UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Pašreizējā: 3 no 4
Re: Vai te ir kads katlinieks, kam nav zeel padoma?
Autors: z ()
Datums: 05/04/2009 21:14

Pašlaik cepies tikai tu, pirms rādīt tirgotāja reklāmas prospektu leišu mēle, vajadzēja arī ar Lietuvas Valodu likumu iepazīties, tad zinātu kāpēc tur rakstīts modulo, bet krievzemes reklāmā šādu tekstu salasīt nespēj?

LUNA Combi - это удачная комбинация котла LUNA 1.310 Fi MV и бойлера COMBI 80
tas ka šo modeli komplektē ar dažādiem katliem, nevienam nav noslēpums, tikai te kādam liekas nesaprotami kāpēc katli, kas paredzēti dienvidiem ar kaut ko atšķiras no ziemeļu reģionam paredzētajiem.

un mani vismazāk interesē ko kāds ar lodīšu pildspalvu uz papīrīša uzrakstījis, man pietiek ar to ka zinu: Latvijas teritorijā pārdotie Baxi apkures katli Luna HT 1.280 tika nokomplektēti ar LUNA 1.310 Fi MV, kuros tika izmainītas degļu dīzes, tā nodrošinot efektīvāku siltā ūdens sagatavošanu.

labi, pietiks tērēt muļķībām laiku, tāpat redzu, kā ar domāšanu sokas tirgotāju reklāmas lapu apmeklētājam...

Re: Vai te ir kads katlinieks, kam nav zeel padoma?
Autors: a ()
Datums: 05/04/2009 21:29

Nu interesanti, tu ar savu uzstajibu pieradit, ka baigi orientejies katlos esi mani ieintrigejis.

:D

It ipasi tas attiecas uz

''un mani vismazāk interesē ko kāds ar lodīšu pildspalvu uz papīrīša uzrakstījis, man pietiek ar to ka zinu: Latvijas teritorijā pārdotie Baxi apkures katli Luna HT 1.280 tika nokomplektēti ar LUNA 1.310 Fi MV, kuros tika izmainītas degļu dīzes, tā nodrošinot efektīvāku siltā ūdens sagatavošanu.''

Ja ta izraditos taisniba, tad man uz rokas ir dokuments, kur ir rakstits pretejais.Un ja ta ir taisniba, kas attiecas ari uz sia ''Jana'', kuri butu tirgojusi sadus modificetus katlus, tad faktiski ir notikusi pirceja maldinasana.
Prece neatbilst dokumentiem.Tas principa varetu but Janas stilaa.
Tacu dodot darbu juristiem, te viniem varetu sanakt laba haltura, ka ari PTACam darbins.

Interesanti.Tacu tas jau vairs tik tiesam neattiecas uz tevi, ja vien neesi Janis no Janas.

Re: Vai te ir kads katlinieks, kam nav zeel padoma?
Autors: z ()
Datums: 06/04/2009 01:19

Es pietiekami labi orientējos gāzes katlos, lai saprast to, ka tev neatrodamais parametrs ir pieminēts tikai Baxi kondensācijas katlu aprakstā.
Lai ar kā es centos izdabūt informāciju par tavu katlu, vairāk par to ka viņam ir nepilni 30 kw un Siemens plate, tu neatbildēji.
Zem Luna HT 1.280 Baxi mājaslapā var atrast gan kondensācijas katlu, gan moduli, kurā atrodas boilers un katls. Nu atzīsti tak beidzot ka Baxi nav slepenas informācijas par katliem, ir tikai cilvēki, kas ignorējot meklēšanā vajadzīgos parametrus to nespēj atrast.
Vai ar tu Janai samaksāji par kondensācijas katlu un tagad atklājas ka tur ir parastais?
Vai ar tev ir KONDENSĀCIJAS katls?
KO ĪSTI PIRKI UN KAS IR NOPIRCIES?
cenas starpība tomēr ap štuku

pačuksti tā klusiņām, uz paneļa elektroniskais displejs vai kādas desmit indikacijas lampiņas?

