UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Problēmas ar Junkers Eurostar
Autors: Toms33 ()
Datums: 01/03/2009 21:21

Labs vakars!
Ja šeit vēl joprojām apgrozās kāds Junkers katlu speciālists, tad varbūt varēsiet palīdzēt arī man? Mums mājās ir Eurostar ZWE 24-4 MFK - gan ne tik vecs, kā wer - uzstādīts pirms 2,5 gadiem. Pēdējā laikā tas periodiski nesilda ūdeni apkures sistēmā - deglis it kā ieslēdzas, temperatūra pieaug līdz noregulētajam līmenim, tad izslēdzas u.t.t. taču radiatori kā bijuši, tā paliek remdeni. Un vēl kas - kad uznāk šitas niķis, atdziestot katla ārējais korpuss vibrē tā, it kā t padarīšana tūlīt grasītos eksplodēt... Ko darīt?
Jāpiebilst, ka speciālists kā wer es šajos jautājumos neesmu, precīzāk sakot - esmu galīgs profāns. Tāpēc arī gribētos zināt, vai šito vainu nevar labot ar kādas no tām podziņām, kas ir uz vadības paneļa, palīdzību - tās, ar skursteņslauķi virsū un tad vēl 3 citas...?!?

Re: Problēmas ar Junkers Eurostar
Autors: Rx ()
Datums: 01/03/2009 23:18

Visticamāk jātīra vai jāmaina apkures cirkulācijas sūknis. Tāda problēma parādās , jo pēc montāžas sārņi uzklājās uz cirkulācijas sūkņa un stipri bremzē to. Pārbaudīt to var sekojoši: Atskrūvē ar skrūvgriezi uz sūkņa lielo skrūvi, (mazliet pilēs ūdens...) un skatās, vai tas griežās. Ja nē, tad pagriež ar skrūvgriezi asi. Ja tas uzsāk griezties, tad tīrīšanas vai maiņas vaina. Ja stipri ieķīlājies- pamatā tikai nomaiņa (vienai buksei tīrīšanas laikā netiek klāt...). Sūknis tehniski tiek apstādināts, kad ņem silto ūdeni no krāna. Kad vairs neņem silto ūdeni- atkal sūknim jāgriežās. Tad arī šajos momentos tas var nesākt griezties.

Re: Problēmas ar Junkers Eurostar
Autors: soseds2 ()
Datums: 01/03/2009 23:42

Arī domāju, ka sūknis!

Re: Problēmas ar Junkers Eurostar
Autors: z ()
Datums: 02/03/2009 04:01

Eurostar sērijas katliem pie ieķīlējuša sūkņa 10 minūtēs nodeg vadības plate.
jāskatās filtrs pirms sūkņa, ja to nav iebūvējuši, tad ietaupīto piecīti desmitkārtējā apjomā iekasējam no vainīgā un ziedojam katlā iebūvētā trīsgaitnieka remontam.

Re: Problēmas ar Junkers Eurostar
Autors: pauljukas ()
Datums: 02/03/2009 11:01

Neesmu tieši Junkers pārzinātājs, bet vai tad kombinētajam eurostaram trīsgaitnieks ir?? Kaut kā neatceros ka būtu redzējis..

Re: Problēmas ar Junkers Eurostar
Autors: Rx ()
Datums: 02/03/2009 11:32

Manam ZWE 24-4 MFK pie sūkņa noķīlāšanās nekas nesadega. Stop un viss. Pats sūknis karsts. Vienreiz tīrīja, cik nu tika klāt buksēm. Gadu gāja, tad atkal stop. Glābu situāciju ar skrūvgriezi- iekustina un atkal iet. (Tas "stop" rodās, kad ilgāk tecina karsto ūdeni un apkures sūknis stāv, sistēma atdziest...). Nomainīju pret jaunu- VISS OK.(Starp citu, mandomāt filtrs ar caurumiņiem nepalīdz: Sistēma, kas taisīta ar vara vaurulēm, tiek lodēta, un lieto Flusu sr alvas pulveri. Tas tad arī ceļo pa sistēmu un lēni pievalcējas- uzsēžas uz buksēm. Tas ir- bukses pārklājas ar alvu, ko tikai mehāniski var noņemt. Un tā kā otrajai buksei klāt tiek tikai speci...tad labāk mainīt sūkni.

Re: Problēmas ar Junkers Eurostar
Autors: z ()
Datums: 02/03/2009 22:45

sory pauljukas, pārslēdzējs šiem tikai boilera slēguma katliem.
Rx lai specs izjauktu sūkņa ūdens daļu Grundfosam 4 skrūves, bet Vilo tikai divas. JEBKURU jaunizbūvētu cauruļvadu sistēmu attīra no montāžas atkritumiem: gāzesvadus izpūš ar saspiesto gaisu, apkures sistēmas skalo ar ūdeni. Ja neievēro tehnoloģijas, sekas ir paredzamas.

Re: Problēmas ar Junkers Eurostar
Autors: gg ()
Datums: 03/03/2009 09:07

Labdien!
Es domāju ka iespejami divi varianti: vai nu sūknis ieķīlējis, vai arī ir pienacis laiks mainīt ūdens siltummaini.Jo , ja ir sliktas kvalitātes ienākošais ūdens, siltummainis aizaug 2-3 gados, dazreiz pat ātrāk.Jaizsauc speciālists.

Re: Problēmas ar Junkers Eurostar
Autors: Rx ()
Datums: 03/03/2009 11:45

Z: Skrūves jau nav problēma, bet tad kad atskrūvē, otrai buksei netiek klāt. Junkers servisa meistars čakarēja, eļļoja, slīpēja kā mācāja, bet: Tas netīrums nav mazgājams. Tikai mehāniski noslīpējams. Tas meistars to nemācēja....

Re: Problēmas ar Junkers Eurostar
Autors: gg ()
Datums: 03/03/2009 14:21

Ir normali meistari, kas necakarejas.Tur nav nekadu sarezgitību paskatities sukni, vai parbaudīt siltumaini.29174230

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.