UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
dziljurbuma suknis
Autors: Nixx ()
Datums: 10/02/2009 21:20

nepiecieshams dziljurbuma iegremdeejamais suuknis. varbuut ir iespeeja uzzinaat cik jaudiigu man vinju vajag bez iipashu kautkaadu mistisku raksturlielumu izzishanas no pirksta par pashu urbumu.
urbums 25 metri dziljsh, 114mm truba visaa garumaa, no urbuma liidz katlutelpai max 15 metri, uudens staav aptuveni 4m no augshas trubaa, urbeejs teica ka nevajag likt lielaaku suukni kursh pumpee vairaak par 90 l/min, bet teica ka briivi var likt mazaaku. UUdens privaatmaajai, fermas pie maajas nav!!!
Lielaakaa dalja kantoru prasa kautkaadu dinamisko uudens liimeni un uudens debetu(tipa l/sec). urbeejs teica laid aptuveni 10 metru dziljumaa un priecaajies
negaidiiju ka prasiis kautkaadus debitus utt. agraak taksh neviens neko taadu neprasiija un probleemu nebija.
skatos uz
[www.akvedukts.lv]
[www.akvedukts.lv]
nezinu kursh buutu piemeerotaaks
varbuut te ir kaads kursh vienkaarshotaa formaataa vareetu ko ieteikt

Re: dziljurbuma suknis
Autors: Ambrosio ()
Datums: 10/02/2009 21:37

Tie raksturlielumi nav jāizzīž no pirksta, tie raksturlielumi ir jānoskaidro. Normāliem dziļurbējiem ar to gan nav nekādu problēmu. Dziļurbumam tāpat kā mašīnai jābūt tehniskajai pasei (ne tāpēc, ka valsts prasa, bet tāpēc, ka ilgtermiņā izdevīgāk, ka zini precīzi, kāds tas dziļurbums ir)

Ieliksi sūkni vienkārši pēc nozīsta pirksta - labākajā gadījumā viss būs labi, sliktākajā, piemēram, pārāk jaudīgs sūknis sasūks visādus sūdus iekšā, jo ūdens tik strauji pieplūstot tos parauj līdzi.

Laikam jau prasīt, vai ūdenim ir uztaisīta analīze, būtu naivi no manas puses, vai ne? :) Acīmredzot cena dziļurbumam bija tik maza, ka nenāk prātā to tehnoloģiski pareizi izmantot un nav baile to sačakarēt.

Intereses pēc - Kādas caurules liki? Cik Ls/m samaksāji?

Re: dziljurbuma suknis
Autors: Naurix ()
Datums: 10/02/2009 21:43

un kurai mašīnai tehniskajā pasē rakstīts kāds vidējais degvielas patēriņš un cik dinamiska viņa ir!!! tas tā:-)))
Un kāds ūdens analīzēm sakars ar sūkņa izvēli?

Re: dziljurbuma suknis
Autors: Nixx ()
Datums: 10/02/2009 22:11

:-))))
tas ir vienkaarshi p....
es prasiiju padomu nevis kautkaadu gudriibu baarstiishanu.
to es varu arii veikalaa paklausiities.
Gribi teikt ka nekaadu citu variantu nopirkt suukni nav. nebuus pases, uudens buus ar kruuziiti jaasmelj???
ja urbeejs saka ka var likt 90 l/min bet pilniibaa pietiek ja ir mazaak tad to debitu (ne peec augstaakaas matemaatikas) var izreekjinaat kaut vai tos pashus 90 litrus izdalot ar 60 sekundeem ieguustot ka debits ir ne mazaaks kaa 1.5 litri sekundee. vieniigais nezinu kas ir tas dinamiskais liimenis, veikalaa to arii neviens necentaas paskaidrot. truba teerauda,precizu trubas sastaavu nemaaceeshu noteikt, neesmu veel peetiijis. maksaaju 45ls/m
urbeeji teica ja gribu pasi, tad 300ls
runaajot par analiizeem...taisiishu, kad dabushu uudeni aaraa, kad urbeeji pumpeeja, nepanjeemu paraugu. iisteniibaa nesapratu vai peec uudens analiizmee var kautko taadu noteikt lai vareetu izveeleeties pareizu suukni???? ja nu vieniigi lai nodroshina suuknis vismaz 2.5 atmosfeeru spiedienu, ja liek atdzelzoshanu