Re: Vai te ir kads katlinieks, kam nav zeel padoma?
Autors: a ()
Datums: 06/04/2009 10:11

Nezinu ka sobrid ir ar informacijas slepenosanu, tacu tad kad velejos to atrast - brivi pieejama interneta ta nebija.Es to nopirku papira forma no viena katlu meistara.Saubos, ka ari tagad ta kautkur ta brivi meetaatos, jo tad vienai dalai katlinieku pazustu biznesa haltuuras.

Protams, ka man ir kondensacijas katls.Kapec tad tavuprat es te tincinaju pec parametra H657? Ka tavuprat, bez displeja uz kautkadam diodem es varetu atrast tadus parametrus, tos neredzot?Galu gala kondensacijas katliem ir kondensacijas noplude kanalizacija un absoluti cita veida skurstenja izbuuve, ka ''parastiem'' katliem.

Bet ne par to.

Ja vari man atbildet sobrid tikai uz vienu jautajumu, busu pateicigs.
Ka uz atru roku (kura vieta katlam fiziski to var redzet) var pateikt ka tas ir 1.310 Fi MV vai 1.280 ? Man si informacija tik tiesam ieintrigeja, ko tu pastastiji par modificetajiem katliem LV tirgum.

Re: Vai te ir kads katlinieks, kam nav zeel padoma?
Autors: z ()
Datums: 06/04/2009 12:57

Katlam iekšpusē jābūt mazai uzlīmītei uz kuras ir minēti katla parametri, ja pie katla jaudas uz uzlīmītes kā max lietderīgā jauda minēti 28,9 kw, tad bāzes modulis ir 1.280, ja blakus būs rindiņa ar max siltumjaudu 31,4 kw, tad bāzes modulis ir 1.310. Vienīgā atšķirība starp 1.240; 1.280; 1.310 un 1.330 ir max iespējamā siltumjauda. No rūpnīcas minētā maksimuma samazinot ieregulējumus varam iegūt kaut 1.120, bet uz augšu virs norādītās max nav iespējams tikt.
parasti uzlīme atrodas uz aizmugures vāka aiz gāzes armatūras vai uz sāna no iekšpuses. Uz uzlīmes ir katla rūpnīcas sērijas numurs, kuru katla ieregulētājam vajadzēja ierakstīt garantijas talonā, tāpat iedarbināšanas protokolā iedarbinātājs ieraksta savu ieregulēto jaudu. Tas arī finālā būs reālais tava katla jaudas cipars. Ja iedarbināšanas protokolā ierakstītais cipars ir mazāks par rūpnīcas norādīto maksimumu, paliek iespēja vajadzības gadījumā jaudu vēl pacelt.
Kondensācijas katla max jaudas ierobežojumi uz saimnieku gan būtiski neattiecas, galvenā nozīme uz saimnieka maka saturu slēpjās ieregulējumos pēc dūmgāzu sastāva, tur pie nepareiza ieregulējuma līdz pat 50% nesadegušas gāzes var vienkārši izskriet caur skursteni.

Re: Vai te ir kads katlinieks, kam nav zeel padoma?
Autors: a ()
Datums: 06/04/2009 20:30

Ta ka biski aizravos ar so teemu,
tad atskruveju vaaku un izpeetiju sekojoso - ir uzliime uz plastmasas, kas nosedz vadibas bloku.Uz taa rakstits Luna HT 1.280
un paterejamas elektroenergijas jauda - 155W.Katla aizmuguree nekadu uzlimju nav.

Uz priekseja plastmasas panelja rakstits, jau sen manis minetais Luna HT 1.280.

Tatad secinajumi :

Vai nu es neesmu atradis mistiskas norades par katla modifikaciju, vai ari tu tomer busi kludijies par so katlu modificesanu LV tirgum, vai sia ''Jana'' butu modificetajiem katliem parlimejusi visas nakleikas.

