UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Va parastās dzelzs trubas dziļurbumam ir OK?
Autors: aviators ()
Datums: 20/03/2009 09:16

Man paredzēts ieurbt dziļurbumu, jo spice manā gadījumā neder (mālains). Tā kā tie ir 50m, tad loģiski rodas jautājums, vai maz ir vērts tērēt tos 10Ls vairāk par metru nerūsējošā tērauda caurules, ja melnā arī it kā bez problēmām tiktat labi var kalpot 50gadus un vairāk. Loģiski domājot, tur apakšā nekāda skābekļa nav un līdz ar to nav kam rūsēt. Arī dzelzs piemaisījumiem īsti nav kur rasties, ir taču ūdens caurplūde(to urbumu taču paredzēts lietot)un tā truba nav cukurs, kas izkūst ūdenī. Šobrīd galīgi negribētos tērēt papildus tos vairākus simtus latu par nerūsējošā tērauda cauruli, ja būtu daudz maz drošs, ka nekāda īpaša lietošanas atšķirība nav.

Ļoti gribētu dzirdēt profu atziņas par šo tēmu. Ir dzirdēti stāsti, kur izvelk veco dzelzs trubu, bet tā ir perfekta, kaut atpakaļ no jauna liec, tikai tik, cik virszemes gals norūsējis.

Re: Va parastās dzelzs trubas dziļurbumam ir OK?
Autors: soseds2 ()
Datums: 20/03/2009 20:58

Neesmu saistits ar dzilurbumiem,vairak ar santehniku, bet tas melna metala caurules, kuras lietoja gadus 30 atpakal bija daudz nekvalitativakas, ka musdienu. Neredzu iemeslu, kadel nevaretu izmantot melnas finansialu apsverumu pec.

Re: Va parastās dzelzs trubas dziļurbumam ir OK?
Autors: Naurix ()
Datums: 20/03/2009 21:19

nav vajadziigas taas neruseejoshaas. droshi liec melnaas

Re: Va parastās dzelzs trubas dziļurbumam ir OK?
Autors: aviators ()
Datums: 21/03/2009 15:10

Nu principā arī man tā likās. Vēl jau var drošībai tos pāris pēdējos metrus līdz virszemei pārklāt ar kādu epo tipa klājumu, tad jau manam mūžam pietiks. Paldies par atbildēm.

Re: Va parastās dzelzs trubas dziļurbumam ir OK?
Autors: Naurix ()
Datums: 23/03/2009 07:48

buus baigi jaarokaas lai nokraasotu tos metrus!

Re: Va parastās dzelzs trubas dziļurbumam ir OK?
Autors: Ambrosio ()
Datums: 23/03/2009 08:58

Vai savienojumi parastām un nerūsējošam caurulēm ir vienādi? Ja jā, tad urbējiem vienkārši var paprasīt, lai pēdejo(s) posmus uztaisa no nerūsejošām caurulēm.

Re: Va parastās dzelzs trubas dziļurbumam ir OK?
Autors: nospam ()
Datums: 23/03/2009 09:54

Nu bet tak kāda starpība, kas tev tur augšējos posmos darīsies? Sūknis tik un tā atradīsies dziļāk par kādiem 10 metriem. Un tās trubas ir BIEZAS, domāju ka paies savi 200 gadi kamēr viņas izrūsēs, drīzāk es teiktu ka aizaugs ar kaļķi nekā sarūsēs.

Re: Va parastās dzelzs trubas dziļurbumam ir OK?
Autors: forward28 ()
Datums: 23/03/2009 11:04

Sveiki visiem!
Piedava taisit dzilurbumu ar plastmasa trubam.
Vai kads dzirdejis par tadiem brinumiem un cik tas ir drosi?
Atkskiriba kadi 10 ls/m salidzinajuma ar dzelzs trubam...
ieprieks pateicos!

Re: Va parastās dzelzs trubas dziļurbumam ir OK?
Autors: nospam ()
Datums: 23/03/2009 13:05

forward28, es personīgi neņemtu. Es labāk turos pie pārbaudītām vērtībām.
Vienreiz urbējiem jautāju par tām plastmasas trubām, viņi savieba sejas un teica, ka liela iespējamība noraut vītnes un kaut ko salauzt laizhot tās trubas zemē. Tas it kā uz tevi kā pasūtītāju neattiecas, ja esi vienojie par konkrētu cenu. Tomēr neveiksmes gadījumā domāju, ka strīds par to kurš maksās var palikt aktuāls.

dzelzs trubas dziļurbums
Autors: VitaliXX ()
Datums: 23/03/2009 17:07

Kompānija veic artēzisko aku urbšanu mūsu rīcībā ir 2 urbšanas agregāti URB 2A2 Hutte 605. Ar šādas tehnikas palīdzību iespējams ierīkot gan urbumus ar dažu desmitu metru dziļumu, gan urbumus, kuru dziļums sniedzas līdz 300 metriem.
Konsultējam un pieņemam pasūtījumus atkarībā no klienta vēlmēm, kā arī vajadzībām, kādām tiks izmantots pazemes ūdens, urbuma aprīkojumā ir iespējams izmantot nerūsējošā tērauda, melnā tērauda un polietilēna
apvalkcaurules. Ja ir interese klientam kāds izskatīsies viņa urbums sastādam griezumu pirms urbjam nosakam precīzu urbuma dziļumu, konsultējam gruntsizpētes jautājumos. Ātra pieeja nevainojama kvalitāte + garantija
Pēc urbuma ierīkošanas tiek noteikti urbuma hidroģeoloģiskie parametri – statiskais un dinamiskais līmenis, kā arī rekomendējamajā ekspluatācijas deva.
Mēs dodam savam darbam trīs gadu garantiju.

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.