    ** **   
       **   ********        **    *******      ***    

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727