UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Pašreizējā: 4 no 5
Re: Kā maksāt par siltumu līdz 70% mazākus rēķinus?
Autors: z ()
Datums: 22/04/2009 19:51

ekoprojekti Wrote:
-------------------------------------------------------
> Neviens nevienu nesubsidēs. Vēlreiz uzsvēršu,
> kad, katrs dzīvoklis maksā tikai par reāli
> patērēto siltumenerģiju. Tiem kam bija auksti,
> būs auksti, bet ir iespēja maksāt mazāk.
> Dzīvokļos kuros logi ziemā jātur vaļā, tagad
> ir iespēja noregulēt sev vēlamo temp.
> dzīvoklī un neturēt logus vaļā, bet maksāt
> mazāk, ko pirms tam nedarija, jo nebija stimuls
> ekonomēt. Rēķinu taču piestādīja pēc m2,
> nevis pēc reāli izmantotās enerģijas. Par
> ūdeni (+mistiski ūdens zudumi) un elektrību
> Jūs taču maksājiet pēc skaitītāja.



laikam jau šo būs rakstījis Leo, nevis tu? ar ko tad taisies uzskaitīt reāli patērēto siltumenerģiju? Pagaidām mūsu valstī kā komercuzskaites mezgli ir jāizvēlas no konkrēta sertificēto verķu saraksta, ja viņš nebūs sertificēts un noplombēts, nepierādīsi ka savā virtuvē visu ziemu krāniņš radiatoram bija uz "0"

ar ko tad nodrošināsi katra dzīvokļa reāli patērētās siltumenerģijas uzskaiti?

Re: Kā maksāt par siltumu līdz 70% mazākus rēķinus?
Autors: EjTakTu ()
Datums: 22/04/2009 20:21

Šis ir normāls forums kur varam diskutēt un runāt. personīgos apvainojumus un savas negācijas nerakstam
Tuvāka info tikai reāliem interesentiem, nevis depresīvam un skeptiskam cilvēkam kurš sēž bez darba un nezin ko darīt un citiem krīt uz nerviem.
Tavs vārds gadījuma nav Haralds?!
==============
Ticamības moments pazuda :(
skat.17. paradoksu :D
[www.radioswh.lv]



Re: Kā maksāt par siltumu līdz 70% mazākus rēķinus?
Autors: ekoprojekti ()
Datums: 22/04/2009 20:34

Tā ir elektroniska ierīce, kura aprēķina uz dzīvojamo platību attiecināto siltuma patēriņa daļu no kopējā mājas siltumenerģijas patēriņa. Konkrētā patērētā siltuma daļa tiek aprēķināta pēc mājas kopējā siltumskaitītāja rādījumiem.
Siltuma sadalītāji tiek ieprogrammēti attiecīgi katra sildķermeņa jaudai un izmēriem. Siltuma sadalītāju montāžu ir iespējams veikt jebkura veida radiatoriem. Individuālie siltuma sadalītāji strādā vienotā sistēmā, atšķirībā no modeļa nolasīšanas sistēma var būt dažāda, bet pārsvarā tiek lietota radio sistēma. Nolasītie dati tiek apstrādāti un iekļauti Jūsu rēķinā par siltuma patēriņu. Ikmēneša rēķina izdrukā tiek norādīts patērēto vienību daudzums, pēc kura arī tiek sastādīts siltumenerģijas rēķins. Uzskaitītos rādījumus var nolasīt arī sadalītāja displejā, tādejādi iedzīvotājs jebkura laikā var kontrolēt cik ir patērēts uz doto brīdi. Šī individuālā uzskaites sistēma precīzi norāda kādu siltumenerģijas apjomu Jūs esat patērējuši un maksāt tikai par reāli patērēto. Kopējo maksu par dzīvojamās mājas patērēto siltumu veido divas daļas – pastāvīgā (pēc dzīvojamās platības) un mainīgā (pēc sadalītāja rādījumiem). Ieteicamā summas sadalīšanas proporcija ir 30 pret 70. Tas nozīmē, ka 30 % no summas kā pastāvīgo daļu Jūs maksāsiet pēc dzīvoķļa kvadrātmetriem. Šie 30% ietver sevī - samaksu par koplietošanas telpām, stāvvadu siltuma zudumiem, kā arī citiem siltuma zudumiem. Savukārt otru daļu 70 % sastāda reāli patērētais siltumenerģijas daudzums, kurš ir atkarīgs no katra iedzīvotāja siltuma ekonomijas uzskatiem un regulēšanu ar termoventiļiem. Protams, lielāko daļu no siltuma rēķina nosaka katra iedzīvotāja atbildība un vēlme ekonomēt siltumenerģiju, kā ari lieliska iespēja būtiski samazināt ikmēneša izdevumus, kas var sastādīt līdz pat 70% ekonomijas par individuāli patērēto siltumu, kā arī papildus 5-15% par mājas kopējo siltmenerģijas patēriņa samazināšanos.

