UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: Iepriekšējā12
Pašreizējā: 2 no 2
Re: Jānomaina apkure
Autors: kasparic ()
Datums: 16/03/2009 18:00

Skaidrs...
būs ko papētīt. ( fosilo kurināmo atmetam )

Re: Jānomaina apkure
Autors: z ()
Datums: 16/03/2009 18:17

soseds2 pirms runāt par tēmu, vajag papētīt statistiku: 80% gazes apkures katlu Latvija ir Junkers, attiecīgi arī Junkers mācību kombināts ir apmācījis vairāk kā pus tūkstoti speciālistu...
ko Junkeram pretī var likt Baxi, kuram uz katru Junkera izsniegto sertifikātu sanāks nepilns pārdotais katls un kā šobrīd ar servisu, pēc vienīgā speciālista aiziešanas pensijā, to domāju pateiks jebkurš Baxi katla saimnieks...
jebkuram katlu brendam ir savi mersedesi un savi opeļi, ne velti cenas starpība starp lēto un dārgo katlu ir tik liela.
Bet ja kāds centīsies kvalitātes ziņā salīdzināt lēto junkeru par 400 ls ar HL sērijas Baxi par 2500 ls, es apšaubīšu viņa veselo saprātu...

Re: Jānomaina apkure
Autors: soseds2 ()
Datums: 16/03/2009 18:39

Neviens pensija nav aizgajis, vajag paintereseties..!

Re: Jānomaina apkure
Autors: andris123456 ()
Datums: 16/03/2009 20:20

Jautājums ir par naudu ....
Ja negribi lielas investīcijas , un pēc tam lielus rēķinus - nomaini esošajam vecajam katlam durtiņas un uzliec granulu degli - būs automātiska apkure. Sākotnējās izmaksas ~ 1500 LVL. Pēc tam katru mēnesi - tik - cik siltu māju gribēsi- domāju ne vairāk par 100LVL/mēn. Kurināmais vietējais - konkurence tagad - milzīga. Un neērtības - apmēram 1 x nedēļā vai reizi pa divām nedēļām iztīrīt katlu un iebērt granulas tvertnē. Palasi komentārus par šo tehnoloģiju - te to ir daudz ...

Iespējams pie katla var vēl uzlikt cirkulācijas sūkni ( ja nav jau uzlikts ) un pie radiatoriem - automātiskos regulēšanas vārstus.

Re: Jānomaina apkure
Autors: z ()
Datums: 16/03/2009 20:32

Un tas ir vienīgais arguments, ar ko spēj aizstāvēt Baxi? Žēl gan...
Viens zvans ar jauna apkalpotāja meklēšanu varētu būt kļūda, pāris vēl pieskaitītu pie sagadīšanās, bet ja kops apkures sezonas uzsākšanas tādi zvani tikai pieaug, tad zini, ka normāls biznesmenis painteresēsies, kāpēc un cik liela niša piepeši uzrodas viņa darbības lauciņā.
p.s. pie mums strādā katlu speciālists, kam Baxi sertifikāts ir jau no 2004 gada un viņš nebija vienīgais, ko uzklausījām, pirms izlēmām tomēr neiekļaut Baxi marku apkalpojamo katlu sarakstā.

gg
...lai ar kādas antipātijas vai personīgie aizspriedumi man varētu būt pret SIA JANA, bet runasvīr par itāļiem, gribētu mazliet iebilst: pasaules gāzes rūpniecībā Itālijai diemžēl pieder līderpozīcijas un Itālijā ražoto gazes apkures katlu kvalitāte un izpildījums ir krietni augstāks kā Junkers Turcijas vai Viessmann Polijas rūpnīcās.
Diemžēl starp Eiropā pārdotajiem apkures katliem Baxi daļa ir krietni lielākā kā Junkers, Viessman un Buderus kopā ņemot.

Re: Jānomaina apkure
Autors: soseds2 ()
Datums: 17/03/2009 20:11

Nezinu, kads jums sakars ar "Jana", bet neko ipasi labu par viniem teikt nevaru, serviss nav nekads labais. Baxi katlus gan vini tirgo. Bet tos tirgo ari vel citas firmas un pat interneta veikali.

Re: Jānomaina apkure
Autors: z ()
Datums: 17/03/2009 20:55

SIA Jana ir oficiālais Baxi pārstāvis Latvijā un visi tālākpārdevēji ieskaitot internetveikalus visus katlus ņem caur tiem. Līdz ar to garantija un rezervesdaļas Latvijā pēcgarantijas periodā tikai caur viņiem.

soseds2 Tu informāciju par gāzes apkures katliem saņem labākajā gadījumā no nekompetenta padevēja, es ar gāzes apkures iekārtām nodarbojos jau 25 gadus...

Re: Jānomaina apkure
Autors: soseds2 ()
Datums: 17/03/2009 21:08

Tad kurs labakais kvalitates zina no Latvija dabunamiem gazes katliem?

Re: Jānomaina apkure
Autors: aaaa ()
Datums: 17/03/2009 21:37

Par citiem nezinu, bet dzīvoklī, kurā dzīvoju, bija Junkers katls - likts laikam kādus gadus 12 atpakaļ. Pirms gada viņš saplīsa - neatgriezeniski - elektronika noklājās. Līdz tam 12 gadus imais nošancēja un neviens viņam pirkstu klāt nelika. Strādāja tikai uz apkuri, bez ūdens sagatavošanas. Laikam jau tāpēc, ka bija vēl vecā kaluma - Made in Germany. ja iekārta bez apkalpošanas iet 12 gadus - nemaz nav slikts rādītājs. Vācijā ļoti daudziem ir Vaillant katli, cik tā vizuāli esmu redzējis - stipri izplatītāk kā citas firmas, bet tā, protams, varētu būt sagadīšanās. Īstenībā visi viņi ir labi un tas būtu pilnīgs stulbums pirkt katlu par 2500 Ls, ja var nopirkt par 400 Ls, tikai tādēļ, ka vienam lampiņas un Swarowski kristāliņu sirsniņas virsū. Un runa ir par diviem respektablu R-eiropas firmu produktiem, nevis Made in PRC.

Re: Jānomaina apkure
Autors: z ()
Datums: 17/03/2009 22:20

Jebkurš Latvijā nopērkamais gāzes apkures katls būs gana kvalitatīvs, ja apkures sistēma būs uzbūvēta atbilstoši katla darbībai visoptimālākajā režīmā, sistēma tiks uzpildīta ar izgatavotāja rekomendēto siltumnesēja šķidrumu, sanitārajām vajadzībām uzsildāmais ūdens atbildīs rekomendējamajam ūdens ķīmiskajam sastāvam, ar nepieciešamo spiedienu un caurplūdi, elektrotīkls nodrošinās nepieciešamo spriegumu bez svārstībām, gāzes pieslēgums nodrošinās nepieciešamo gāzes daudzumu ar vajadzīgo spiedienu un atbilstošo kvalitāti.

Iet uz lapu: Iepriekšējā12
Pašreizējā: 2 no 2


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **    **  **      **  ********   **    **  **     ** 
 **   **   **  **  **  **     **  ***   **   **   **  
 **  **    **  **  **  **     **  ****  **    ** **   
 *****     **  **  **  ********   ** ** **     ***    
 **  **    **  **  **  **         **  ****    ** **   
 **   **   **  **  **  **         **   ***   **   **  
 **    **   ***  ***   **         **    **  **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727