UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
gazes apkure plus malka
Autors: blefs ()
Datums: 30/03/2009 14:00

Labdien.Gadus 3 atpakal iebuveju skidras gazes apkuri.Katls WIESMAN.Visuma nekada vaina,tikai tas gazes cenas un krize liek apdomat par alternativu.Ar prieku uzzinatu par iespejam paraleli gazei kurinat malku neizsledzot gazes katlu.Tas ir-vakara iekurinu malkas katlu un pec ta izkuresanas un temperaturas nokrisanas iesledzas gaze.Lasiju par leisu RUDESTU.Tas 20kw radas butu piemerots.Varbut kads varetu ko ieteikt,protams, ja mana ideja neliekas absurda.Maja nosiltinata,2stavi,ap 170kv.m. apkurinama platiba.Paldies.

Re: gazes apkure plus malka
Autors: raiviss ()
Datums: 30/03/2009 15:18

Man ir līdzīga situācija – apkurināmā platība 160m2, gāzes katls, māja vidēji silta un visai liels rēķins par gāzi – aptuveni 1000Ls gadā.
Daudzi man ieteiks māju papildu siltināt un es piekritīšu ka tas ir nepieciešams, bet ja runājam par VISEFEKTĪVĀKO risinājumu kā samazināt izmaksas tūlīt, tad malkas apkure būs stabils līderis.
Kaut vai var parēķināt šeit:
[www.omulis.lv]
Esmu rēķinājis vairākas reizes dažādos veidos un malkas apkure sanāk ~3X lētāka par gāzes apkuri, neatkarīgi no mājas siltuma zudumiem. Tagad parēķināsim, ja māju siltinot, ar ievērojamu investīciju varam iegūt ~30% ietaupījumu, bet uzstādot malkas katlu – 70% ekonomiju, tad risinājums izskatās efektīvs.

Rezultātā esmu izvēlējies risinājumu – 30kW čuguna malkas katls + siltuma akumulators 1.4m3 + daļēja automātika. Es ceru ar šādu risinājumu izspiest 1 kurināšanas reizi dienā, jo radiatori ir pietiekami lieli un es varu atļauties radiatoros turēt 40-45 C temperatūru. Sistēmu pašlaik konstruēju paša spēkiem, pēc šajā forumā atrodamās un internetā atrodamās informācijas. Paldies Rx un citiem aktīvākajiem padomu devējiem šajā forumā 

Re: gazes apkure plus malka
Autors: piro ()
Datums: 03/06/2009 21:55

Man ir uzlikts Somu Jaspi kombinētais katls, esmu ļoti apmierināts. Kombinācijas ir iespējamas cietais/gāze/elektrība vai cietais/dīzelis/elektrība. Elek'trība ir tikai avārijas variants. Par cik dabas gāze nav pieejama, tad man ir kombinācija cietais/dīzelis. Kad esmu mājās kurinu ar cieto, bet kad prom vai pa nakti (kad cietais beidz savu darbību) iet dīzelis. Vienkārši super. Kad liku, tieši domāju, ja nebūs nauda dīzelim vismaz pēdējo tabureti varēšu sadedzināt :)) bet ja tikai dīzelis un algu nogriezh, tad ir dir.... :))

Re: gazes apkure plus malka
Autors: pauljukas ()
Datums: 03/06/2009 22:24

Ar tādu daudzumu ko šādi kombinētie katli noēd dīzeli patiešām varētu drīz tam pietrūkt nauda. Un tad var īsteni novērtēt to ka var kurināt arī ar malku! :D

Re: gazes apkure plus malka
Autors: piro ()
Datums: 04/06/2009 17:04

Tikai nevajag par to degvielas daudzumu, teeree tieshi tik pat daudz cik citi degvielas katli.

Re: gazes apkure plus malka
Autors: pauljukas ()
Datums: 04/06/2009 23:43

Tikai nevajag. Nedomāju, ka Tev ir bijis tajā pašā vietā uzstādīts arī cits tīrais dīzeļkatls, lai varētu teikt pretējo. Vairākiem klientiem esmu nomainījis kombinētos katlus un esmu dzirdējis atziņas par patēriņa samazināšanos.
Spriežu tikai pēc reāliem piemēriem nevis kaut kādām teorijām utt.



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
  *******   **        ********  **    **  **     ** 
 **     **  **        **        **   **    **   **  
        **  **        **        **  **      ** **   
  *******   **        ******    *****        ***    
        **  **        **        **  **      ** **   
 **     **  **        **        **   **    **   **  
  *******   ********  **        **    **  **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727