Re: Kā maksāt par siltumu līdz 70% mazākus rēķinus?
Autors: z ()
Datums: 22/04/2009 22:10

Mēs arī no interneta lapām mākam informāciju pārkopēt:
[www.sano-riga.lv]

Tajā pat lapā par šo verķi pat viņa nosaukums minēts:
Elektroniskais siltuma ptēriņa uzskaites sadalītājs (alokātors) ir paredzēts lai aprēķinātu uz dzīvojamo platību attiecināto siltuma patēriņa daļu no kopējā mājas siltumenerģijas patēriņa. Konkrētā patērēta siltuma daļa tiek aprēķināta pēc mājas (kopēja) siltumskaitītāja rādījumiem.

Mēs arī citās lapās varam ko atrast:
[www.abc.lv]

Siltuma skaitītājs uzskaita patērēto siltumu kilovat stundās, mērot siltuma padeves un atplūdes temperatūras starpību. Savukārt siltuma maksas sadalītāji, kuri darbojas pēc 1920. gadā Dānijā izgudrotas proporcionālā patēriņa sadalījuma metodikas uzskaita mēriedaļas. Tās veidojas sildķermeņa saņemto temperatūru sareizinot ar laiku. Tādējādi ir iespējams noteikt, cik, proporcionāli no kopējās summas patērējis katrs sildķermenis, piemēram, mēneša laikā. Zinot proporciju katram sildķermenim, atbilstoši tiek sadalīta siltuma maksa, kuru ir uzskaitījis mājas kopējais siltuma skaitītājs. Svarīgi atzīmēt, ka visi sildķermeņi tiek novērtēti un tiem tiek aprēķināts siltuma atdeves koeficients, kurš dod iespēju vienādi aplūkot dažādus sildķermeņus.
Kas jāņem vērā, lai siltuma skaitītāja mērījumi būtu precīzi?
* Montāža atbilstoši instrukcijām;
* precīza siltuma atdeves koeficienta aprēķināšana;
* kvalitatīva datu apstrāde. Pamats visam ir kvalitatīva datu nolasīšana un aprēķinu sastādīšana aparatūras kalpošanas laikā

UN NEKUR NEVIENA VĀRDA PAR TO KA TAS VERĶIS BŪTU KOMERCUZSKAITES MĒRAPARĀTS
Leo ar trīcošu roku saregulēs savus verķus, aprēķinus veiks ar precizitāti līdz vienai tramvaja pieturai, bet RS turpinās iekasēt pēc sava skaitītāja un smaidīt skatoties uz laimīgo alokātoru ieguvēju savstarpējo rēķinu kārtošanu.

Re: Kā maksāt par siltumu līdz 70% mazākus rēķinus?
Autors: zemudene ()
Datums: 23/04/2009 10:52

speciali priekš "z"

Es nesaprotu kā var šitā nolikt sistēmu, man māja 4 gadi strādā viss , maksāju kā kuru mēnesi bet ja parēķina kopuma ir ap 50% mazāki rēķini, nesalstu man 19 grādi ne mazāk, es nesaprotu kapēc jānoliek pati sistēma, es labprāt iesaistīšos sarunā un padalīšos ar reālu pieredzi...

