UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: Iepriekšējā12
Pašreizējā: 2 no 2
Re: Septiķa tilpuma izvēle
Autors: soseds2 ()
Datums: 16/03/2009 22:20

collshtox ....
P.S. Bet,cik saprotu, šajā diskusijā ir domāts, kā tikt galā paša spēkiem. Autors ir pietiekami rīcībspējīgs un nav potenciālais klients. Šeit ir runa par cilvēku, kurš pats visu atrisinās - gan izraks, gan nobetonēs.

Vai tad es velos ko pardot? Es iesaku cilvekam, ka labak izdarit. Alviss tacu pats var uzstadit savu attirisanas sistemu, tik japalidz izveleties tadu kurai ir sertifikats un kura, atbilst vides aizsardzibas normam. Nevis pasdarinata sistema par kuru vides valsts inspekcija panems pie pakalas.

Re: Septiķa tilpuma izvēle
Autors: collshtox ()
Datums: 17/03/2009 15:14

Labāk, paskaidro, kādēļ Alvim vajag pasmirdināt to šmuci 4 dienas pagalma vidū(puse, jau tāpat, pa taisno aiziet), un tad ieliet infiltrācijas laukā? Kādēļ nenogādāt tūliņ 50 m attālumā?

Kura sistēma nav pašdarināta? Jebkuru izstrādājumu, kāds ir pats darinājis.

Nu, pieņemsim, ka mēs to milzu tilpni uzstādam 50 m attālumā un ar sūkni tur nogādajam substanci. Ja mūsu mērķis ir to masu dabūt zemē, lai bioloģiski pārstrādājas, tad, kādēļ aizkavēt uz 4 dienām šo procesu?

re: collshtox
Autors: Alvisss ()
Datums: 17/03/2009 15:58

Tava ideja ir dalit notekudenus: bez piemaisijumiem (vanna, dusa, izlietnes), pa taisno uz infiltraciju, ar piemaisijumiem (pods) uz mucu pie majas, no kurienes talak tas saturu parsukne fekaliju suknis. Tiesam sada sistema reali darbojas? Domaju vairak to fekaliju sukni. Vai vins spej aizdzit mucas saturu ar piemaisijumiem talak pa 50mm trubu 20-50metru attaluma?!

Re: Septiķa tilpuma izvēle
Autors: soseds2 ()
Datums: 17/03/2009 19:43

Tadel, ka tilpnes un infiltracijas lauka notiek biologiskie procesi, tiek parstradata kanalizacija un procentuali mazak tiek nodarits kaitejums dabai. Visi tacu lieto mazgajamos lidzeklus un kimiju.

Re: Septiķa tilpuma izvēle
Autors: collshtox ()
Datums: 17/03/2009 20:12

Tieši tā. Vanna, duša, izlietnes, ir, faktiski, tīrs ūdens, ja parēķina ūdens tilpuma attiecību, pret piejaukumiem. Man ir viena bedre, kura darbojas jau 50 gadus, un es nezinu, kur viņa atrodas, un arī neuzzināšu. Ir izdevīgi no katra punkta, caur grīdu, izvadīt ūdeņus ārā uz atsevišķu infiltrācijas tilpni (ap 100 l), lai nebūtu telpās tās caurules .


Par sūkni:
viņš ieslēdzas uz 5 sekundēm, kad norauts ūdens tualetē, un, tikpat, kā tukšgaitā, aizsūknē ūdeni. Viņam nav jāatbilst tām prasībām, kuras uzstāda īstiem fekāliju sūkņiem, jo, būtībā, jau viņš sūknē tīru ūdeni ar 0,001 % biomasas piejaukumu, bez nekādām skābēm. Šādā tīrā ūdens vidē, viņa mūžs ir tāds pats, kā dzeramā ūdens akā. Tādēļ arī lieku 50mm caurules, lai sūknim nebūtu nekādas pretestības. Varētu, jau arī pa 20 mm sūknēt pēc sūkņa instrukcijas, bet cauruļu cenu starpība ir nenozīmīga. Ķīniešu sūkņi ir lētu kurpju cenā, un tādai attieksmei arī vajadzētu būt, kā pret lētām kurpēm. Kā defekts, tā jaunu.Gadus 5 jau ies, un 7 Ls gadā nav daudz.
Gadījumam, ja pēc kādām vētrām nebūs elektrība, kādu dienu, jābūt , kautkur, vistālākajā vietā, sausajai tualetei, kura nekad nebūs jāiztukšo. Bet tādos gadījumos arī veclaiku sistēmas nedarbojas, jo nav ūdens.

Re: Septiķa tilpuma izvēle
Autors: soseds2 ()
Datums: 17/03/2009 20:18

Faktiski tirs. Ta jau visiem liekas, bet, tacu, tiek lietoti saimnieciba pulveri, domestos, fairi, hlors uc. kimija. Ja tas nonak grunts udenos?

Re: Septiķa tilpuma izvēle
Autors: soseds2 ()
Datums: 17/03/2009 20:25

Ir ta, ka tas, kas nonak gruntsudenos,agri vai velu nonak gravi un tad upe.Tad kadel rakt bedri un likt sukni? To visu labumu uzreiz var ielaist vieteja gravi vai ezera.

Re: Septiķa tilpuma izvēle
Autors: collshtox ()
Datums: 17/03/2009 21:39

soseds2 Wrote:
-------------------------------------------------------
> Faktiski tirs. Ta jau visiem liekas, bet, tacu,
> tiek lietoti saimnieciba pulveri, domestos, fairi,
> hlors uc. kimija. Ja tas nonak grunts udenos?


Domestos, fērī, hlors u.c. ķīmija nav jālieto, tie ir reklāmas triki, bez jēgas. Jālieto labs veļaspulveris tādā daudzumā, kā rakstīts uz iepakojuma. Kādi 10 mililitri. Pēc 4 skalošanām, tur ir tīrs ūdens. Ko tad tas dos, ja to uz dažām dienām aizturēs lielā mucā? Un kopā ar bioloģiskajiem ūdeņiem? Tad jau bioloģiskie iekonservēsies, ja pulveris likts par daudz.

Nav loģikas bioloģiskajiem jaukt klāt veļasmašīnas ūdeņus. Un, labāk, likt mazāk pulveri, nekā rakstīts rekomendācijās, bet mazgāt ar siltuma un liela ūdens daudzuma efektu.


Iet uz lapu: Iepriekšējā12
Pašreizējā: 2 no 2


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  **    **  **    **  **    **  **    ** 
 **     **  ***   **  **   **   ***   **  **   **  
 **     **  ****  **  **  **    ****  **  **  **   
 *********  ** ** **  *****     ** ** **  *****    
 **     **  **  ****  **  **    **  ****  **  **   
 **     **  **   ***  **   **   **   ***  **   **  
 **     **  **    **  **    **  **    **  **    ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727