Re: dziljurbuma suknis
Autors: E ()
Datums: 10/02/2009 22:12

Es paņemtu Grundfos SQ 2-55 sūkni un ielaistu to kādu 12-14 metru dziļumā. Tam sūknim ir aizsardzība pret to ka urbumā beidzas ūdens, bet pie debita 90 l/min tai nevajadzētu būt problēmai. Nav tur nekā sarežģīta!
Un analīzes var uztaisīt jebkurā laboratorijā. Bez ofic papīriem būs kādi 10Ls, ar oficiālu atzinumu 15-20 Ls.

Re: dziljurbuma suknis
Autors: E ()
Datums: 10/02/2009 22:25

Analīzēm vajadzēs divus traukus. Vienam var paņemt parastu plastmasas pudeli (ķīmiskajām analīzēm), bet otru vajadzēs sterilu priekš bakterioloģiskajām analīzēm. To pudelīti var bezmaksas paņemt no laboratorijas.
Vēl viens ieteikums - pirms analīzēm iesaku kādu diennakti sūknēt ūdeni no urbuma, lai tur viss nosēžās un attīrās. Man pašam bija jāpumpē ūdens 3 diennaktis līdz ūdens palika normāls (gan pēc garšas gan analīzēm).

Re: dziljurbuma suknis
Autors: Nixx ()
Datums: 11/02/2009 07:24

Danke. Vismaz normaala atbilde, a taa man jau saaka likties ka esmu muljkjis vai arii mani par tadu uzskata. man jau ar liekas ja debits ir 90 l/min tad uudens diezi vai beigtos ja njemtu suukni ar razhiibu 60 l/min
Jautaajums Ambrosio..intereses peec- Tu gadiijumaa pats neesi dziljurbeejs?

Re: dziljurbuma suknis
Autors: Ambrosio ()
Datums: 11/02/2009 08:57

Nixx, es neesmu dziļurbējs. Es esmu "ierakumu" pretējā pusē - ceļu pats sev māju, pecīzāk sakot - organizēju celtniecību.

Tev vienkārši jautājums jau satur atbildes (debits 1.5 l/s, dinamiskais ūdens līmenis mazāks par 10m, ja tādā dziļumā iesaka likt sūkni), pie nosacījuma, ja var ticēt tam dziļurbējam. Tāpēc arī novirzījos no tēmas. Ir pazīstami vairāki gadījumi, kad pa dārgo sataisīti sūdi. Pēc tam kad sūdi jālabo, tad labotājs paprasa urbuma shēmu (neoficiāla nevar maksāt 300 Ls)... kuras nav :) Tas vienkārši iznāk dārgāk vēlāk un viss.

Es pats tā kā taupu naudu, bet ir lietas, kur "ietaupījums" vēlāk var izrādīties "iekritiens" pa lielāku naudu. Piemēram, pamatiem celtniecībai es necentos pēdējo kapeiku ietaupīt - pēc tam var izmaksāt simtiem reižu dārgāk labot pielaistās kļūdas :)

Re: dziljurbuma suknis
Autors: miki ()
Datums: 19/02/2009 12:33

Kā tas ir 114 caurule visā garumā??? tā nevajadzētu būt...
Par sūkņiem un aprīkošanu runājot...
ja statiskais līmenis ir 4m, tad iespējams nemaz nav nepieciešams urbuma sūknis, bet pietiek ar virsējo sūkni, kurš ir krietni lētāks par urbuma sūkņiem?? tas ir pie nosacījuma, ja dinamiskais līmenis nepārsniedz 8m!



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **    **  **     **        **  **     **  ******** 
  **  **   **     **        **  **     **     **    
   ****    **     **        **  **     **     **    
    **     *********        **  **     **     **    
    **     **     **  **    **  **     **     **    
    **     **     **  **    **  **     **     **    
    **     **     **   ******    *******      **    

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727