Re: Vai te ir kads katlinieks, kam nav zeel padoma?
Autors: z ()
Datums: 07/04/2009 09:59

Nāksies laikam atzīties melošanā...
pārraku visu arhīvu un atradu vienu Janas piedāvājumu uz 2006 gadu:
Mums pārdošana ekskluzīvs BAXI kondensācijas katls LUNA HT MODULO Jauda 28kW komplektā ar boileri, siltā ūdens sagatavošana 550l/30 minūtēs cena 1625,44ls

Tajā pašā laikā no Baxi pārstāvniecības Krievijā saņemot kārtējos jaunumus atrodam ierakstu:
14/12/2005
Исправлены ошибки и заменено название в инструкции по присоединению бойлера Combi к котлу LUNA 1.310 Fi MV

Vai pie tās uzlīmes Luna HT 1.280. bija arī sērijas numurs? apmēram tāds: HSB636283002-4? Kaut kādu papildus informāciju par katlu varam iegūt tikai no numura.

Re: Vai te ir kads katlinieks, kam nav zeel padoma?
Autors: a ()
Datums: 07/04/2009 18:55

HSB435283002

Re: Vai te ir kads katlinieks, kam nav zeel padoma?
Autors: z ()
Datums: 07/04/2009 21:42

2004 gada 35 nedēļā pametis konveijeru komplektēts ar gāzes armatūru SIEMENS VDU 11.A 120009 un vadības plati PRINTED CIRCUIT BOARD SIEMENS LMU 5
Katls LUNA HT 1.280 28kW
no 2005 gada 7 nedēļas uz šiem katliem ir cita gāzes armatūra: SIT 848 SIGMA kuru komandē cita plate: SIEMENS LMU 54 DC-SIT GV.
Uz 3.2008 katls vēl no pārdošanas programmas nebija izņemts. Jaunākas info man nav.

Re: Vai te ir kads katlinieks, kam nav zeel padoma?
Autors: a ()
Datums: 07/04/2009 22:31

Nu par katlu, redzi man ir taisniba.
Ko tad tagad teiksi par tam modifikacijam?

Sis kautka buus izsprucis cauri :D

Par pardosanas programmu jums tur ari interesanti , jo kops 2007. gada tas jau atrodas mana maja.Pirkts par 1920 Ls, - ta vismaz redzu celtnieku taamee.
Attieciba par vadibas platem atlausos velreiz izspljaut kadu ''neprofesionalu'' viedokli.Tas vadibas plates atskiras tikai ar to, ka jo jaunakas, jo vairakos katlos tas ir pielietojamas.Gluzi tapat ka velas masinas - dazam vienkarsi atliek parspraust jumperus un iegustam modeli, kas pirceja izpratne ir krutaks, un lepni attelo uz korpusa vel kadu burtinju vai indeksu.
Ir tacu jamak pardot vienus un tos pasus motorus un tvertnes dazadu segmentu pircejiem.


Visbeidzot, neapvainojies - bet atzisti, ka vieglak butu bijis, ja vienkarsi sakuma butu pastastijis, lai izvelos to H657 parametru un paskaidrojis kautko par temperaturas amplitudu, ko sis parametrs nodrosina.Vel labak, ja butu kautko vel pastastijis par tam bakterijam (ja zini).Nebija tacu nepieciesama si visa izmeklesana, jo tu tacu lieliski zini, ka minetais parametrs ir viens un tas pats VISIEM katliem saja serijaa!Vel jo vairak, ja tev ir darisana ar siem produktiem.

Un galu gala izmeklesanas rezultati pat nesniedz apstiprinajumu apgalvojumam par 31kw katliem, kuri ir tikai Latvijas tirgum.

Vai ne taa?

Pašreizējā: 3 no 4


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********   *******   ********   **     **  **        
 **    **  **     **  **     **   **   **   **    **  
     **    **         **     **    ** **    **    **  
    **     ********   **     **     ***     **    **  
   **      **     **  **     **    ** **    ********* 
   **      **     **  **     **   **   **         **  
   **       *******   ********   **     **        **  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727