UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Līdzīga tēma par radiatoriem, kas dažādi sasilst
Autors: Krancis smirdīgais ()
Datums: 02/03/2009 15:16

Mam tāpat kā citiem nodarbina jautājums par readiatoriem, kas dažādis sasilst (karstāks augšā pie ievada un augstāks- apakšā pie izvada.
Esmu viņus atgaisojis sākot no tālākā radiatora līdz baltajām pelītēm. Pēc tam ar atpakaļgaitas skrūvi balansējis, lai tie kas silst niknāk, nesilst tik nikni bet atdod to siltumu tiem, kas silst švaki. Esmu regulējis kopējo stāvvada atpakaļgaitu, gan 1 gan 2 stāvam. (Man ir privātmāja ar Wiessmann pagrabā un 2 stāviem virs tā).

It kā viss ir vairāk vai mazāk OK, bet:
- 2 stāvā radiatori ir daudz augstāki kā pirmajā. Ja es nogriezīšu 1. stāva atpakaļgaitu, daļa siltuma aizplūdīs uz 2 stāvu, bet tad tie daži radiatori, kuri 1 stāvā knapi remdeni uzsilst- apklusīs pavisam. Kā man tagad būt?
- Kā ar cirkulācijas sūkni? Varbūt tiešām jaudīgāku ielikt? Ko tas man dos no izmaksu viedokļa? Kā var zināt, ka cirkulācija švaka? Vispār man tam katlam ir istabā termosensors, kas mēra apk. temperatūru un tad vēl programma, kad tas ieslēdzas uz augsto temperatūru ( no rīta un vakarā) un kad uz zemo (pa dienu un naktī). Kad tas ieslēdzas no rīta un es vēl guļu 2 stāvā, tajā mirklī var dzirdēt to, ka sāk cirkulēt ūdens- it kā kāds no tējkannas ūdeni krūzē lietu,- nu tā ar ļoti švaku spiedienu. Vai tas =OK?
- Un vēl visi saka, ka baigi kruta ka katla temp. sensors ārā stāv un ja Ziemelis atnāk tad katls diktāk darbojas. Bet man stāv iekšā, un ja sals stingrāks, māja atdziest, ko tas sensors arī uzķer un ieslēdz katlu. Kur tad loģika, ka tas ārējais sensors ir labāks?

Re: Līdzīga tēma par radiatoriem, kas dažādi sasilst
Autors: Rol ()
Datums: 02/03/2009 16:24

Man sensors ārā. Nekā laba tur neredzu. Kad ziemelis uznāk, mājā paliek auksti, jo vēju jau šis nemēra, tikai temperatūru, kura, uzpūšot Ziemelim, nemainās. Kad t ir ap nulli un uzspīd saule, iekšā paliek ļoti karsti, jo sensors ir ziemeļu pusē.

Re: Līdzīga tēma par radiatoriem, kas dažādi sasilst
Autors: pauljukas ()
Datums: 03/03/2009 14:49

Tapēc vajadzīgs arī telpas sensors un termoregulātori..

Re: Līdzīga tēma par radiatoriem, kas dažādi sasilst
Autors: leitis ()
Datums: 03/03/2009 16:16

Man dzīvoklī 3.st 5st mājā, lietuviešu projektā, ir līdzīgi, nomainīju radiatorus, uz no rediatoriem uzliku 22mm vara caurules un vēl 15mm perehodņiku, radiators pilnībā un gandrīz vienmērīgi silts bija tikai tad ,kad ārā bija -20. Tā visu laiku augša ir silta, apakša rendena, bet jāatzīst, tas vairāk ir jūtam 100 un 120 cm radiatoriem, 60cm mazāk.

Re: Līdzīga tēma par radiatoriem, kas dažādi sasilst
Autors: soseds2 ()
Datums: 03/03/2009 20:06

To leitis: Termoregulatori ir uzstadīti? Ja ir, tad jānoņem, lai radiators siltu vienmērīgāk. Viencauruļu sistēmā pieslēgumus var uzstādīt ari pa diagonāli. Ja pieslēgumi ir 22mm kapars, tad slēgposmam-peremičkai jābut vienu izmēru mazākai t.i. 18mm!

Re: Līdzīga tēma par radiatoriem, kas dažādi sasilst
Autors: soseds2 ()
Datums: 03/03/2009 20:08

To krancis s: Paskaties sūkņa ātruma regulēšanu! Varbūt vajag katrā stāvā pa sensoram? :)

Re: Līdzīga tēma par radiatoriem, kas dažādi sasilst
Autors: Rx ()
Datums: 03/03/2009 21:34

Kāpēc Jūs tā uztrauc sasilšana augša vairāk kā apakšā? Jauda radiatoram, ko tas var atdot telpai ir uzrādīta tieši tādam gadījumam 70/50 grādi vai kā līdzīgi. Un ja viss radiators būs 70 grādi- atdeve būs lielāka kā pasē. Ja radiatori pareizi izvēlēti attiecīgā gadījumā, tad kāda problēma? . Ja vēlaties lai viss radiators vienmērīgi silts- palieliniet jaudu sūknim, regulējiet krāsni attiecīgi uz mazāku temperatūru , un viss būs OK, kā vēlaties. Bet tad būs arī blakus problēmas: jaudas liels patēriņš no elektrības, pastiprināta skaņa- sīkšana no radiatora. Kas tad labāk?

Re: Līdzīga tēma par radiatoriem, kas dažādi sasilst
Autors: Krancis smirdīgais ()
Datums: 04/03/2009 17:21

Paldies par atbildi, bet kā var regulēt jaudu sūknim?
varbūt pašu sūkni nomainīt?
Kā var uzzināt vai pie sūkņa ir sietiņš. varbūt tas ir bloķēts.

Re: Līdzīga tēma par radiatoriem, kas dažādi sasilst
Autors: Rx ()
Datums: 04/03/2009 17:39

Jaudas regulācija , ja tā ir, ir ar slēdzīti (3 stāvokļi), pie sūkņa, kuram arī pases datos - uzlīmītē ir jaudu lielumi, watos. Jo lielāku jaudu ieslēdz, jo lielāka ražība. Bet sietiņš ir atsevišķi iemontējams- pamatā to montē ieejā pirms sūkņa. Bet tas ir diezgan rupjš, un sīkumus laiž cauri. Dzirdēts, ka tas arī aizsērē- it sevišķi vecās sitēmās. Tāpēc atskrūvē to (nobloķējot apkures ūdens iztecēšanu abos tā galos). Un iztīra.



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **    **  **     **   *******   ********   ******** 
 **   **   **     **  **     **  **     **     **    
 **  **    **     **  **         **     **     **    
 *****     **     **  ********   ********      **    
 **  **     **   **   **     **  **     **     **    
 **   **     ** **    **     **  **     **     **    
 **    **     ***      *******   ********      **    

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727