UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
kādu katlu?
Autors: aldisss ()
Datums: 05/08/2009 20:18

Labdien visiem!Esmu izvēles priekšā,kādu katlu izvēlēties?Runa iet par malkas katliem.Lētākais kurināmais tomēr!Ir māja,apkurināmā platība+/-170m3.Skurstenis 200mm diametrā(keramiskais),11m garumā.Pirmajā stāvā siltās grīdas,otrajā radiatori.Katlu paredzēts kombinēt ar siltuma akumulatoriem.Cik specu,tik viedokļu!Nosliecos starp"ATMOS" un "VIADRUS"!Atmos itkā ekonomiskāks,ilgāk deg, un tādā garā.Viadrus tomēr ir čuguna katls,kas nav mazsvarīgi,arī par40%lētāks!Vēl Atmoss ir prasīgs pret malkas sausumu.Par akumulatoriem arī dažādi viedokļi,citi saka ka jārēķina uz M2,daži atkal ka uz tilpumu sistēmā.Kur īsti ir taisnība?Jau iepriekš pateicos par info!

Re: kādu katlu?
Autors: Juris_F ()
Datums: 05/08/2009 21:35

Ja ir siltuma akumulators, tad par to ilgdegšanu nesatraucies, jo tādā gadījumā to katlu ir labi kurināt tā kārtīgi, lai nedarvojas (lai vai cik sausa un kāda malka) un tml.

Re: kādu katlu?
Autors: dadzis ()
Datums: 07/08/2009 11:55

man ir tāda pati situācija - siltās pirmajā stāvā, otrajā radiatori, kermaiskais skurstenis. bet izlēmu par labu granulām. tomēr automātika uz - nedēļu, mazliet dārgāks kurināmais par malku, bet tomēr malka vien ir, tika apstrādāta - atjaunojams resurss. atkrīt akumulatora lieta (atbrīvojas vieta) un ir automātika, nav jāstrādā par kurinātāju :).
tas tā, offtopics principa.

Re: kādu katlu?
Autors: Didzisp ()
Datums: 07/08/2009 16:32

Katlu tikai čuguna, tad var kurināt kaut ar vecām tupelēm un citiem atkritumiem. Čuguns ir daudz isturīgāks pat metinatu katlu. Atmoss vispār nav pieminams.Daudzi mani kaimiņi, deviņdesmitajos gados, uzlika Atmos katlus un sen jau tos nodevuši lūžņos. Malka nav paredzēta ilgdegšanas un smacēšanas režīmam. Senči tak nebija duraki un krāsnis riktīgi kurināja, nevis smacēja. Tā tagad tāda modes lieta mērīties ar "krāniņiem" kurš katls ilgāk deg. Nav tak svarīgi cik ilgi deg, bet cik siltuma atdod mo klēpja malkas. Es uzskatu ,ka optimāli ir kurināt čuguna katlu ar siltuma akumulatoru. Sakurini riktīgi vakarā un visu nākamo dienu silta māja. Es nesaprotu, ko visi baidās no kurināšanas procesa. Labāk sust pie televīzora un audzēt alusvēderiņu, vai sanest malku un izkurināt krasni. Cilvēkam tak fiziskā slodze ir vajadzīga. Vai tad labāk maksāt par dārgām granulām un vēl par naudu staigat uz visādām fitnesa zalēm svarus cilat, vai labāk mājā malciņu saskaldīt?

Re: kādu katlu?
Autors: aldisss ()
Datums: 08/08/2009 15:15

Paldies par info!Sliecos tomŗr par labu VIADRUSam.Par atmos deviņdesmitajos!It kā toreiz neviens neesot mācējis pareizi viņu ezstādīt,arī kurināt nemācējuši utt.blablabla.....Granulnieku arī īsti negribas,tomēr padārgas tās granulas!Ērtības ziņā gan labas.Tomēr kā tur ir ar to akumulatoru lielumu,kā izvēlēties pareizo tilpumu?Lai nekurinātu lieki un laioptimāli ilgi tur siltumu?

Re: kādu katlu?
Autors: Sausamalka.lv ()
Datums: 06/09/2009 23:07

Akumulators jau priekš tam ir domāts, lai pāris kurināšanas stundās uzkrāto siltumu atdotu pakāpeniski. Tik lielai mājai vajag vismaz divus standarta 0.8m3 bunduļus, bet ja vieta atļauj, droši lieciet vairāk - pašiem būs patīkamāk kurināt retāk. Par čuguna katlu taisnība, tas ir mazāk prasīgs pret kurināmo.

Re: kādu katlu?
Autors: heating ()
Datums: 07/09/2009 10:38

Es lieku SIME cugunieku 7 sekcijas ar 2viem akumulatoriem un pareejaam sastavdallaam!!

Re: kādu katlu?
Autors: MarcisEL ()
Datums: 07/09/2009 12:37

Labāk ir likt 2us akumulatorus pa 0,8m3, nekā 1u uz 2m3?

Re: kādu katlu?
Autors: Sausamalka.lv ()
Datums: 07/09/2009 15:07

Labāk viens liels, nekā vairāki mazi. Mazākas apsaistes un nopakošanas izmaksas. Mazie gatavie ir domāti tam, lai pa jebkurām durvīm dabūtu iekšā.

Re: kādu katlu?
Autors: heating ()
Datums: 07/09/2009 15:17

Vasaraa uzkurini vienu maz950m3, otru atsleedz un siltais udens un dviellu zavetaajs silts veselu nedeelu!!



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **    **  **     **  ********   ******    ********  
  **  **   **     **  **        **    **   **     ** 
   ****    **     **  **        **         **     ** 
    **     **     **  ******    **   ****  ********  
    **      **   **   **        **    **   **        
    **       ** **    **        **    **   **        
    **        ***     ********   ******    **        

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727