UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: Iepriekšējā123Nākošā
Pašreizējā: 2 no 3
Re: dārza apgaismojums
Autors: slēpnis ()
Datums: 14/02/2010 16:23

Dzincha - ieteikums no pieredzes. Vārtu apakšējo malu taisi 15-20cm no zemes. Pats arī savējos vasarā pārtaisīšu. Savādāk katrs sniedzinš izraisa darbošanos ar lāpstu un 3stāvu vārdiem, jo, attaisīt stumjot sniegu, ta var, bet aiztaisīt vairs nevar.

Re: dārza apgaismojums
Autors: aaaa ()
Datums: 14/02/2010 17:55

Kaimiņam pa visu dārzu LED lampas - tādas, kā braucot ārā no Spices pie jaunā slīpā ofisu kompleksa. Uzliktas uz gaismas jūtīga releja - kad paliek tumšs, ieslēdzas, gaišs, izslēdzas. Dega šoziem katru nakti, arī visos lielajos mīnusos - izskatās, ka pilnīgi nekādu prob., neviena nav izdegusi. Ko nevarētu teikt par manām ekonomiskajām no dārgā gala. Abs, kas pie ieejas durvīm ar speciālu uzrakstu uz kastītes, ka paredzētas āra apstākļiem izdega tā, ka nograbēja. Stulbā ES, kvēlspuldžu aizliedzēji.
Bet nu gaisma gan no tiem LEDiem tikai miroņu baidīšanai, pašvaki, es teiktu. Protams, ir labie lieljaudas ledi, bet cena tiem absolūti neatbilst normālam priekšstatam par spuldzītes saprāta cenu. Un neaizmirsti pamatlietu apgaismojumam - jo augstāk gaismas ķermenis, jo lielaku laukumu tas izgaismo. Tie dārza gaismekļi, kas kā mazi stabiņi 30cm no zemes pat ar jaudīgu spuldzi iekšā neapgaismo pilnīgi neko - mazu pleķīti zem sevis. Lampas jāliek augstu. Man pie šķūņa augšas parasta spuldzīte uzlikta 3m augstumā apgaismo pus dārzu.

Re: dārza apgaismojums
Autors: moldriks ()
Datums: 14/02/2010 19:11

Galvenais, lai spīd cauri sniegam, kad tā biezums sasniedz 1m atzīmi_Es saliktu 8m balstus ar SGS + 250W metālhalīda spuldzes un dārzs būtu ideāli pamanāms_

Re: dārza apgaismojums
Autors: dzincha ()
Datums: 15/02/2010 10:45

aaa:
kur tās led lampas šis iepirka? Tās ir solārās vai ar kābel?
Tad kompaktās fluoriscentās atkrīt kā šķira ja grib izmantot ziemā?
Kas notiks ar balto iekštelpu kābel zemē?

Re: dārza apgaismojums
Autors: IneseX ()
Datums: 15/02/2010 12:16

Man ir celiņu apgaismojumam led lampas jau otro ziemu. pie tam no ķīniešu lētā gala. Ļoti labi darbojas visādos mīnusos, nekas nekaiš. Tagad gan knapi no sniega kaudzes ārā :) Arī ieslēdzas ar gaismas sensoru. Apgaismo celiņu ļoti labi, gaismas pietiek, un grāmatu jau tai gaismā lasīt nevajag... Vienīgi salīdzinājumā ar tradicionālo spuldžu gaismekļiem, samērā ierobežots dizains viņām. Bet funkcionē labi.