P.S. "Z" tev izskatās ka ir personīga ieinteresētība, varbūt tu pats esi santehniķis vai ari celtnieks?

Re: Kā maksāt par siltumu līdz 70% mazākus rēķinus?
Autors: zemudene ()
Datums: 23/04/2009 11:04

piemirsu piebilst ka "z" izskatās sapīcis santehniķis, kuram samazinājies siltuma skaitītāju pārdošanas apjoms, njaa :))

Zēl ka šajā sadaļā runa iet par siltuma sadalītājiem , vai alokātoriem, man it kā vienalga kāds kuram bizness, man mājas viss ir kārtība, patik palasīt skeptiķu domas :)))



Re: Kā maksāt par siltumu līdz 70% mazākus rēķinus?
Autors: z ()
Datums: 23/04/2009 13:38

Da ziniet ka Z ir pie pakaļas kā jūs skaitāt savu siltumu un kādā veidā ietamborējat iespēju klientiem šķirties no naudas. Ja cilvēks spētu piedāvāt reālu preci, kas reāli darbojas un nes reālu ekonomiju, tad sen jau tiktu šeit sniegta tehniskā informācija un reālie izcenojumi, bet par to šeit vēl arvien klusums. Ja kāds normālu cilvēku nosauc par meli un solās saņēmis pierādījumus pat atvainoties, bet tā vietā sāk minēt oponenta vārdu....
smieklīgi vienkārši
nekas, pacietīsimies lidz rudenim un varēs šeit atkal lasīt: Mūs uzmeta...Atkal apčakareja un tāda garā...

zemudene, es neesmu redzējis tavu sistēmu, lai varētu objektīvi spriest par to, bet ja piedāvātājs spēj minēt tikai vienu objektu un par to pašu atzīst ka tagad Liepājas vecīši turpina salt, bet tikai par mazāku samaksu... tad tas jau ir spēcīgs arguments!

p.s. diemžēl neesmu ne santehniķis, ne siltunskaitītaju tirgotājs. Esmu siltumtehniķis, kas jau piekto gadu specializējies apkures sistēmu brāķu labošanā un kā redzat par klientu trūkumu nesūdzos, reklāmas nelieku un publiska vidē pēc darba piedāvājumiem negriežos.

Un vislabāk man no visas bezjēdzīgās diskusijas patīk oponenta kredo:
Tiem kam bija auksti, būs auksti…

Re: Kā maksāt par siltumu līdz 70% mazākus rēķinus?
Autors: zemudene ()
Datums: 23/04/2009 14:00

redz nu kā sanak "z" tagad tu pats atzini ka neesi pazistams ar sistēmu, labi es nediskutēšu te vairs, nav jēgas ko pieradīt , gaidiet kad naks labāki laiki , es paekonomēšu savā dzīvokli, vienīgā lieta kāpēc es iesaistijos ir tas, ka ekoprojekti ir uzstādijuši manā māja, par ko arī paldies.

Es gribēju padalīties pieredzē, kas domā ko mainīt vai ieveiest, nevis pārstāvēt kāda intereses, man tak pie kājas cik kurš maksā kājau tipiskam latvietim.

Re: Kā maksāt par siltumu līdz 70% mazākus rēķinus?
Autors: pauljukas ()
Datums: 23/04/2009 14:07

Vai man vienīgam tā liekas, ka users zemūdene ir tas pats ekoprojekti!? :hvz: :D

Re: Kā maksāt par siltumu līdz 70% mazākus rēķinus?
Autors: eka ()
Datums: 23/04/2009 14:18

Ko darīt tad ja viens siltumu skaitītājs jau ir pagrabā? Un lasījumi tiek veikti no šī skaitītāja .Ko ta velvienu usparikti krāmēt virsū !

Pašreizējā: 4 no 5


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********   ********  ********         **   *******  
 **     **  **        **     **        **  **     ** 
 **     **  **        **     **        **         ** 
 ********   ******    ********         **   *******  
 **         **        **     **  **    **         ** 
 **         **        **     **  **    **  **     ** 
 **         **        ********    ******    *******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727