Re: dārza apgaismojums
Autors: aaaa ()
Datums: 15/02/2010 12:30

Kur pirka - nezinu, balto kābel kategoriš nē un nē zemē, tikai melno. Elektriķis un pašam radi ar rūgtu pieredzi - nemaz ne tik ilgs laiks - daži gadi un baltais vads sita cauri zem zemes. CFL jau tomēr var lietot arī ziemā, bet nu, ja ir zem -20, ieteiktu tās dienas viņas vienkārši neslēgt iekšā.
LEDi tiešām domāti gar pašu celiņu salikt, tad kaut ko ar tādu līķu gaismu arī izgaismo, bet nu tu pieliec blakus vienu 60W spuldzi un redzi, ka tā ir pavisam cita gaisma. Tie LEDi vairāk spīd acīs kā kaut ko apgaismo, nu bet tas mans subjektīvais viedoklis. Netālos kaimiņos vieniem ir salikti normāli, apmēram 1.80m no zemes gasimekļi pa dārzu riņķī, ar normālām spuldzēm un tas skats ar LEDiem nav salīdzināms - smuki gaišs viss dārzs, kamēr diodītes spīd tikai turpat riņķī ap sevi. Nekādas maģijas jau nav, paskaties lētajiem LEDiem gaisasm spēju netā un tad uzreiz ir skaidrs kas dod kādu gaismu un cik.

Re: dārza apgaismojums
Autors: dzincha ()
Datums: 15/02/2010 14:13

Inese;
Cik tas ir lētie?
Kur pirkām?
Ebay neko prātīgu neatradu :(
P.S.: Sniegs šogad labs, jāpērk vismaz metru augstas :)

Re: dārza apgaismojums
Autors: ibm ()
Datums: 15/02/2010 15:47

Pievienojos ar savu pieredzi. LEDenes ar saules paneli tiešām der tikai dekoratīviem mērķiem un līdz rudenim. Tad ir cauri, jo ir īsas , tumšas dienas, turklāt tajās lampās salīst arī ūdens - pamazām, bet tomēr. Štrunts par ūdeni, bet kā reāls apgaismojums tas neder, kur nu vēl tumšajā sezonā.

Esmu šur tur pastaipījis (ieracis) melno zemes kabeli un saspraudelējis sensoru prožektorus (lētuci) uz kātiņiem. Neko, dzīvot var. Nu, tas jau ir gaumes/vajadzību/iespēju jautājums, bet, ja liec LEDenes, tad tikai ne solārpaneļus, ja vien tev vajadzīgs reāls apgaismojums.

Re: dārza apgaismojums
Autors: IneseX ()
Datums: 15/02/2010 17:02

aaaa
Nē nu protams, ka var sagaismot visādi un skaisti, gan dārzu, gan fasādi un kotik vēl ne! Man svarīgi, lai būtu funkcionāli. Un lai var tumsā atrast ieejas durvis un izbrist saputināto sniegu! Un gaišs dārzs man nav vajadzīgs, īpaši, ja par to galvenais prieks ir Latvenergo - paši'parasti naktī guļam! :) Un rēķinus goda vārds negribas ar to tavu kaimiņu nemaz salīdzināt, negribu es tādu kā viņam par neko....
Gais,ma tiem LED gan ir auksta, tur gan jāpiekrīt. tas man nepatīk.
Dzincha, lētais gals ir zem 10 Ls par katru lukturi ar 12 LED lampiņām (ap 6 ls manuprāt bija). Pirkts Cenuklubā kārtējās akcijas laikā (tagad ar starp citu manuprāt vēl ir). Kopā 6 lampas tērē 8 kW. Man šis īpaši patīk! :)
Savukārt pie saimniecības ēkas un garāžas nojumē mums uz kustību sensora ir smuki lukturīši ar parastajām kvēlspuldzēm. Un rezultātā lampas iedegas katru reizi, kad suncis aizdrāžas garām....

Re: dārza apgaismojums
Autors: spk ()
Datums: 15/02/2010 17:22

6 lampas 8 kW?! Neko jau sev, 60 santīmu stundā :)

Iet uz lapu: Iepriekšējā123Nākošā
Pašreizējā: 2 no 3


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **      **  **    **  **    **  **      **  **        
 **  **  **  **   **    **  **   **  **  **  **    **  
 **  **  **  **  **      ****    **  **  **  **    **  
 **  **  **  *****        **     **  **  **  **    **  
 **  **  **  **  **       **     **  **  **  ********* 
 **  **  **  **   **      **     **  **  **        **  
  ***  ***   **    **     **      ***  ***         **  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727